ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/04/2022 11:33

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Λέων: Η Τζωρτζίνα δεν υπέφερε μόνο από έναν εξωγενή παράγοντα

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων αναφέρθηκε στις αναρτήσεις που έχει κάνει για την υπόθεση με τους θανάτους των παιδιών στην Πάτρα - Η Τζωρτζίνα δεν υπέφερε μόνο από έναν εξωγενή παράγοντα, είπε χαρακτηριστικά

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Λέων: Η Τζωρτζίνα δεν υπέφερε μόνο από έναν εξωγενή παράγοντα
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

Δολοφονικές ενέργειες είναι οι θάνατοι και των τριών παιδιών από την Πάτρα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων. Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ ο κ. Λέων περιέγραψε όσα συμπεράσματα θεωρεί ότι βγαίνουν μέχρι στιγμής από τα στοιχεία που υπάρχουν και έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Διαβάστε ακόμη: Ρούλα Πισπιρίγκου: Μηνύει τον Μάνο Δασκαλάκη για το τεστ DNA σε Μαλένα και Ιριδα

Εξήγησε αναλυτικά γιατί είναι βέβαιος ότι και στις τρεις περιπτώσεις πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, σημειώνοντας μάλιστα ότι υπάρχουν διαφορετικοί εξωγενείς παράγοντες.

Video Loading...

Γιατί η Μαλένα δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια

Αρχικά ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων αναφέρθηκε στις αναρτήσεις που έχει κάνει για την υπόθεση με τους θανάτους των παιδιών στην Πάτρα. Ανέλυσε για ακόμη μια φορά το σκίτσο που ανέβασε στο Twitter και δείχνει έναν αριστερόχειρα δράστη που κλείνει το στόμα και τη μύτη του θύματος με τέτοιο τρόπο ώστε να προκληθούν αμυχές ψηλά, στη βάση της μύτης, όπως ακριβώς είχε και η Μαλένα στις φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Εξήγησε επίσης γιατί η Μαλένα δεν μπορεί να είχε σε καμία περίπτωση ηπατική ανεπάρκεια. «Το πρώτο σύμπτωμα της ηπατικής ανεπάρκειας είναι ο ίκτερος, που δεν εντοπίστηκε ποτέ» είπε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής.

Ερωτηθείς αν ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι πρόκειται για εξωγενή παράγοντα πολύ κοντά στην οικογένεια που έχει οδηγήσει τουλάχιστον το ένα παιδί στο θάνατο, απάντησε ότι «όσον αφορά την Τζωρτζίνα είναι επιβεβαιωμένο». «Και θα ήθελα να εκφράσω μια αμιγώς προσωπική κρίση, που δεν έχει να κάνει με στοιχεία αλλά με ό,τι έχω προσλάβει εγώ και με τον μηχανισμό που χρησιμοποιεί ο δράστης και στα τρία παιδιά. Η Τζωρτζίνα δεν είμαι βέβαιος, και σε συνδυασμό με αυτές τις λέξεις που αναφέρατε, ότι υπέφερε από μόνο έναν εξωγενή παράγοντα. Η Τζωρτζίνα υπέφερε, είναι βέβαιο, αλλά το ποιος είναι ο εξωγενής παράγοντας που επιδρούσε κάθε φορά δεν το γνωρίζουμε. Και δεν είμαι και βέβαιος ότι μπορούμε να το μάθουμε για όλα τα περιστατικά».

«Το σίγουρο είναι όμως ότι τον καθοριστικό ρόλο είχε η κεταμίνη. Και αν θέλετε την χαριστική βολή, σε ένα κοριτσάκι που πραγματικά υπέφερε πάρα πάρα πολύ», σημείωσε επίσης.

Γρηγόρης Λέων: Τι λέει για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών

Ο ιατροσικαστής πρόσθεσε: «Για τα δύο πρώτα περιστατικά είναι σε μια διαδικασία πραγματογνωμοσύνης από δύο συναδέλφους, οι οποίοι είναι πολύπειροι και άνθρωποι που κανείς από εμάς δεν αμφισβητεί. Όσον αφορά την προσωπική μου πάντα εκτίμηση και για τα δύο πρώτα περιστατικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και για εξωγενή παράγοντα, ο οποίος βέβαια είναι διαφορετικός από τον τελικό παράγοντα της Τζωρτζίνας και νομίζω ότι περιγράφεται πλήρως ειδικά στο βρέφος απ’ όλα τα στοιχεία που έχουμε. Αλλά και στην Μαλένα, απ’ όλα τα στοιχεία που οι έμπειροι συνάδελφοι θα συλλέξουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΕΩΝ ΠΑΤΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑΝΑΤΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ