Μενού
  • Α-
  • Α+

«Σήμερα έγινε ένα πρώτο βήμα για την απονομή δικαιοσύνης» δήλωσε η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, Ελένη, μετά την απόφαση του δικαστηρίου που επέβαλε την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή της 10ους κάθειρξης στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη, αφού κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία (σ.σ.: παράλληλη αυτουργία, χωρίς συναπόφαση, αλλά με συνεκτέλεση). Για την υπόθεση αθωώθηκαν οι τέσσερις αστυνομικοί

Διαβάστε ακόμη: Ζακ Κωστόπουλος - Μάγδα Φύσσα: Πόσο ξεφτίλες μπορείτε να γίνετε για 600 ευρώ;

Σε μία δήλωση «ποταμό» η Ελένη Κωστοπούλου μοιράζεται τις σκέψεις της. Οπως αναφέρει, σκέφτεται τον κοσμηματοπώλη που θα είναι εγκλωβισμένος στο σπίτι του όπως «το παιδί μου στο κατάστημά του» και θα επιχειρεί να εξηγήσει στα εγγόνια του γιατί ο παππούς δεν μπορεί να πάει βόλτα μαζί τους. Η κυρία Κωστοπούλου σκέφτεται τον μεσίτη να προσπαθεί να εξηγεί στις φυλακές «πως κλωστούσε ανήλεα έναν άνθρωπο "για να προστατέψει το πλήθος" που κατέγραφε τις εγκληματικές του πράξεις, για να τις πουλήσουν μετά και να βγάλουν κανένα φράγκο».

«Σκέφτομαι τους "αθώους" αστυνομικούς να προσπαθούν να εξηγήσουν στις οικογένειες τους πως η δουλειά τους είναι να συλλαμβάνουν παραβάτες του νόμου, αλλά και να χτυπούν, να κλωτσούν και να σέρνουν στο πεζοδρόμιο έναν τραυματισμό άνθρωπο και να τον αφήνουν να πεθαίνει μπροστά τους ρίχνοντας τις ευθύνες ο ένας στο άλλον» συνεχίζει η κυρία Κωστοπούλου. Οσο για τον γιο της, τον Ζακ, τον σκέφτεται «ψηλά στον ουρανό να σκορπάει τόνους γκλίτερ παντού και αυτό να κολλάει και να μη ξεπλένεται με τίποτα» και τονίζει πως «θα παραμείνει σε όσους τον άγγιξαν, του μίλησαν, τον κοίταξαν, τον διάβασαν, τον υπερασπίστηκαν και τον σκέφτονται for ever and ever». 

Ολόκληρη η δήλωση της Ελένης Κωστοπούλου: 

«Σήμερα έγινε ένα πρώτο βήμα για την απονομή δικαιοσύνης για τη δολοφονία του Ζακ. Δεν θα σας εκφράσω τι αισθάνομαι αλλά θα σας περιγράψω τι σκέφτομαι.

Σκέφτομαι τον κοσμηματοπώλη, το Δημόπουλο. Τον σκέφτομαι στο σπίτι του εγκλωβισμένο, όπως το παιδί μου στο κατάστημα του, να προσπαθεί να εξηγήσει στα εγγόνια του γιατί ο παππούς δεν μπορεί να πάει βόλτα μαζί τους.

Σκέφτομαι τον μεσίτη, το Χορταριά, να προσπαθεί να εξηγήσει στους συγκρατούμενους του στη φυλακή πως κλωστούσε ανήλεα έναν άνθρωπο “για να προστατέψει το πλήθος” που κατέγραφε τις εγκληματικές του πράξεις, για να τις πουλήσουν μετά και να βγάλουν κανένα φράγκο.

Σκέφτομαι στους “αθώους” αστυνομικούς να προσπαθούν να εξηγήσουν στις οικογένειες τους πως η δουλειά τους είναι να συλλαμβάνουν παραβάτες του νόμου, αλλά και να χτυπούν, να κλωτσούν και να σέρνουν στο πεζοδρόμιο έναν τραυματισμό άνθρωπο και να τον αφήνουν να πεθαίνει μπροστά τους ρίχνοντας τις ευθύνες ο ένας στο άλλον.

Σκέφτομαι το Ζακ ψηλά στον ουρανό να σκορπάει τόνους γκλίτερ παντού και αυτό να κολλάει και να μη ξεπλένεται με τίποτα.

Θα παραμείνει σε όσους τον άγγιξαν, του μίλησαν, τον κοίταξαν, τον διάβασαν, τον υπερασπίστηκαν και τον σκέφτονται for ever and ever.

Η μαμά του

Ελένη Κωστοπούλου».

 

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fjustice4ZakZackie%2Fposts%2F1318507725342237&show_text=true&width=500
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA