Μενού
  • Α-
  • Α+

Ξεκινώντας την απολογία του για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είπε πως θα κάνει μία «κατάθεση ψυχής» προκαλώντας για μία ακόμα φορά το κοινό αίσθημα. Ταυτόχρονα υποστήριξε πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες για όσα έκανε και ισχυρίστηκε πως «δεν με ενδιαφέρει η καριέρα μου η που με καταριέται ένας μεγάλος αριθμός κόσμου που δεν με έχει γνωρίσει, μόνο ότι δεν θα την ξαναδώ». 

Διαβάστε ακόμη: Σαν σήμερα, 11 Μαΐου, το έγκλημα στα Γλυκά Νερά που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είπε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου: «Για αυτό που εξετάζουμε σήμερα δεν υπάρχουν δικαιολογίες ούτε προς τον εαυτό μου, αυτό που χάθηκε ήταν αναντικατάστατο. Δεν άξιζε ούτε στην ίδια, ούτε στο σκυλάκι μας. Δεν υπάρχει αρκετή λέξη συγγνώμη προς κανένα, ούτε προς την Καρολάιν που δεν είναι εδώ να χαρεί τη ζωή της, ούτε προς την κόρη μας που δεν θα χαρεί μητέρα της, ούτε προς την πεθερά μου που έχασε εξαιτίας μου στη Ρόξυ. Πόσες φορές να πω συγγνώμη για ένα σκυλάκι που μεγάλωσε στην αγκαλιά μου. Το τί συνέβη ακριβώς θα σας το πω με κάθε λεπτομέρειες και ειλικρίνεια. Δεν θα είναι δικαιολογία, δεν προσπαθώ να εκλογικεύσω τίποτα από εκείνη τη μέρα. Δεν με ενδιαφέρει η καριέρα μου η που με καταριέται ένας μεγάλος αριθμός κόσμου που δεν με έχει γνωρίσει, μόνο ότι δεν θα την ξαναδώ».

«Η Καρολάιν κοιμόταν» 

Υπενθυμίζεται πως στη δικάσιμο της Τρίτης (11/5) ένας από τους συντάκτες της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης κατέθεσε πως ενδέχεται τα 17 βήματα που κατέγραψε το ρολόι της Καρολάιν πέντε δευτερόλεπτα πριν τον θάνατό της να είναι εξαιτίας κινήσεων στον ύπνο της.  

  • Πρόεδρος: Προκύπτουν 17 βήματα που αντιστοιχούν σε 12,89 μέτρα σε χρονικό διάστημα 5 δευτερολέπτων χωρίς καταγραφή αύξησης παλμών. Όλο αυτό είναι λίγο παράλογα, να διανύσει τόσα μέτρα σε τόσο χρόνο…
  • Μάρτυρας: Ο αισθητήρας καταγράφει κάθε κίνηση με το ρολόι. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει γίνει. Μπορεί να έχει γίνει με παρατεταμένη κίνηση του χεριού.
  • Πρόεδρος: Συνεχίζει να καταγράφει μετά το θάνατο;
  • Μάρτυρας: Μπορεί, αν μεταφέρεται το ρολόι και ας μην το φοράει κάποιος.
  • Εισαγγελέας: Πως γίνεται να καταγράφει κίνηση αφού το θύμα κοιμάται;
  • Μάρτυρας: Το ρολόι καταλαβαίνει κίνηση και το μεταφράζει σε μέτρα και σε βήματα. Μπορεί να γίνει μια κίνηση χεριού.

 Το κλάμα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Επίσης την Τρίτη αναγνώστηκαν στο δικαστήριο και τα έγγραφα της δικογραφίας, μεταξύ των οποίων 7 ένορκες καταθέσεις από φίλους και γνωστούς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Ο τελευταίος δεν θέλησε να εξετάσει κανέναν μάρτυρα σήμερα, ωστόσο όταν η πρόεδρος άρχισε την ανάγνωση του ηλεκτρονικού ημερολογίου της Καρολάιν, στα αποσπάσματα που αφορούσαν τη γέννηση και τα προβλήματα υγείας της κόρης του, ξέσπασε σε κλάματα.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε συνταξιούχος εκπαιδευτικός και φίλη της οικογένειας Αναγνωστόπουλου, η οποία απαντώντας στο γιατί οι γονείς του κατηγορούμενου δεν έχουν βρεθεί στη δικαστική αίθουσα είπε πως: «Η δίκη μου άποψη είναι ότι δεν ήρθαν γιατί τους απασχολεί να κρατήσουν επαφή με το παιδάκι. Θέλουν να είναι κοντά στο μωρό. Επίσης, είχαν πολύ άσχημη εμπειρία με τους δημοσιογράφους και έχουν τρομοκρατηθεί». Ως προς τη σχέση του κατηγορούμενου με τους γονείς του, είπε πως «η μητέρα του δεν είχε επαφή και στεναχωριόνταν για αυτό. Δεν τον έβλεπε ιδίως μετά το γάμο».

  • Πρόεδρος: για ποιο λόγο;
  • Μάρτυρας: Δεν το ξέρω. Ξέρω ότι η φίλη μου είχε επαφή με τη μητρική οικογένειας, διατηρούσε σχέσεις και τα παιδιά ήταν μάλλον σε μια φάση απομόνωσης.

Νωρίτερα, κατέθεσε ως μάρτυρας εν ενεργεία εισαγγελική λειτουργός που προτάθηκε από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία η οποία παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας. «Ο κύριος κατηγορούμενος προσπάθησε να σκοτώσει ότι ήταν προέκταση του εαυτού της Καρολάιν… Ήταν ένας οδυνηρός θάνατος, ήταν κάτι το ξαφνικό από ένα φιλικό πρόσωπο για αυτό έκλαψε μόνο και δεν αντέδρασε». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA