Μενού
  • Α-
  • Α+

Την προσεχή  Δευτέρα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, με τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, να έχει ήδη ολοκληρώσει την πολύωρη απολογία του. Ο δικηγόρος του καθ' ομολογίαν συζυγοκτόνου, μιλώντας στην εκπομπή Live News, τόνισε πως έχοντας προηγηθεί οι αγορεύσεις εισαγγελέα, διέκρινε πως το δικαστήριο αντιμετωπίζει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα: Την εύρεση κινήτρου στο έγκλημα που διέπραξε ο πιλότος!

Διαβάστε ακόμη: Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Ποια γυναίκα δεν θα αισθανόταν έλξη γι’ αυτόν;» - Ερωτευμένη θαυμάστρια αποκαλύπτεται

«Έχουμε να κάνουμε με μία ομολογημένη πράξη, δίκαιη τιμωρία, αυτό δεν το συζητάμε καν. Από εκεί ξεκινάμε, αυτή είναι βάση της κουβέντας. Η ιστορία του ζευγαριού ξεκινάει από έναν έρωτα που κατέληξε σε γάμο, ήρθε το πρώτο παιδί το οποίο το έχασαν και μετά το δεύτερο. Ο Μπάμπης σε όλη την απολογία του μιλάει για τον έρωτα και την αγάπη που ένιωθε για την Καρολάιν και ανεξάρτητα από τα γεγονότα, εγώ αυτό δεν μπορώ να το αμφισβητήσω», δήλωσε αρχικά ο δικηγόρος.

Παράλληλα, επισήμανε πως «...10ωρη απολογία, συνεχόμενη δεν έχει υπάρξει ξανά στο παρελθόν! Ακόμη κι έτσι, οι 9 στις 10 λέξεις του κατηγορούμενου, επιμένω πως αφορούσαν στην αγάπη του προς τη γυναίκα του». Ο κ. Παπαϊωαννίδης είπε χαρακτηριστικά πως «Εγιναν πάρα πολλές ερωτήσεις, λόγω του έντονου ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης. Ξέρω ότι ο καθένας αναρωτιέται ''πώς γίνεται να αγαπάς μια γυναίκα τόσο πολύ και να φτάσεις στο έγκλημα''. Η συγγνώμη δεν μπορεί να υπάρξει για μια τέτοια πράξη» και συμπλήρωσε πως «...προσωπικά έχω διακρίνει έναν προβληματισμό στην έδρα! Ακόμη και το ίδιο το δικαστήριο δεν μπορεί να βρει ποιο ήταν κίνητρο της πράξης του κατηγορούμενου. Οχι ότι αυτό δικαιολογεί το έγκλημα, αλλά έχοντας περάσει τόσος καιρός το πιο φυσιολογικό θα ήταν να είχε απαντηθεί το κίνητρο». 

«Προηγήθηκε τσακωμός»

Δέκα ολόκληρες ώρες διήρκησε η απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου από τις οποίες, τουλάχιστον στις μισές αναλώθηκε στο να περιγράφει την «τέλεια» σχέση που είχε «χτίσει» στο μυαλό του με τη σύζυγό του. Μια στάση εριστική, που προκάλεσε την αγανάκτηση του συνηγόρου της οικογένειάς της. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος μετά από σχεδόν πέντε ώρες εξαντλητικής απολογίας, άρχισε να περιγράφει τη στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας, ισχυριζόμενος ότι είχε προηγηθεί τσακωμός.

Κατηγορούμενος: Απώθησε το παιδί. Ξάπλωσα για να την πάρω αγκαλιά. Περίμενα μια συγγνώμη για το παιδί. Με απωθούσε με το χέρι της. Τινάχτηκε και μου είπε πάλι «φύγε». Ανέβηκα πάνω της.

Πρόεδρος: Τι σκοπό είχατε όταν ανεβήκατε στο σώμα της;

Κατηγορούμενος: Να με ακούσει και να ηρεμήσει. Έμεινα πάνω στο σώμα της τέσσερα, πέντε λεπτά. Χρησιμοποίησα ένα μαξιλάρι. Θεώρησα ότι είχε λιποθυμήσει.

Πρόεδρος: Είσαστε πέντε λεπτά πάνω της με τα μαξιλάρια, βλέπετε ότι έχει χάσει τις αισθήσεις της… Πότε αντιλαμβάνεστε ότι είναι νεκρή;

Κατηγορούμενος: Όταν την είδα στο πρόσωπο.

Πρόεδρος: Δηλαδή την γυρίσατε;

Κατηγορούμενος: Δεν τη γύρισα. Είδα το προφίλ της. Είδα σφυγμούς και πριν από αυτό είδα τα μάτια ανοιχτά. Άρχισα να κλαίω, να τραβάω τα μαλλιά μου και να πηγαίνω πάνω κάτω στο δωμάτιο.

«Με χτυπούσε, αλλά το δικαιολογούσα απόλυτα»

Ο κατηγορούμενος έδωσε «μάχη» για να αποδείξει ότι το έγκλημα δεν ήταν προμελετημένο, ότι έγινε εν βρασμώ κι ότι εμμέσως πλην σαφώς, η Καρολάιν ήταν εκείνη που τον προκάλεσε με τη συμπεριφορά της.

Κατηγορούμενος: Η Καρολάιν με χτυπούσε με κλωτσιές και μπουνιές. Υπήρχαν στοιχεία επιλοχίας κατάθλιψης. Και το δικαιολογούσα απόλυτα.

Πρόεδρος: Γιατί εσείς ήσασταν το υποκείμενο της βίας;

Κατηγορούμενος: Είναι ένα άνθρωπος που του είχαν πέσει πολλά και απότομα. Το μόνο που ήθελα είναι να βοηθήσω την σύντροφό μου.

Προτιμούσα να ξεσπάσει πάνω μου. Δεν το θεωρούσα προβληματικό.

Πρόεδρος: Ε, πώς δεν είναι προβληματικό να σας χτυπάει κάποιος;

Κατηγορούμενος: Μπορεί να νευρίαζε έντονα, να φώναζε αλλά μετά ζητούσε συγγνώμη.

Η συγκάλυψη του εγκλήματος

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, περιέγραψε στη συνέχεια τα βήματα που ακολούθησαν της δολοφονίας και τον τρόπο συγκάλυψης του εγκλήματος.

Κατηγορούμενος: Για να πιστέψουν τη ληστεία, σκέφτηκα να κάνω κακό στο ζωάκι. Μετά σκέφτηκα να ανακατέψω τη βιβλιοθήκη. Τράβηξα το καλώδιο της κάμερας και έβγαλα την κάρτα μνήμης.

Πρόεδρος: Γιατί δεν βρέθηκαν αποτυπώματα;

Κατηγορούμενος: Όταν έβγαλα το παράθυρο, έβαλα τα γάντια της μηχανής.

Πρόεδρος: Γιατί επιλέξατε να βάλετε το βρέφος πάνω στη μητέρα της;

Κατηγορούμενος: Χαίρομαι που με ρωτάτε. Ήθελα να είναι το παιδί όσο το δυνατόν καλύτερα. Εκεί ήταν ασφαλές, δεν μπορούσε να πέσει. Τελευταία κίνηση ήταν να δεθώ με σπάγκο. Κατά λάθος δεν μπόρεσα να καλέσω με την πρώτη την αστυνομία.

Μιλούσε στον ενεστώτα σαν να ζει η Καρολάιν

Τα δάκρυα και η συγχώρεση που ζήτησε από τον Θεό δε συγκίνησαν την εισαγγελέα η οποία τον βομβάρδισε με διαδοχικές ερωτήσεις.

Εισαγγελέας: Βλέπω μια εργώδη προσπάθεια να θανατωθεί η Καρολάιν. Ακόμα και το μαξιλάρι σκοπό έχει να λειτουργήσει ηχομονωτικά.

Κατηγορούμενος: Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Θεώρησα ότι μπορούσα να απορροφήσω τις εξάρσεις της.

Εισαγγελέας: Είναι σαν να εθελοτυφλείτε.

Κατηγορούμενος: Έκανα ότι μπορούσα για να τη στηρίξω και με στεναχωρεί που το λέτε αυτό.

Εισαγγελέας: Μιλάτε στον ενεστώτα για άνθρωπο και ζώο που σκοτώσατε!

Κατηγορούμενος: Εκ παραδρομής…

Εισαγγελέας: Σε αυτά που σας ρωτώ απαντάτε με ένα ψυχρό συναίσθημα.

Κατηγορούμενος: Τον λόγο ύπαρξής μου τον έχασα πέρσι τέτοια μέρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA