ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/05/2022 17:08

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Οι 12 ουσίες που βρέθηκαν στην Τζωρτζίνα – Το πόρισμα «ζητεί» την εκταφή της

Και επισήμως πια, η κεταμίνη δεν χορηγήθηκε κατά τη διάρκεια της ανάνηψης όπως είχε υποστηρίξει η Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά στο δωμάτιο, όταν δίπλα στην αδικοχαμένη Τζωρτζίνα, ήταν μόνο η μητέρα της

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Οι 12 ουσίες που βρέθηκαν στην Τζωρτζίνα – Το πόρισμα «ζητεί» την εκταφή της
Πηγή: shutterstock, facebook
Ανάγνωση:

Σε δηλητηρίαση από τη φαρμακευτική ουσία της κεταμίνης, αποδίδεται ο θάνατος της Τζωρτζίνας, σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, το οποίο έφερε στη δημοσιότητα το MEGA. Στην ιατροδικαστική έκθεση αναφέρονται όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις που έγινα στην μεγαλύτερη κόρη της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη. Συγκεκριμένα, ελήφθησαν αίμα και ούρα από την 9χρονη, προκειμένου να πραγματοποιηθεί τοξικολογική εξέταση, από την οποία διαπιστώθηκε: Στο αίμα η παρουσία κεταμίνης και μεταβολίτη της (norketamine), lidocaine, prilovaine, valproic, acid, levetiracetam, phenoharbital, midazolam, nordazepam, clobazam και μεταβολίτης της (norclobazam).

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Από κεταμίνη πέθανε η Τζωρτζίνα - Το πόρισμα του ιατροδικαστή «καίει» την Πισπιρίγκου

Video Loading...

Το πόρισμα του ιατροδικαστή «φωτίζει» το μαρτυρικό τέλος του 9χρονου κοριισιού και του τρόπου που δολοφονήθηκε με την κεταμίνη στα τέλη του περασμένου Γενάρη, στο μονόκλινο δωμάτιο που νοσηλευόταν, στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού. Τα συμπεράσματα που αποκάλυψε το Live News προκαλούν ανατριχίλα και φέρνουν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τη μητέρα της, που κατηγορείται για το έγκλημα. Μέσα από το πόρισμα, ο βασικός ισχυρισμός της 33χρονης καταρρίπτεται. Η κεταμίνη δεν χορηγήθηκε κατά τη διάρκεια της ανάνηψης όπως είχε υποστηρίξει, αλλά μέσα στο δωμάτιο, όταν δίπλα στην αδικοχαμένη Τζωρτζίνα, ήταν μόνο εκείνη. Η κεταμίνη που της χορηγήθηκε της στοίχισε τη ζωή μέσα σε λίγα λεπτά και οι γιατροί δεν είχαν το παραμικρό περιθώριο να την επαναφέρουν, όταν ειδοποιήθηκαν.

Πέθανε μέσα σε 10 λεπτά από την υπερβολική δόση

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Live News στον οργανισμό της άτυχης Τζωρτζίνας εντοπίστηκαν 6,5 μιλιγκράμ ανά ml αίματος και το παιδί πέθανε μέσα σε 10 λεπτά. Για να καταλάβει κανείς πόσο μεγάλη ήταν η ποσότητα που σκότωσε την μικρή, αρκεί να αναφερθεί ότι στη διεθνή βιβλιογραφία της ιατρικής υπάρχει καταγεγραμμένος θάνατος από χορήγηση κεταμίνης με 1,5 μιλιγκράμ ανά ml αίματος. Στην Τζωρτζίνα η μοιραία δόση ήταν 4 και πλέον φορές μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα οι ελπίδες για τη ζωή της, να εκμηδενιστούν αυτόματα.

Μέσα από την ιατροδικαστική έκθεση προκύπτουν ευρήματα όπως βλάβη στο συκώτι της Τζωρτζίνας, μικρή πνευμονορραγία αλλά και συμφόρηση οργάνων, με όλα αυτά να είναι αποτελέσματα από τη χορήγηση της κεταμίνης. Στο τελικό συμπεράσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, τίθεται ζήτημα εκταφής της Τζωρτζίνας για να διαπιστωθεί αν της είχε δοθεί κεταμίνη ή άλλη τοξική ουσία και προγενέστερα. Αυτό θα διαπιστωθεί από τις τρίχες των μαλλιών του παιδιού που θα δείξουν αν η πρώτη ανακοπή που υπέστη πριν από ένα χρόνο στην Πάτρα, είχε τον ίδιο παρονομαστή.

Πιθανή και η νέα δίωξη για Μαλένα - Ιριδα

Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί είναι πολύ πιθανό να ασκηθεί και νέα δίωξη στην 33χρονη, καθώς και στην Πάτρα την Άνοιξη του 2021 ήταν και πάλι μόνη με την κόρη της, στο μονόκλινο δωμάτιο που νοσηλευόταν. Εφτά μήνες μετά η Τζωρτζίνα ήταν καταδικασμένη να πεθάνει. Η ποσότητα της κεταμίνης ήταν τόσο μεγάλη που δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο. Ένα από τα ερωτήματα που παραμένουν πάντως είναι πώς έφτασε η κεταμίνη μέσα στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας. Για τη διαδρομή της φονικής ουσίας εργάζονται πυρετωδώς οι Αρχές στα εγκληματολογικά εργαστήρια και αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα. Όλα αυτά εν αναμονή του πορίσματος των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια για τους θανάτους της Μαλένας και της μικρής Ίριδας. Για τα δύο πρώτα παιδιά που έχασε η οικογένεια από την Πάτρα, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία να έχουν οδηγήσει μια σειρά από ιατροδικαστές να μιλήσουν για διπλή εγκληματική ενέργεια…

Video Loading...

Όλα αυτά την ώρα που η διαμάχη των γονέων για θέματα που δεν έχουν να κάνουν αμιγώς με την ουσία του θρίλερ συνεχίζεται. Μετά το εξώδικο της 33χρονης στον Μάνο Δασκαλάκη, ο ίδιος σκέφτεται να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Πέτρου Κουσουλού, ο πατέρας των κοριτσιών θα απαντήσει και στους τρεις άξονες που έθεσε η πρώην γυναίκα του. Από τα προσωπικά του αντικείμενα δεν θέλει τίποτα, παρά μόνο έναν φάκελο με προσωπικά του έγγραφα που βρίσκεται πάνω στο ψυγείο του σπιτιού. Αναφορικά με το κινητό τηλέφωνο προηγμένης τεχνολογίας που είναι στα στοιχεία της κατηγορούμενης, θα πει ότι θα διευθετήσει τους απλήρωτους λογαριασμούς και τέλος αναφορικά με τα μνήματα των παιδιών του αναμένεται να αναφέρει πως έχει ήδη μεριμνήσει για την εικόνα τους.

Στο περιθώριο των εξελίξεων και αυτές οι εικόνες από το διαδίκτυο, με νεαρές γυναίκες να δηλώνουν θαυμάστριες του Μάνου Δασκαλάκη και να σηκώνουν βίντεο με τις ίδιες να τραγουδούν ορισμένα από τα κομμάτια του 30χρονου. Η φωνή που ακούγεται είναι του Μάνου Δασκαλάκη, με τις ίδιες να παραμένουν σε πρώτο πλάνο και να ερμηνεύουν χαμηλόφωνα. Όλα αυτά απλώς συμπληρώνουν τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες, μετά το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Οι εξελίξεις τρέχουν και η 33χρονη κατηγορούμενη βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο στο απόλυτο θρίλερ των τελευταίων δεκαετιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΑΤΡΑ ΡΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ ΚΕΤΑΜΙΝΗ ΘΑΝΑΤΟΙ ΠΑΙΔΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ