Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στα Κάτω Πατήσια καθώς ένα 12χρονο αγόρι βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής (13/5) απαγχονισμένο μέσα στο δωμάτιό του. Το αποτρόπαιο αυτό θέμα είδαν οι γονείς του, οι οποίοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά δυστυχώς ήταν πολύ αργά για το παιδί.

Το περιστατικό διερευνάται ενδελεχώς από την Αστυνομία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της οικογένειας, το παιδί φέρεται να συμμετείχε στο «Blackout Challenge», ένα φονικό παιχνίδι της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης TikTok. Το «Blackout Challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης» είναι μια δοκιμασία στην οποία υποβάλλονται έφηβοι από όλο τον κόσμο προκαλώντας ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια να ανεβάσουν το βίντεο στο TikTok. Ωστόσο, πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη διαδικασία καθώς αρκετοί νέοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλο τον κόσμο.

Η Αστυνομία βρήκε δίπλα στο αγόρι το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο έχει ήδη μεταφερθεί και εξετάζεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και το οποίο αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας. Αν και ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι και το φονικό παιχνίδι του TikTok, πηγές από την ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν πως μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση.

Αύριο Δευτέρα αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα φωτίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έβαλε τέλος στη ζωή του. Αξίζει να σημειωθεί πως το 12χρονο αγόρι ήταν και αθλητής στο παγκράτιο, με τους πανελλήνιους αγώνες που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο στο Λουτράκι να διεξάγονται σε κλίμα πένθους εξαιτίας του τραγικού συμβάντος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA