Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζονται οι έρευνες για την αυτοκτονία του γυμναστή στη Θεσσαλονίκη με τις Αρχές να έχουν θέσει στο «μικροσκόπιο» τους 24 παραλήπτες του ηλεκτρονικού μηνύματος, που φέρεται να έστειλε, ο 50χρονος, λίγες ώρες πριν βάλει τέλος στη ζωή του. Την ίδια ώρα η επονομαζόμενη «γυναίκα αράχνη», που ο αυτόχειρας κατηγορεί ότι τον εξαπάτησε αποσπώντας του σχεδόν 500.000 ευρώ, πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον αυτόχειρα ότι ήθελε να την εκδικηθεί!

Διαβάστε ακόμη: Αυτοκτονία στη Θεσσαλονίκη: «Κατάλαβα ότι ντράπηκε» - Τι αποκαλύπτει φίλος του γυμναστή

Μέσω του δικηγόρου της, τον κατηγορεί για εκδικητική στάση, σημειώνοντας πως ο γυμναστής έστειλε και πορνογραφικό υλικό, από συνευρέσεις με την εντολέα του, σε πολλούς αποδέκτες, μεταξύ των οποίων και το σχολείο της κόρης της. Ειδικότερα, ο δικηγόρος της γυναίκας, Κωνσταντίνος Κολτσής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι ο γυμναστής τις μέρες που προηγήθηκαν της αυτοκτονίας του, της έστελνε μηνύματα απειλώντας την ότι «θα την καταστρέψει». Εκεί αποδίδει η ίδια και το γεγονός ότι, την αναφέρει στο τελευταίο του σημείωμα. «Την κατηγόρησε για να την εκδικηθεί», είπε ο δικηγόρος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι, μαζί με το email της αυτοκτονίας του, ο γυμναστής έστειλε και πορνογραφικό υλικό, από συνευρέσεις με την εντολέα του, σε πολλούς αποδέκτες, μεταξύ των οποίων και το σχολείο της κόρης της. «Η εντολέας μου αρνείται ότι είχε τους κωδικούς πρόσβασης στην πλατφόρμα με τα κρυπτονομίσματα», είπε ο νομικός.

«Εγκληματικές ενέργειες μέσα από το e-mail»

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, επιβεβαίωσε, μιλώντας στην ίδια εκπομπή ότι, «...το e-mail εστάλη από το δικό του ΙΡ, τα δικά του μέσα και με τα δικά του στοιχεία. Μέσα στο e-mail καταδεικνύονται εγκληματικές ενέργειες. Λέει ότι δεν τον ενδιέφεραν τα χρήματα από το bitcoin, αλλά η προσωπική του σχέση», είπε και συμπλήρωσε πως, «σαφώς είναι προσωπική υπόθεση, αλλά εμπλέκει και άλλους».

«Το αίμα μου ή θα σας πνίξει ή θα σας λυτρώσει»

Η ίδια η γυναίκα απαντώντας μέσω MEGA, στα όσα ακούγονται δήλωσε: «Ζούσα υπό καθεστώς διαρκούς φόβου για τα παιδιά μου και για εμένα. Σε καμία περίπτωση δεν πίστευα ότι θα αυτοκτονήσει. Ζούμε μια κόλαση, δεν είναι αλήθεια τίποτα από όσα αναφέρονται». Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια φιλοξενείται σε φιλικό σπίτι στη Θεσσαλονίκη ώστε να της παρέχεται και ψυχολογική υποστήριξη. «Σε έχω κλειδωμένη από 10 μεριές, μη νομίζεις ότι θα γλιτώσεις. Το δικό μου αίμα που θα χυθεί ή θα σας πνίξει όλους ή θα σας λυτρώσει» έγραφε ένα από τα μηνύματα που έστειλε ο γυμναστής στη γυναίκα, πριν αυτοκτονήσει.

Τα επόμενα 24ωρα οι αστυνομικοί αναμένεται να καλέσουν συγγενείς και φίλους του γυμναστή προσπαθώντας να ρίξουν φως στα αίτια που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα. Αντικρούοντας τα όσα αναφέρει στο mail του ο γυμναστής, η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο ίδιος της έστελνε μηνύματα με τα οποία προειδοποιούσε πως θα αυτοκτονήσει. Ο δικηγόρος της γυναίκας που βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ, κατέθεσε υπόμνημα στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης με το οποίο υποστηρίζει πως ο 50χρονος γυμναστής ζητούσε εκδίκηση.

Κατερινόπουλος: «Να προσέχει και ο κ. Όθωνας Παπαδόπουλος»

Στο μεταξύ, την πεποίθησή του ότι πίσω από την αυτοκτονία του γυμναστή κρύβεται ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα εκμετάλλευσης και εκβιασμών εξέφρασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος. Μάλιστα, συνέστησε και στον δικηγόρο, Όθωνα Παπαδόπουλο (σ.σ. δικηγόρος και της Ρούλας Πισπιρίγκου), ο οποίος ήταν οικογενειακός φίλος του 50χρονου αυτόχειρα, να είναι και αυτός ιδιαίτερα προσεκτικός με την υπόθεση. Σημειώνεται ότι ο γνωστός ποινικολόγος ισχυρίζεται ότι είχε μιλήσει με τον γυμναστή και φέρεται να γνωρίζει κάποια από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο φίλος του.

«Ένας βαθιά θρησκευόμενος άνθρωπος δεν οδηγείται έτσι εύκολα στην αυτοκτονία. Κάτι πολύ σοβαρό έχει συμβεί. Άλλωστε και η ανάρτησή του στα social media αυτό δείχνει. Όσα επικαλείται ή υπονοεί, αλλά και όσα είπε στην τηλεφωνική συνομιλία του με τον δικηγόρο του, Όθωνα Παπαδόπουλο, ο οποίος πρέπει να προσέχει μέχρι να πάει να καταθέσει. Πίσω από όλη αυτή την ιστορία φαίνεται ότι υπάρχει ένα πολύ δυνατό κύκλωμα εκμετάλλευσης, το οποίο μπορεί να ξεκινά από πολύ μικρά κοριτσάκια που ωθούν σε ευυπόληπτους πολίτες και στη συνέχεια τους εκβιάζουν, αποσπώντας τους χρήματα», υπογράμμισε ο κ. Κατερινόπουλος και πρόσθεσε:

Ίσως από το γυμναστήριο του 50χρονου, όπου πήγαιναν πολλοί επώνυμοι, αυτή η γυναίκα "αράχνη" να "αλίευε" τα υποψήφια θύματα και να τους ωθούσε κοπέλες για εκμετάλλευση. Ακόμα, δεν ξέρουμε τι σχέση μπορεί να έχει και η 24χρονη που κατήγγειλε βιασμό την Πρωτοχρονιά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA