Μενού
  • Α-
  • Α+

Η έκθεση DNA «καίει» τους δράστες που συμμετείχαν στη δολοφονία του Αλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς αποτελεί κόλαφος για τους χούλιγκαν που επιτέθηκαν με μανία στην παρέα των νεαρών νεαρών ανδρών στην περιοχή Χαριλάου. Σύμφωνα με την έκθεση χρησιμοποιήθηκε ένα μαχαίρι τύπου καραμπίτ και φέρεται πως ένας μαχαίρωσε και οι υπόλοιποι χτυπούσαν με κράνη που κρατούσαν με κλωτσιές και μπουνιές. 

Διαβάστε ακόμη: Αλκης Καμπανός: Στο φως η έκθεση DNA από το σημείο της δολοφονίας - Τα στοιχεία που «καίνε» τους δράστες

Στο μαχαίρι ταυτοποιήθηκε το γενετικό υλικό του 22χρονου με τα αρχικά Κ.Ι. στο μαχαίρι τύπου καραμπίτ, ο οποίος καθόταν στο πρώτο αυτοκίνητο. Επίσης, ταυτοποιήθηκε ο DNA του 23χρονου Σ.Σ που καθόταν στο δεύτερο αυτοκίνητο και του 20χρονου Τζ.Α που καθόταν στο τρίτο αυτοκίνητο. 

Η νέα πραγματογνωμοσύνη που ενσωματώθηκε στη δικογραφία ωστόσο καταδεικνύει ότι το αίμα του Άλκη εντοπίστηκε και στα πατάκια των αυτοκινήτων στις θέσεις, όπου κάθονταν οι 8 από τους 12 φερόμενους δράστες. Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα 8 άτομα βρέθηκαν μέσα στη συμπλοκή και πάτησαν πάνω στο αίμα που έχυσε το 19χρονο αγόρι. Συνεπώς όλοι και οι 8 μπορεί να είναι εξίσου υπεύθυνοι για τον θάνατο του. 

Μπορεί να ήταν πολύ κοντά στη συμπλοκή, να τον μαχαίρωσαν επίσης, να τον κλώτσησαν κλπ. Κανείς δεν αποκλείει βέβαια και την συμμετοχή των υπολοίπων 4 ατόμων που διώκονται. Από την ιατροδικαστική έκθεση είχε προκύψει πως ο 19χρονος Άλκης είχε καταλήξει όχι μόνο λόγω των μαχαιριών αλλά και λόγω των έντονων χτυπημάτων που δέχθηκε.   

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA