ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/06/2022 08:56

Κορονοϊός - Τζανάκης: «Υπάρχει αυξανόμενη μεταδοτικότητα σε Αττική και Κρήτη»

Εδώ και μέρες έχουμε προειδοποιήσει ότι επίκειται μία έξαρση, η οποία οφείλεται στο ότι έχουμε χαλαρώσει και ότι στο δυναμικό των επαφών μας συμμετέχοντας σε κοινωνικές εκδηλώσεις και στις διακοπές» ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κορονοϊός - Τζανάκης: «Υπάρχει αυξανόμενη μεταδοτικότητα σε Αττική και Κρήτη»
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

Την άποψη πως αν τηρηθεί το μέτρο της ατομικής ευθύνης και οι πολίτες διατηρήσουν τη μάσκα όπου κρίνουν αναγκαίο τότε η επιδημιολογική εικόνα λόγω του κορονοϊού αναμένεται να είναι καλύτερη εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης. Παράλληλα μίλησε για τα δύο νέα στελέχη της μετάλλαξης Ομικρον αλλά και τη μεταδοτικότητα σε περιοχές όπως το κέντρο της Αθήνας.

«Εδώ και μέρες έχουμε προειδοποιήσει ότι επίκειται μία έξαρση, η οποία οφείλεται στο ότι έχουμε χαλαρώσει και ότι στο δυναμικό των επαφών μας συμμετέχοντας σε κοινωνικές εκδηλώσεις και στις διακοπές. Υπάρχουν δυνατότητες επαφών που δεν υπάρχει η κατάλληλη προφύλαξη, οι οποίες οδηγούν σε αυτά τα αποτελέσματα», ανέφερε αρχικά μιλώντας στο MEGA.

Για να συνεχίσει μιλώντας για τα στελέχη Ο4 και Ο5, «τα δύο αυτά στελέχη έχουν επικρατήσει σχεδόν πλήρως πλέον, και αυτή τη στιγμή το 30 – 40% του πληθυσμού, υπάρχει μία εικόνα αυξανόμενου δείκτη μεταδοτικότητας, και είναι ο κεντρικός τομέας Αθηνών, όλη σχεδόν η Αττική, ο Πειραιάς, η Κρήτη. Μιλάμε για ένα ποσοστό που έχει ανοδική τάση. Πολλά κρούσματα δεν προσμετρώνται , λόγω ότι δεν πάνε να το δηλώσουν. Εάν αυτά τα στελέχη ακολουθήσουν το μοτίβο της Ο2 τότε δεν θα έχουμε πίεση στο υγειονομικό σύστημα», πρόσθεσε.

Video Loading...

«Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μία εξισορρόπηση ως προς τους διασωληνωμένους. Όσο αφορά στα μέτρα, κανείς δεν μπορεί να προδιαγράφει τι μπορεί να γίνει, ωστόσο, ότι αν όλοι τηρήσουμε το μέτρο της ατομικής ευθύνης και διατηρήσουμε τη μάσκα όπου πιστεύουμε ότι υπάρχει ανασφαλές επιδημιολογικό περιβάλλον, δεν θα χρειαστεί να παρθούν οριζόντια μέτρα απομόνωσης. Πρέπει να δείξουμε την στοιχειώδη ατομική ευθύνη», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΝΙΚΟΣ ΤΖΑΝΑΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ ΜΑΣΚΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ