Μενού
  • Α-
  • Α+

Ποινή κάθειρξης 13 ετών για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον προπονητή ιστιοπλοΐας, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό ενώ δεν του χορήγησε και ανασταλτικό στην έφεση. Την ίδια ποινή καθώς και τη μη χορήγηση ανασταλτικού χαρακτήρα στην έφεση είχε προτείνει και ο εισαγγελέας λόγω της φύσης και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του αδικήματος για το οποίο καταδικάστηκε ο 39χρονος προπονητής. Ο εισαγγελέας ζήτησε πάντως να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. 

Λίγες ώρες μετά την έκδοση της απόφασης η Σοφία Μπεκατώρου που είχε είχε καταθέσει στη δίκη, χρησιμοποιώντας τον όρο «child grooming», μία μέθοδο αποπλάνησης ανηλίκων που βασίζεται κατ' αρχάς στην εδραίωση συναισθηματικής σχέσης με το ανήλικο θύμα και της καλλιέργειας κλίματος εμπιστοσύνης με τα οικεία του πρόσωπα, έκανε την πρώτη της τοποθέτηση μέσω του προφίλ της στο Instagram, όπου ανέβασε ένα βίντεο και έγραψε:

«Αμαλία σε πίστεψαν, όχι όμως όλοι. Δεν ήταν έτοιμη η κοινωνία μας, αλλά οι αγώνες δεν πρέπει να σταματήσουν. Η απόφαση δεν αλλάζει την αλήθεια σου».

https://www.instagram.com/tv/CeysUG4I1Ol/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό αλλά και μια μαύρη μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Το γεγονός όμως ότι ο εισαγγελέας, ο πρόεδρος της αίθουσας, οι αρχαιότεροι των δικαστών κι ένας ένορκος έκριναν ένοχο τον κατηγορούμενο τουλάχιστον δίνει μια ελπίδα ότι, αν συνεχίσουμε να προσπαθούμε, θα μπορέσουμε κάποια στιγμή να καταφέρουμε να ζούμε σε μια κοινωνία που δεν μένουμε στο θέαμα αλλά βλέπουμε την ουσία», δήλωσε η Σοφία Μπεκατώρου στο βίντεο που δημοσίευσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA