Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο κοιμητήριο της Ανω Γλυφάδας πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 49χρονου διερμηνέα που έχασε τη ζωή του στην πρώτη του ελικοπτέρου στη Σάμο την Τετάρτη (13/7), ενώ συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς. Πλήθος κόσμου έφτασε στο κοιμητήριο για να αποχαιρετίσει τον 49χρονο, ενώ τραγική φιγούρα είναι η μητέρα του. 

Διαβάστε ακόμη: Σάμος: Απαρηγόρητοι οι συγγενείς του Ελληνα που σκοτώθηκε από την πτώση ελικοπτέρου

Ο 49χρονος Θεόδωρος Βλάχος ήταν απόστρατος της Αεροπορίας Στρατού και άφησε πίσω του δύο ανήλικα παιδιά. Το «παρών» στην κηδεία έδωσε και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ελλάδας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Σάμος: Το χρονικό της συντριβής του ελικοπτέρου 

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 είχε απογειωθεί από Σάμο ώρα 16:39 την Τετάρτη (13/7) και το ατύχημα συνέβη στις 17:55. Στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι τουλάχιστον 6 μποφόρ. Στο ελικόπτερο επέβαιναν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ο μεταφραστής Θεόδωρος Βλάχος. 

Μετά την πτώση ξεκίνησαν άμεσα έρευνες για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου από ένα Mi 8 και σκάφος του Λιμενικού. Περίπου στις 18:30, σχεδόν 35 λεπτά μετά την συντριβή, άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν σώο τον Μολδαβό μηχανικό, για τον οποίο αρχικά ειπώθηκε πως ήταν ο πιλότος. Λίγο πριν τις 19:30 εντοπίστηκε το δεύτερο μέλος του πληρώματος χωρίς τις αισθήσεις του και λίγο αργότερα βρέθηκε και περισυνελέγη από το Λιμενικό Σώμα και ο τρίτος.

Σε ό,τι αφορά στη διερεύνηση του αεροπορικού δυστυχήματος, ο Αερολιμενάρχης Σάμου έχει ενημερώσει την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων (που υπάγεται στο υπουργείο Μεταφορών) για να προχωρήσει στη διερεύνηση των αιτιών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA