Μενού
  • Α-
  • Α+

Συντετριμμένη είναι η οικογένεια του 49χρονου Έλληνα πιλότου ΘΒ, που έχασε τη ζωή του κατά την πτώση του ελικοπτέρου στη Σάμο την Τετάρτη και ενώ συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο νησί. Η μητέρα και ο αδελφός του, με δάκρυα στα μάτια μίλησαν για την αγάπη που είχε για τα ελικόπτερα και πόσο ήθελε να βοηθάει τους συνανθρώπους του.

Διαβάστε ακόμη: Δημήτρης Λιγνάδης: Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του στο Μεταξουργείο

«Πέταγε στη Σάμο γιατί ήταν πρώην στρατιωτικός και είχε δουλέψει στο νησί. Γνώριζε το νησί καλά, τους ανθρώπους και για αυτό το επέλεγε. Προτιμούσε να πάει εκεί να βοηθήσει» είπε ο αδερφός του, μιλώντας στον Alpha. Έπεσε σαν ήρωας στο καθήκον λένε οι δικοί του άνθρωποι. «Τα ρεύματα αέρα είναι τέτοια που… είναι επικίνδυνη δουλειά για όλους» συμπλήρωσε ο αδερφός του. Ο άτυχος πατέρας δύο παιδιών, εργαζόταν σαν συντονιστής από αέρος στα ελικόπτερα δασοπυρόσβεσης.

«Θέλω το παιδί μου ζωντανό, αλλά δεν μπορώ να το βρω. Θέλω τον Θοδωρή μου πάλι πίσω, θέλω το παιδάκι μου», είπε με λυγμούς η μητέρα του πιλότου. Πριν από χρόνια, όταν εκείνος ήταν πιλότος, κατάφερε να σώσει ολόκληρο πλήρωμα. «Την άλλη φορά που έπεσαν, αυτός το έφερε διαλυμένο και έζησαν όλα τα παιδάκια. Πάει το παιδάκι μου», είπε απαρηγόρητη η μητέρα του πιλότου.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί στις 16:39 από τη Σάμο για να συμμετάσχει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και η τραγωδία συνέβη στις 17:55. Ο τραγικός απολογισμός είναι δύο νεκροί ενώ δύο άτομα διασώθηκαν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA