Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα θλιβερό περιστατικό που αναδεικνύει για μία ακόμα φορά την παθογένεια του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο λειτουργεί δυστυχώς υποτυπωδώς σε απομακρυσμένες περιοχές και μικρά ακριτικά νησιά, ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ύστερα από τον τραυματισμό μίας γυναίκας. Η άτυχη ηλικιωμένη γυναίκα, τραυματίστηκε και χρειάστηκε να διακομισθεί σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατό γιατί το ΕΚΑΒ αφενός ήταν... μακριά, αφετέρου «έκρινε» ότι δεν έχριζε λόγος παροχής βοήθειας...

Γείτονες της γυναίκας στον Εύδηλο της Ικαρίας, πήραν τηλέφωνο για ασθενοφόρο για την τραυματισμένη γυναίκα, αλλά πληροφορήθηκαν ότι το μόνο εφημερεύον όχημα βρισκόταν τουλάχιστον μιάμιση ώρα μακριά. Ετσι, αποφάσισαν να τη βάλουν στην καρότσα του αγροτικού οχήματος και να την μεταφέρουν μόνοι τους στον Κέντρο Υγείας.

Οπως αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ, η πρώτη απάντηση που πήραν από το Κέντρο Υγείας ήταν ότι το εφημερεύον ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το ένα από τα δύο που έχει το νησί της Ικαρίας, ήταν μιάμιση ώρα μακριά και δεν μπορούσε να πάει. Στην άλλη κλήση τους, τούς είπαν ότι «αν κουνάει πόδια και χέρια φέρτε τη μόνοι σας...»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA