Τεράστια είναι η καταστροφή που προκάλεσε η φωτιά στην Πεντέλη με κατοίκους να μετρούν τις πληγές τους. Οπως είπε ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς έχουν καεί περίπου 15.000 στρέμματα και έχουν καταστραφεί ολοσχερώς τουλάχιστον 10 - 12 σπίτια.
Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στην Πεντέλη: Εσβησαν τα πύρινα μέτωπα, φόβοι για αναζωπυρώσεις - Υλικές ζημιές σε πολλά σπίτια
«Τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές είναι μάλλον εκατοντάδες» είπε ο κ. Μπουρνούς στον ALPHA. «Οσον αφορά τον οικισμό της Διώνης δίνουμε μια μεγάλη μάχη με εναέρια, επίγειες και πεζοπόρα τμήματα. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση δείχνει να είναι υπό έλεγχο αλλά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος. Στο Ντράφι υπάρχουν αναζωπυρώσεις και καταστροφές γιατί είναι ένα δέντρο σε έναν κήπο και παίρνει και το σπίτι. Είμαστε σε εγρήγορση» τόνισε ο δήμαρχος και για το Δασαμάρι σημείωσε πως «είναι πιο δύσκολη περιοχή, εκτός σχεδίου. Μέσα σε χαράδρες, πιο πυκνή βλάστηση. Εκεί δεν έχω σαφή εικόνα για την έκταση της καταστροφής».
- «Κάηκε η παιδική μας ηλικία»: Η ιστορία του Δημήτρη από το Πόρτο Γερμενό που «πόνεσε» όλη την Ελλάδα
- Φωτιά τώρα: Πύρινος εφιάλτης σε Πόρτο Γερμενό και Βοιωτία - Κάηκαν σπίτια, επιμένουν οι θυελλώδεις άνεμοι
- Το ελληνικό χωριό με το πιο παράξενο όνομα βρίσκεται στην Ήπειρο και είναι πολύ ορεινό
- Το επίθετο που «κουβαλάει» τη μεγαλύτερη ιστορία καφετζήδων στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.