Μενού
  • Α-
  • Α+

Μαίνεται η φωτιά στα Μέγαρα που έχει πάρει διαστάσεις. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η πυρκαγιά στην περιοχή είναι δύσκολη. Οι φλόγες απειλούν τον οικισμό Ζάχουλη ενώ ζημιές υπάρχουν σε τουλάχιστον ένα σπίτι. Η επέκταση της φωτιάς είναι ιδιαίτερα γρήγορη εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Εχει δοθεί ήδη εντολή για εκκένωση του οικισμού Ζάχουλη από το 112 ενώ το μέτωπο πέρασε από τον Ανω Πευκενέα τον δρόμο που οδηγεί στο Αλεποχώρι. Το μέτωπο είναι πλέον ανεξέλεγκτο, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλο και δόθηκε εντολή για εκκένωση του οικισμού Παπαγιαννέικα

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά τώρα στα Μέγαρα: Φουντώνει το μέτωπο - Πυροσβέστες και εναέρια στη μάχη

Στο σημείο βρίσκονται 95 πυροσβέστες με 34 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα, 7 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Η πυρκαγιά στα Μέγαρα είναι σε εκτάσεις δασικές και γεωργικές με ακαθάριστα λιοφυτα. Άνεμος Βορειος-Βορειοδυτικος 6 με 7 μποφόρ. Η φωτιά κινείται τόσο προς Αλεποχώρι όσο και προς Μέγαρα. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μεγαρέων Κωνσταντίνο Φυλακτό το μέτωπο εκτείνεται στο ένα χιλιόμετρο και εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα από το Αλεποχώρι. «Αλλάζει η φορά του ανέμου. Εκεί που τελειώνει η φωτιά ξανά πάλι από την αρχή. Ενα χιλιόμετρο είναι το μέτωπο, πέντε χιλιόμετρα πριν το Αλεποχώρι» είπε ο κ. Φυλακτός στο OPEN. «Αν δεν έρθουν μηχανήματα έργου να κάνουν κάποια αντιπυρική ζώνη δεν νομίζω να ελεγχθεί η φωτιά. Εχει κινητοποιηθεί όλος ο μηχανισμός, είναι μεγάλος ο άνεμος και όλο αλλάζει», είπε ο Δημήτρης Κυριακούλης, κάτοικος Μεγάρων. 

Επίσης σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα έχει προχωρήσει η αστυνομία. Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ανώνυμο οδό, στο ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου προς Λούμπα και στην ανώνυμη οδό από Άνω Αλεποχώρι προς Λούμπα.

Φωτιά στα Μέγαρα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα έχει προχωρήσει η αστυνομία. Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ανώνυμο οδό, στο ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου προς Λούμπα και στην ανώνυμη οδό από Άνω Αλεποχώρι προς Λούμπα.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1549715295165628418?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA