Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα ακόμη φιλικό πρόσωπο της δεύτερης γυναίκας που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού το 2010 κατέθεσε σήμερα, Πέμπτη (28/7), στο Μικτό Ορκωτό της Αθήνας. Ο μάρτυρας, ηθοποιός και ο ίδιος, περιέγραψε στο Δικαστήριο πως έμαθε από την ίδια, σχεδόν ενάμισι χρόνο μετά, για τη σεξουαλική επίθεση σε βάρος της, όταν και οι δύο πρωταγωνιστούσαν στην ίδια παράσταση.

«Γνωριστήκαμε το 2004 με την καταγγέλλουσα, ήμασταν συμφοιτητές στη δραματική σχολή για 3 χρόνια. Τον Οκτώβριο του 2011 έπειτα από μια πρόβα πήγαμε για καφέ. Όταν καθίσαμε χτύπησε το τηλέφωνό της και σηκώθηκε για να μιλήσει. Όταν επέστρεψε στο τραπέζι ήταν άλλος άνθρωπος, εμφανώς σοκαρισμένη και αναστατωμένη, σαν να άκουσε κάτι που δεν μπορούσε να διαχειριστεί. Τη ρώτησα τι συνέβαινε, δεν ήθελε να μιλήσει. Κατόπιν πίεσης δικής μου, είπε ότι έχει συμβεί κάτι με έναν άνθρωπο του χώρου. Όπως μου είπε τότε, αυτός ο άνθρωπος τη φώναξε για αντικατάσταση σε μια παράσταση και της επιτέθηκε μια ημέρα που την κάλεσε στο θέατρο ενώ ήταν κλειστό, δήθεν για να της δώσει ένα ρόλο. Την οδήγησε στο καμαρίνι του και χρησιμοποιώντας σωματική δύναμη προσπάθησε να επιβληθεί. Κάποια στιγμή τον απώθησε, τα κατάφερε σπρώχνοντας και χτυπώντας τα γόνατα της στην προσπάθεια της να φύγει. Μου είπε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη και ένιωσε ακόμα μεγαλύτερη απόγνωση. Οταν της άνοιξε την πόρτα της είπε, "αν φύγεις δεν υπάρχει γυρισμός”…

Μετά από επίμονες ερωτήσεις μου, μού είπε ότι ήταν ο Φιλιππίδης και ότι μόλις την είχε πάρει τηλέφωνο. Όσο συζητούσαμε, της έστειλε ένα μήνυμα με χυδαίο σεξουαλικό περιεχόμενο. Το μήνυμα αυτό το είδα, το διάβασα. Μου είπε και για άλλα μηνύματα που είχε δεχθεί, αντίστοιχου περιεχομένου. Η ίδια μου είπε ότι είχε κοπεί από δύο κάστινγκ, και θεωρούσε ότι αυτό σχετιζόταν με το Φιλιππίδη, επειδή αυτός της είχε πει στο τηλέφωνο: "Είναι στο χέρι σου να αλλάξουν τα πράγματα”».

Εισαγγελέας: Όταν σας τα είπε, τι αντίδραση είχατε;

Μάρτυρας: Σοκαρίστηκα, εκνευρίστηκα. Προσπάθησα να την προτρέψω να το πει, έστω και τότε.

Εισαγγελέας: Τη ρωτήσατε γιατί δεν τον κατήγγειλε τότε;

Μάρτυρας: Επέμενα ότι τέτοια πράγματα πρέπει να τα ξεμπροστιάζουμε. Αυτή μου έλεγε ότι φοβόταν πως θα κατηγορηθεί ότι η ίδια το προκάλεσε, ότι ένοιωθε ντροπή και πως στη μόνη που το είχε πει αμέσως ήταν σε μία φίλη της.

Περιγράφοντας ο μάρτυρας τον χαρακτήρα της καταγγέλλουσας έκανε λόγο για μία κοπέλα «συνεσταλμένη, ντροπαλή, που δεν θέλει να φέρνει σε δύσκολη θέση τους φίλους της και τους γνωστούς της. «Δεν έχει προδώσει ποτέ την εμπιστοσύνη μου και δεν έχω αντιληφθεί ποτέ να μου λέει ψέματα», σημείωσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρωί, την ώρα που ο Πέτρος Φιλιππίδης προσερχόταν στο δικαστήριο, του επιτέθηκε φραστικά ένας πολίτης, λέγοντάς του: «Αυτό που έκανες στη γυναίκα μην τολμήσεις να το ξανακάνεις. Αληταρά! Μεγαλώνουμε παιδιά κι εμείς». Ο ηθοποιός δεν αντέδρασε κι έτσι έληξε το περιστατικό. Η εξέταση του μάρτυρα θα συνεχιστεί αύριο, Παρασκευή, με ερωτήσεις από την πλευρά της υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA