Μενού
  • Α-
  • Α+

Για την αύξηση των θανάτων λόγω κορονοϊού, παρά την αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων, έκανε λόγο ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης τονίζοντας ότι αυτό είναι αναμενόμενο με δεδομένη τη μεγάλη διασπορά που είχαμε στα μέσα 15 Ιουλίου. «Περιμέναμε έτσι και αλλιώς να έχουμε αυτή την αύξηση στους σκληρούς δείκτες. Στις επόμενες ημέρες θα δούμε μια κορύφωση των θανάτων και των διασωληνώσεων», τόνισε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ μιλώντας στην ΕΡΤ.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Έτοιμοι να κάνουν το επικαιροποιημένο εμβόλιο 6 στους 10 πολίτες

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στις αρχές Αυγούστου οι επιστήμονες ευελπιστούν σε μια μείωση των κρουσμάτων. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι «η επίτευξη του στόχου της αποκλιμάκωσης δυστυχώς έχει γίνει με λάθος τρόπο, όπως το να αυξήσουμε πολύ τη διασπορά και να δημιουργήσουμε τοπικά φυσική ανοσία».

Ο ίδιος τόνισε ότι αυτή δεν είναι «η σωστή επιλογή από άποψη δημόσιας υγείας» επισημαίνοντας ότι αυτή την περίοδο δεν ακολουθούνται μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού. Μιλώντας για το 6ο κύμα της πανδημίας ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής τόνισε ότι εξελίσσεται στα νησιά και στις τουριστικές περιοχές. «Στην Αττική υπάρχει αποκλιμάκωση, όπως και στην Χαλκιδική. Ωστόσο σε πολλές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας είναι σε φάση αυξητική».

Η διαφοροποίηση αυτή στην εξέλιξη της πανδημίας οφείλεται στο πότε ξεκίνησε το κύμα της πανδημίας τοπικά και στη μετακίνηση του πληθυσμού», πρόσθεσε. Κάλεσε τον κόσμο να δείξει σύνεση, να προσέχει στις συναναστροφές του και να εμβολιαστεί για να προφυλαχθεί από τον μολυσματικό ιό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA