ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/08/2022 13:56

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ποινική δίωξη στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους Μαλένας και Ιριδας

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα καθώς ασκήθηκε ποινική δίωξη στη Ρούλα Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή για τους θανάτους Μαλένας και Ιριδας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ποινική δίωξη στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους Μαλένας και Ιριδας
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της, Μαλένας και Ιριδας Δασκαλάκη, άσκησαν οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου. Οι εισαγγελικοί λειτουργοί μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής τους έρευνας κατέληξαν πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η 33χρονη αφαίρεσε τη ζωή και των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βασικό επιβαρυντικό στοιχείο για τη δίωξη είναι η ιατροδικαστική έκθεση των Καρακούκη - Καλόγρηα. Ωστόσο, εις βάρος της «μέτρησαν» και μία σειρά άλλων στοιχείων. Μεταξύ άλλων, το ότι και οι δυο πράξεις έγιναν παρουσία της μητέρας των δύο παιδιών, η οποία κατηγορείται ότι το έχει κάνει και άλλες φορές, αφού ήδη είναι κατηγορούμενη και προφυλακισμένη για τη δολοφονία του πρωτότοκου παιδιού της οικογένειας. Φαίνεται δηλαδή, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, να υπάρχει ένα modus opernadi.

Video Loading...

Ο θάνατος της Μαλένας

Συγκεκριμένα, για τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας οι γιατροί φαίνεται να περιγράφουν στις καταθέσεις τους την εικόνα μιας μητέρας που αντιδρά όταν το παιδί είναι κρύο, με έναν εξ αυτών να αναφέρει χαρακτηριστικά πως το παιδί είχε την «εικόνα διακομιδής με ασθενοφόρο από απόσταση». Επιπλέον, οι γιατροί περιγράφουν τη Μαλένα ως ένα παιδί κοινωνικό, χαρούμενο και πρόσχαρο, που είχε ξεπεράσει τη λευχαιμία, σημειώνοντας ότι η μικρή έφυγε εντελώς ξαφνικά. Αυτό, επισημαίνουν, θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο αν βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου (κάτι που δεν ισχύει) ενώ είχε ελεγχθεί και ιατρικά πριν ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία.

Εγκλημα και ο θάνατος της Ιριδας

Οσον αφορά στο βρέφος της οικογένειας, τα σημάδια αίματος στο στόμα της 6 μηνών Ιριδας, ήταν το στοιχείο που οδήγησε τους δυο εισαγγελείς στο ότι ο θάνατος της οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Το αίμα που βρέθηκε καθώς και το ότι η νεκρική ακαμψία είχε ήδη επέλθει όταν έφτασαν οι διασώστες «δείχνουν» ότι ο θάνατος είχε επέλθει ώρες πριν κληθούν να συνδράμουν. Η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη στην ανάκριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΑΤΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΡΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ