ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/08/2022 13:00

Μαθήματα ζωής από τυφλό κορίτσι: Η 8χρονη Ειρήνη μαθαίνει για πρώτη φορά να μετακινείται με μπαστούνι

Ενα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε η μικρή Ειρήνη την έχει φέρει να χρειάζεται μπαστούνι για τις μετακινήσεις της, καθώς δεν βλέπει - Η 8χρονη καταφέρνει σιγά-σιγά να προσαρμοστεί και παραδίδει μαθήματα ζωής

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Μαθήματα ζωής από τυφλό κορίτσι: Η 8χρονη Ειρήνη μαθαίνει για πρώτη φορά να μετακινείται με μπαστούνι
Πηγή: shutterstock, glomex
Ανάγνωση:

Η μικρή Ειρήνη μας δείχνει πως τίποτα δεν είναι αδύνατο. Πρόκεται για ένα οκτάχρονο κορίτσι που έχει χάσει την όρασή του και δίνει μαθήματα ζωής σε όλους μας. Η μικρή Ειρήνη είναι τυφλή και για τον λόγο αυτό χρειάζεται να μετακινείται με μπαστούνι. Το οκτάχρονο παιδί με τη βοήθεια της φυσικοθεραπεύτριάς του, καταφέρνει σιγά-σιγά να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της ζωής του και τα μαθήματα που παραδίδει είναι ανεκτίμητα.

Διαβάστε ακόμη: Σοφία Μπεκατώρου για την ενδοοικογενειακή βία: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για αδράνεια»

Video Loading...

«Καθημερινό στοίχημα το να βγούμε έξω και να οργανώσουμε την καθημερινότητά του κάθε παιδιού. Η Ειρήνη έχει προσπαθήσει από την ώρα που γεννήθηκε να επιτύχει. Είναι χαρισματικό παιδί η Ειρήνη και ο αγώνας της είναι τεράστιος, όπως είναι σε όλα τα παιδιά ΑμεΑ και σε όλα τα άτομα ΑμεΑ. Το στοίχημα είναι τεράστιο κάθε ανθρωπου που ζει σε αυτή τη χώρα με τις ελάχιστες έως μηδαμηνές παροχές, με την κοινωνία να μην βοηθάει» αναφέρει η κυρία Αικατερίνη Ζιάκα, φυσικοθεραπεύτρια της 8χρονης, σε δηλώσεις της στην εκπομπή του Open «Ωρα Ελλάδος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΥΦΛΟΙ ΑΜΕΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ