ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/08/2022 16:58

Ζάκυνθος: Ιδιοκτήτες πλοίων μάζεψαν τα σκουπίδια από το Ναυάγιο - Τι απαντά ο δήμος

Η φωτογραφία του περιβαλλοντολόγου, Μιχάλη Μπάκα, από το Ναυάγιο Ζακύνθου γεμάτο σκουπίδια, έδειξε ότι υπάρχουν ασυνείδητοι λουόμενοι... Πώς αντέδρασε για την εικόνα ντροπής που έκανε τον γύρο του Διαδικτύου ο δήμος του νησιού

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ζάκυνθος: Ιδιοκτήτες πλοίων μάζεψαν τα σκουπίδια από το Ναυάγιο - Τι απαντά ο δήμος
Πηγή: Pixabay, imerazante.gr
Ανάγνωση:

Μόνο ντροπή μπορεί να προκαλέσει η φωτογραφία που δείχνει το Ναυάγιο της Ζακύνθου γεμάτο σκουπίδια. Η φωτογραφία που τράβηξε και ανέβασε στα social media ο περιβαλλοντολόγος, Μιχάλης Μπάκας, εκφράζοντας την αγανάκτησή του για τους ασυνείδητους λουόμενους προκάλεσε αντιδράσεις με τον δήμο του νησιού, πάντως, να δηλώνει αναρμόδιος για τις εικόνες ντροπής...

Πάντως, σύμφωνα με το imerazante.gr, η κοινοπραξία πλοίων «Πόρτο Βρώμη - Μαριές» μάζεψε τα σκουπίδια, καθαρίζοντας την παραλία.

Πηγή: imerazante.gr Πηγή: imerazante.gr imerazante.gr

Τι υποστηρίζει ο δήμος για τα σκουπίδια στο Ναυάγιο Ζακύνθου

Ο δήμαρχος του νησιού, Νικήτας Αρετάκης, δίνοντας την απάντησή του στο GRTimes.gr, υποστηρίζει πως δεν είναι ευθύνη του δήμου, αλλά του υπουργείο Τουρισμού. «Για το Ναυάγιο υπάρχει Επιτροπή, την οποία έχει τοποθετήσει το υπουργείο Τουρισμού για την σωστή και ομαλή λειτουργία του. Εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη και αρμοδιότητα ως προς αυτό το κομμάτι πια. Ουσιαστικά, δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία, ώστε να παρέμβουμε σε κάτι για το Ναυάγιο της Ζακύνθου».

Video Loading...
Πηγή: imerazante.gr

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, Σταύρος Κακολύρης, ανέφερε στο GRTimes.gr πως στο Ναυάγιο υπάρχουν καθημερινά σεκιούριτι, οι οποίοι φυλάνε το μέρος, οπότε θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί ήδη η πρόεδρος της Επιτροπής, Παναγιώτα Διονυσοπούλου, για την κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια στο Ναυάγιο. «Εμείς ως δήμος δεν έχουμε κάποιο δικαίωμα για να επέμβουμε σε κάτι. Υπάρχει αρμόδια Επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την οργάνωση και τον καθαρισμό της παραλίας σε καθημερινή βάση. Η πρόεδρος της Επιτροπής, Παναγιώτα Διονυσοπούλου έχει τοποθετηθεί σεκιούριτι στο σημείο, οπότε έπρεπε να είχε ήδη ενημερωθεί το υπουργείο Τουρισμού για το πρόβλημα που υπάρχει με τα σκουπίδια στο Ναυάγιο. Πάντως, πέρσι δεν είχαν σημειωθεί τέτοια περιστατικά, διότι τα σκουπίδια τα μάζευαν τα ίδια τα καραβάκια που ερχόντουσαν. Κι αυτό, διότι μόνο μέσω θαλάσσης μπορεί να το επισκεφτεί κάποιος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ