Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη μητέρα του βρέφους που βρέθηκε στα χέρια δύο ανδρών που περιφέρονταν έξω από τον σταθμό του Μετρό «Αγία Μαρίνα» στο Αιγάλεω έχουν επικεντρωθεί τώρα οι έρευνες των αστυνομικών που έχουν αναλάβει την περίεργη αυτή υπόθεση αρπαγής ανηλίκου.

Διαβάστε ακόμη: Predator: Η πιο πολύπαθη λέξη που έχει βασανιστεί όσο καμιά άλλη τον τελευταίο καιρό - Πώς προφέρεται σωστά

Οι δύο άνδρες, 34 και 30 χρόνων, ήδη κατηγορούνται και αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή, όμως το τι ακριβώς έχει συμβεί και πώς το οκτώ μηνών αγοράκι, από το σπίτι της μητέρας του στα Σεπόλια, βρέθηκε στα χέρια τους στο Αιγάλεω, είναι ακόμη αδιευκρίνιστα για τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Ασφάλειας.

Η 31χρονη μητέρα του βρέφους, η οποία έχει άλλα τρία παιδιά, κατέθεσε πως γνωρίζει τους δύο άνδρες και πως ο ένας από αυτούς βρισκόταν στο σπίτι της. Ισχυρίζεται πως πήγε κάποια στιγμή να κάνει μπάνιο και όταν βγήκε ο άνδρας με το μικρότερο παιδί της είχαν εξαφανιστεί. Το πρώτο σκοτεινό σημείο της υπόθεσης βρίσκεται εδώ, αφού η 31χρονη μητέρα αλβανικής καταγωγής δεν ενημέρωσε κανέναν για την αρπαγή του παιδιού της, ούτε τηλεφώνησε στην Αστυνομία. Αντίθετα, όταν οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να επικοινωνήσουν μαζί της, μετά τη σύλληψη των δύο ανδρών στο Αιγάλεω, τότε μόνο είπε πως της είχαν πάρει το παιδί ενώ αυτή βρισκόταν στο μπάνιο.

Από την πλευρά τους οι δύο άνδρες στην πρώτη φάση της σύλληψής τους είπαν στους άνδρες του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος πως πήραν το παιδί από το σπίτι του για να το «πουλήσουν» σε ένα ζευγάρι έναντί 50.000 ευρώ, σε συνεννόηση με την μητέρα του, και πως πήγαν με ταξί στον σταθμό «Αγία Μαρίνα» γιατί εκεί ήταν το ραντεβού για να παραδώσουν το βρέφος. Στη συνέχεια όμως όταν τους μετέφεραν στο Ανηλίκων άλλαξαν τις καταθέσεις τους και είπαν πως απλά πήραν το παιδί για μια βόλτα, κάτι βέβαια που δεν έπεισε ούτε τους αστυνομικούς ούτε τον Εισαγγελέα που τους άσκησε ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου.

Από την άλλη πλευρά, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων προβληματίζονται από το ποσό που ανέφεραν αρχικά οι δύο άνδρες, αφού από την εμπειρία τους γνωρίζουν ότι το μέγιστο ποσό που δίνεται για παράνομη υιοθεσία δεν ξεπερνά τις 10.000 ευρώ. Έτσι συνεχίζουν τις έρευνες με βασικό ύποπτο πλέον την 31χρονη μητέρα του βρέφους, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να έδωσε πράγματι το παιδί της για παράνομη υιοθεσία, χωρίς όμως να υπάρχει ακόμη κάποιο ενδιαφερόμενο ζευγάρι.

Παράλληλα ερευνούν το άμεσο συγγενικό της περιβάλλον για να διαπιστώσουν πόσα παιδιά έχει, για την πιθανότητα να έχει υπάρξει στο παρελθόν κάποια περίπτωση παράνομης υιοθεσίας από μέρους της. Όπως και να έχει πάντως η πραγματικότητα, αξιωματικοί της Ασφάλειας κάνουν λόγο για μια περίεργη υπόθεση, που όμως δεν φαίνεται να έχει σχέση με κυκλώματα εμπορίας βρεφών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA