Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ξέρετε πολύ καλά τι θα περάσετε. Σας ένοιαξαν μόνο τα χρήματα και οι δωρεές. Θα συνεχίσει κανονικά να λειτουργεί η εκκλησία, δεν μπορεί να σταματήσει για κανένα λόγο». Με αυτά τα λόγια, ο επικεφαλής της «Εκκλησίας Εθνών», ο «πάτερ Χάρης», που οργάνωνε δημόσιους «εξορκισμούς» στη Θεσσαλονίκη απειλεί για την συνέχεια της δράσης του, μιλώντας στο Mega.  Κι όλα αυτά μετά τη σύλληψη και το «λουκέτο» στην «εκκλησία» του. Ο 38χρονος που αυτοαποκαλείται «άνθρωπος του Θεού» παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα Θέρμης ως νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας και συνελήφθη.

Η αίθουσα φαίνεται πως λειτουργούσε ως χώρος λατρείας, χωρίς όμως να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας. Κατά τη μεταφορά του στα δικαστήρια, ο αρχηγός της αίρεσης που κατηγορείται για τους «εξορκισμούς» στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη δήλωσε σε δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο: «Δεν έκανα κάτι για να μετανιώσω. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την Ελλάδα. Χαίρομαι γιατί αξιώθηκα να φυλακιστώ για χάρη του Ιησού Χριστού και της πίστης μου. Ευχαριστώ το Σύνταγμα που έχουμε ανεξιθρησκεία».

Νέα συγκλονιστική μαρτυρία κατά των αιρέσεων

Την ίδια στιγμή, γυναίκα εξιστορεί πως βρέθηκε να συμμετέχει σε τελετή της αίρεσης, καθώς, την είχαν διαβεβαιώσει πως εξειδικευμένος γιατρός θα θεραπεύσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας της. «Μου είπαν ψέματα ότι έχουν γιατρό και βλέπω μια κοπέλα έρχεται, λέω: ‘αυτή είναι η γιατρός;’ και με σκουντάει η μάνα του Χάρη. Mου λέει: ‘αυτή είναι αρραβωνιαστικιά του Χάρη, είναι νοσοκόμα’. Μόνη της τα έλεγε η γυναίκα. Μου λέει ‘τα παραλένε, τι γιατρός;’. Την πάτησε (την γνωμάτευση γιατρού) αυτή στο ίντερνετ για να δει τι είναι. Αφού δεν ήξερε, της λέω: ‘τι μου κάνεις τώρα την γιατρίνα;’. Και με πήρανε με κακό μάτι από εκείνη τη στιγμή», αναφέρει η καταγγελία.

Αποκαλυπτική είναι η περιγραφή της και για τον δίσκο που είδε να περιφέρεται στην αίθουσα και να γεμίζει με υπέρογκα χρηματικά ποσά από πιστούς που τα άφηναν με την ελπίδα να θεραπευτούν. «Περνάει αυτό το καλαθάκι για την εισφορά, εγώ θεώρησα, λέω: ‘δε βαριέσαι’ και έβαλα ένα 50άρι. Έδωσα 50 ευρώ, γιατί λέω έκανα τόσο ταξίδι, δεν βαριέσαι», ανέφερε η καταγγέλλουσα και συμπλήρωσε πως άλλοι βάζουν παραπάνω χρήματα: «Μπορεί και χιλιάρικα. Ο άλλος όταν ελπίζει και έχει δει ένα σωρό βίντεο και έχει καρκίνο και ελπίζει ότι θα θεραπευτεί, δεν τον ενδιαφέρουν εκείνη την ώρα τα λεφτά». Σύμφωνα με την ίδια, η «επιχείρηση» είναι καλά στημένη, αφού τα μέλη της «εκκλησίας των εθνών» εκμεταλλεύονται «και τους Φιλιππησίους». «Τους πάνε με ένα βανάκι, παίρνουν 50 ευρώ το άτομο και το εισιτήριο για να επισκεφτείς είναι 3 ευρώ. Έχουν κάνει και κονέ με ταβέρνες».

Αναλυτικά η ανάρτηση της «Εκκλησίας των Εθνών»

“ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!!!

Η σύλληψη του πατέρα Χαράλαμπου είναι αναμφισβήτητη απόδειξη ότι ο Λόγος του Θεού δεν έχει αλλάξει και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ! Όπως αναφέρει ο σπουδαίος Απόστολος Παύλος στην Επιστολή προς Τιμόθεον Β’ 3:11-12: «τους διωγμούς, τα παθήματα, που μου συνέβησαν στην Aντιόχεια, στο Iκόνιο, στα Λύστρα, ποιους διωγμούς υπέφερα· και απ’ όλα ο Kύριος με ελευθέρωσε. Kαι, μάλιστα, όλοι όσοι θέλουν να ζουν με τρόπο ευσεβή εν Xριστώ Iησού, θα διωχθούν». Καθώς συνεχίζετε να μας θυμάστε στις προσευχές σας, πιστεύουμε ότι το παντοδύναμο χέρι του Θεού θα συνεχίσει να μας στηρίζει σε όλη αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Εκτιμούμε την αγάπη και την υποστήριξη που δείξατε όλοι από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση. Ο Θεός να σας ευλογεί όλους! Σίγουρα τα καλύτερα έρχονται, στο παντοδύναμο όνομα του Ιησού Χριστού! Ο Θεός είναι μαζί μας!”.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA