Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο θάνατος της 19χρονης Θάλειας, της ναυτικής δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού, συγκλονίζει με τους γονείς της να είναι απαρηγόρητοι. Ο πατέρας της 19χρονης Θάλειας, μιλώντας στο Live News στο MEGA, ελπίζει η ιατροδικαστική εξέταση να ρίξει φως στην αιτία θανάτου της κόρης του και να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες, ώστε να μπορέσουν να την αποχαιρετήσουν στη Λάρισα.

Διαβάστε ακόμηΚέρκυρα: Θύμα στραγγαλισμού μία 93χρονη γυναίκα - Αναζητείται από τις Αρχές ο δράστης

«Δεν ξέρω να σας πω από τι πέθανε το παιδί μου. Διαβάζω κι εγώ σενάρια αλλά στην πραγματικότητα κανείς δε γνωρίζει. Ελπίζω αύριο να είμαστε στην Ελλάδα, εφόσον το επιτρέψει η γραφειοκρατία που υπάρχει εδώ, στην Ιταλία, μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής. Αν δεν προκύψει κάτι άλλο, η κηδεία έχει κανονιστεί ήδη να γίνει τη Πέμπτη το μεσημέρι», ανέφερε ο πατέρας της 19χρονης δοκίμου.

Τα εμπόδια της γραφειοκρατίας στη Νάπολη ξεπεράστηκαν και σήμερα, Τρίτη, 30 Αυγούστου, ο Ιταλός ιατροδικαστής πραγματοποίησε τη νεκροτομή της άτυχης δοκίμου. Η 19χρονη πέθανε τρεις ημέρες αφότου παρουσίασε υψηλό πυρετό, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού ταξιδιού με το πλοίο Προμηθέας, στο οποίο επέβαινε.

Θάνατος ναυτικής δοκίμου: Το τελευταίο αντίο στη Λάρισα

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας θα δείξουν τις αιτίες που προκάλεσαν τον θάνατο της νεαρής κοπέλας, με το σενάριο της δηλητηρίασης από φαγητό που κατανάλωσε στην Τυνησία, να παραμένει το επικρατέστερο σενάριο. Η 19χρονη που είχε νοσήσει από κορονοϊό και είχε αναρρώσει είχε πιθανότατα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και σε αντίθεση με τους συμμαθητές της που υπέστησαν επίσης τροφική δηλητηρίαση, δεν κατάφερε να το ξεπεράσει.

Η 19χρονη δόκιμος φέρεται να μοιράστηκε ένα μπέργκερ και ένα μιλκσέικ με μία φίλη της όταν το πλοίο Προμηθέας έδεσε στην Τυνησία και το πλήρωμα βγήκε στη στεριά για μια μικρή βόλτα και φαγητό. Η συμφοιτήτρια της έκανε επί περίπου δύο ημέρες πυρετό μέχρι 38 και στη συνέχεια αποθεραπεύτηκε ενώ αντίθετα η Θάλεια παρουσίασε πυρετό, ένα πρήξιμο στο πόδι, είχε σημάδια ουρολοίμωξης.

Οταν το υποστηρικτικό πλοίο ΠΓΥ Προμηθέας έδεσε στο λιμάνι της Νάπολης, η 19χρονη διακομίστηκε στο νοσοκομείο με την κατάστασή της όμως να επιδεινώνεται. Εισήχθη στη ΜΕΘ το πρωί της Τετάρτης όμως τις πρωινές ώρες Πέμπτης 25ης Αυγούστου κατέληξε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA