Μενού
  • Α-
  • Α+

Με την κατάθεση του πατέρα της δεύτερης ηθοποιού, που έχει καταγγείλει τον Πέτρου Φιλιππίδη για σεξουαλική βία συνεχίστηκε την Παρασκευή η δίκη του ηθοποιού, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όμως, δύο πολύ ενδιαφέρουσες καταθέσεις είναι προγραμματισμένες για την επόμενη εβδομάδα, όταν και θα συνεχιστεί η δίκη. Συγκεκριμένα, την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσουν η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη Ελπίδα Νίνου, αλλά και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας. Οι δύο τελευταίοι αναμένεται να καταθέσουν την ερχόμενη εβδομάδα στις συνεδριάσεις που έχουν οριστεί από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή με τον ηθοποιό να είναι πρώτος στον κατάλογο των μαρτύρων που ακολουθούν. Πρόκειται για δύο πολυαναμενόμενες καταθέσεις, καθώς νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές θα αναφέρουν ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία για τη συνέχεια της υπόθεσης.

Διαβάστε ακόμη: Πέτρος Φιλιππίδης: «Λυπάμαι πολύ κύριε - Κι εγώ» - Ο διάλογος μεταξύ ηθοποιού και μάρτυρος στη δίκη

Ειδικά, η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, βρίσκεται στο πλευρό του κατηγορούμενου από την πρώτη στιγμή, δεν άλλαξε σε κανένα σημείο στάση και ήταν δίπλα του στην πρώτη του εμφάνιση μετά την αποφυλάκιση, όπου για ακόμη μια φορά η στήριξή της ήταν χαρακτηριστική.

Δεν έχασε ούτε στιγμή της δίκης

Η κυρία Νίνου δεν έχει απουσιάσει ούτε μία φορά από τη δικαστική αίθουσα, ενώ όλοι θυμούνται τη στιγμή που είχε ξεσπάσει σε κλάματα ανακούφισης όταν είχε ακούσει την απόφαση της αποφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη. Ο Σπύρος Μπιμπίλας παλιότερα είχε μιλήσει σε τηλεοπτικές εκπομπές για την επικοινωνία που είχε μαζί της, τονίζοντας ότι όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξαιρετικά άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

«Η Ελπίδα δεν κατηγορείται για κάτι. Εχω επικοινωνήσει με την ίδια. Ασφαλώς και δε μπορεί να είναι σε καλή κατάσταση ένας άνθρωπος που ο σύζυγος του είναι προφυλακισμένος και η ίδια προσπαθεί να δικαιολογήσει με κάθε τρόπο πράγματα που κατά την άποψή μου είναι αδικαιολόγητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπιμπίλας.

Η αλλαγή στην κλήση του Μπιμπίλα

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Σπύρος Μπιμπίλας αρχικά δεν γνώριζε καν ότι ήταν εμπλεκόμενος στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. 

Οπως είχε τονίσει πρόσφατα σε συνέντευξή του, η νομική υπηρεσία του Πέτρου Φιλιππίδη, τον έβαλε στη λίστα με τους μάρτυρες υπεράσπισής του, χωρίς καν ο ίδιος να το γνωρίζει. «Όταν έφτασα στην Εισαγγελία έμαθα πως είμαι μάρτυρας υπεράσπισης. Ζήτησα να μη χαρακτηριστώ μάρτυρας υπεράσπισης και τελικά ο εισαγγελέας με χαρακτήρισε μάρτυρα αληθείας», είχε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Είμαι ένας από τους ανθρώπους που ήμουν στη ζωή του Πέτρου και δε σταμάτησα ποτέ να συναντιέμαι μαζί του, ακόμη και όταν δε δουλεύαμε. Και με τη σύζυγό του ήμασταν φίλοι και πολύ συχνά τη συμβούλευα. Δε θέλω να επεκταθώ σε πολύ προσωπικά θέματα». 

«Λυπάμαι πολύ κύριε - Κι εγώ» 

Εξάλλου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας συνεχίστηκε σήμερα, παρουσία και του ιδίου, η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη με την κατάθεση της φίλης της δεύτερης καταγγέλλουσας, η οποία είχε κι έναν σύντομο διάλογο με τον ηθοποιό. «Λυπάμαι πολύ κύριε Φιλιππίδη» είπε η φίλη της δεύτερης καταγγέλλουσας απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο λίγο πριν ολοκληρώσει την κατάθεσή της. «Κι εγώ» της απάντησε από το εδώλιο ο Φιλιππίδης με τη μάρτυρα και φίλη της δεύτερης καταγγέλλουσας που κατηγορεί τον ηθοποιό για απόπειρα βιασμού το 2010, να αποχωρεί από την αίθουσα.

Στο δικαστήριο κατέθεσε σήμερα και ο πατέρας της δεύτερης καταγγέλλουσας, ο οποίος έμαθε τι συνέβη στην κόρη του, πριν από ένα χρόνο. «Εβλεπα από την τηλεόραση αυτά που γινόντουσαν. Πήρα την κόρη μου ότι ο κ. Φιλιππίδης έχει θέματα. Και μου είπε ότι είμαι κι εγώ ένα από τα θύματα. Έχω πάρει δικηγόρο. Στην αρχή το είδα κάπως. Αισθητικώς δε μου άρεσε. Όχι της κόρης μου, όλη η ιστορία. Όταν μίλησα μαζί της και μου είπε τι συνέβη κυρίως μετά το περιστατικό την προέτρεψα να συνεχίσει την καταγγελία» ανέφερε.

Ο μάρτυρας περιέγραψε πως σύστησε την κόρη του σε ένα φίλο του, ο οποίος την έστειλε με το βιογραφικό της στον Πέτρο Φιλιππίδη. «Της έκλεισε ραντεβού με τον Φιλιππίδη κι εκείνη γύρισε ενθουσιασμένη. Της έδωσε κάποιο ρόλο, θα έκανε αντικατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Νομίζω της είπε θα την προωθήσει και στο Mega. Είχε περάσει και οντισιόν από το mega και μετά της είπαν ότι δεν την παίρνουν».

«Την παρενοχλούσε σεξουαλικά από το τηλέφωνο»

Πρόεδρος: Τι σας είπε για το ρόλο στο θέατρο;

Μάρτυρας: Είχε γυρίσει ενθουσιασμένη, αλλά μετά από κάποιο διάστημα είπε ότι δεν τον πήρε το ρόλο.

Πρόεδρος: Σας είπε για ποιο λόγο δεν την πήραν;

Μάρτυρας: Όχι. Ήταν στεναχωρημένη, μελαγχολική, αντιδρούσε παράξενα. Πήγαινε να πάει κάπου και επέστρεφε σπίτι. Απευθύνθηκα σε ένα ψυχίατρο συνάδελφο για να τη βοηθήσει. Την εξέτασε και της έδωσε αντικαταθλιπτικό. Το πήρε περίπου 3 μήνες. Για να τη βοηθήσω την έστελνα με μια φίλη μου να βλέπει παραστάσεις στην Επίδαυρο. Εκεί γνωρίστηκε με τον Γιώργο Κιμούλη. Αυτός ήθελε να κάνει μια παράσταση με νέους ηθοποιούς. Τους είπα ότι θα αναλάβω σαν παραγωγός το concept. Κι έτσι έγινε.

Πρόεδρος: Σας είπε αν ο κατηγορούμενος προσπάθησε να επηρεάσει την καριέρα της στην τηλεόραση;

Μάρτυρας: Μου είπε ότι την ενοχλούσε από το τηλέφωνο σεξουαλικά. Μου είπε ότι της είπε «εγώ κάνω ότι θέλω, δε θα ξαναβγείς στο mega, αν αλλάξεις γνώμη θα δεις τι θα κάνω». Αυτό πάει να πει ότι της είπε πως «η καριέρα σου όσο περνάει από μένα δε θα τη δεις ποτέ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA