Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε αντιφάσεις φαίνεται πως υπέπεσε ο ο νόμιμος εκπρόσωπος του Allou Fun Park από τη στιγμή που συνέβη το ατύχημα με τους τέσσερις νεαρούς που επέβαιναν σε ένα από τα βαγόνια του τρένου, το βράδυ της Τρίτης. Ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος από την εισαγγελία, καθώς αρχικά είχε προσαχθεί μετά το ατύχημα. Η εισαγγελική αρχή διέταξε προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους. Ωστόσο, την ώρα που κάποια από τα παιδιά βρίσκονται ακόμη σε κίνδυνο, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων, υπάρχουν πολλά ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις γύρω από τις συνθήκες του ατυχήματος. 

Διαβάστε ακόμη: Allou Fun Park: «Τα δύο άλλα παιδιά μιλούν για εκτροχιασμό του βαγονιού» - Η νέα απάντηση του πάρκοu

Χαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ που μετέφερε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή Live News του MEGA, γύρω από τις πρώτες στιγμές που ακολούθησαν μετά το ατύχημα. Σύμφωνα λοιπόν με όσα μετέφεραν οι ίδιοι οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο λούνα παρκ με σακούλες στα χέρια για να περισυλλέξουν ευρήματα από τον τόπο του ατυχήματος, ο εκπρόσωπος ήταν αυτός που τους υποδέχτηκε και τους έκανε μια πρώτη ανεπίσημη ενημέρωση. Σε αυτήν, φέρεται να τους είπε ότι το τρενάκι παρουσίασε κάποια βλάβη. Συγκεκριμένα, τους ανέφερε ότι υπήρξε μια δυσλειτουργία στην αντλία που τροφοδοτεί με νερό την πίστα με αποτέλεσμα να πέσει η στάθμη του νερού και στο σημείο που έπρεπε το τρενάκι να «φρενάρει» αυτό δεν συνέβη, αφού δεν υπήρχε αρκετό νερό. Η ενημέρωση αυτή έγινε παρουσία αρκετών αστυνομικών που βρίσκονταν στο πάρκο της Νίκαιας.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα ο ίδιος εκπρόσωπος όταν επισκέφτηκε το Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας για την επίσημη κατάθεσή του, δεν ανέφερε ποτέ το περιστατικό της βλάβης αναφέροντας πως «ό,τι έχω να πω, θα το πω στον εισαγγελέα»! Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν μετέβη στην εισαγγελία, εκείνος συνέχισε να... ξεχνάει τη βλάβη που είχε περιγράψει στους αστυνομικούς λίγο μετά το ατύχημα και μάλιστα εξήγησε τα πιθανά αίτια του ατυχήματος σε λάθος των παιδιών λέγοντας: «Είχαν σηκωθεί όρθια τα παιδιά και πιθανότατα γι' αυτό έπεσαν».  Στην πραγματικότητα δηλαδή, ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας άλλαξε στάση και ενώ αρχικά μιλούσε για βλάβη του συστήματος, στη συνέχεια απέδιδε το ατύχημα στους επιβαίνοντες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση πάντα το ρεπορτάζ την ίδια εξήγηση φέρεται να έδωσε και ο μηχανικός του παιχνιδιού, λέγοντας πως δεν διαπιστώθηκε ποτέ βλάβη στους αυτοματισμούς σφάλματος και ότι και ο ίδιος θεωρεί ότι το ατύχημα προκλήθηκε από απροσεξία των παιδιών. 

Σφραγισμένο από την αστυνομία το παιχνίδι 

Όπως τόνισε η υπεύθυνη επικοινωνίας του Allou Fun Park, το συγκεκριμένο τρενάκι είναι ένα παιχνίδι που έχει κάνει χιλιάδες διαδρομές και έχει διασκεδάσει άπειρα παιδιά. «Για εμάς η ασφάλεια και ο έλεγχος είναι καθημερινή μέριμνα. Κάθε μέρα πριν ανοίξει το πάρκο όλα μας τα παιχνίδια ερευνώνται και εξετάζονται σχολαστικά», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Το πάρκο ξεκίνησε τη διαδικασία ελέγχου αμέσως μετά το περιστατικό. Το παιχνίδι σε καμία περίπτωση δεν θα λειτουργήσει σήμερα, είναι σφραγισμένο από την αστυνομία μέχρι να έρθει η αρμόδια αρχή να το εξετάσει και να βγει το πόρισμα».

Πλέον μένει να ερευνηθεί ο ισχυρισμός για τους όρθιους νεαρούς, αλλά οποιαδήποτε πλάνα κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι αστυνομικοί από κάμερες.

«Δεν έχει καταγραφεί από κάμερα»

Ζήτημα υπάρχει και με τις κάμερες ασφαλείας, που σύμφωνα με το πάρκο, πέρα από τον ισχυρισμό ότι δεν «πιάνουν» τα σημεία του ατυχήματος, αυτές είναι απλά καταγραφικές και δεν αποθηκεύουν τα βίντεο που λαμβάνουν.

Ωστόσο, σε ερώτηση σχετικά με το εάν υπάρχει κάποιο βίντεο που να μπορεί να ρίξει φως στην υπόθεση, η ίδια η υπεύθυνη επικοινωνίας απάντησε: «Δυστυχώς το σύστημα καμερών είναι παλιό και υπολειτουργεί. Αλλά και για λόγους προσωπικών δεδομένων οι κάμερες ασφαλείας ναι μεν καταγράφουν, αλλά δεν  αποθηκεύουν υλικό. Ετσι, ακόμα και αν υπήρχε κάμερα στο συγκεκριμένο σημείο που έγινε το ατύχημα, δυστυχώς δεν θα είχαμε καταγεγραμμένο το περιστατικό». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA