Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετάθεση «βόμβα» αξιωματικού της Αστυνομίας στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες, ανοίγει και πάλι τον κύκλο των συζητήσεων για πλήρη ανατροπή των μέχρι τώρα δεδομένων συσχετισμών δυνάμεων, στο μέγαρο της Κατεχάκη. Μια συζήτηση που φάνηκε να κλείνει με την αντικατάσταση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Κώστα Τσουβάλα, από τον Μιχάλη Καραμαλάκη, χωρίς να υπάρχει ταυτόχρονη άλλη αλλαγή σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας, όπως αναμενόταν.

Διαβάστε ακόμη: ΕΔΕ για αστυνομική βία: Δικηγόροι καταγγέλουν επίθεση στα Εξάρχεια

Η συγκεκριμένη μετάθεση όμως, ανάβει και πάλι το …φιτίλι της φημολογίας, αφού έχει πολύ παρασκήνιο, προκαλεί ερωτήματα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία ή συμπτωματική. Πρόκειται για τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή, Κώστα Χασιώτη, τέως προϊστάμενο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, ο οποίος εκδιώχθηκε, στην κυριολεξία κακήν κακώς, από το Τμήμα όπου υπηρετούσε, εκτός περιόδου μεταθέσεων, και με διαρροές που ανέφεραν ότι μετακινήθηκε διότι ήταν αποτυχημένος στο αντικείμενο που ασχολείται η υπηρεσία που διοικούσε, και πως παράλληλα «διέρρεε πληροφορίες».

Μάλιστα όλες οι αναφορές συνέκλιναν στο ότι η απόφαση της ξαφνικής μετακίνησής του προήλθε από πολιτικό και όχι υπηρεσιακό γραφείο της Κατεχάκη. Και το αποκορύφωμα της έκπληξης που προκάλεσε τότε η μετακίνηση αυτή, ήταν πως δεν τοποθετήθηκε σε κάποια άλλη μάχιμη υπηρεσία, αλλά σε επιχειρησιακά «νεκρή» θέση, διεκπεραίωσης εγγράφων! Μια κίνηση που από πολλά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτηρίστηκε ως εκδικητική

Και εάν η μετακίνηση αυτή του αξιωματικού, που θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένος στην εξιχνίαση ανθρωποκτονιών και απαγωγών, αποτέλεσε έκπληξη για ολόκληρο το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, η τωρινή του μετάθεση είναι σίγουρα «βόμβα»! Και αυτό γιατί τοποθετήθηκε στο Τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας της ΕΥΠ, σε θέση δηλαδή εξαιρετικά υπεύθυνη και κρίσιμη, όπου λόγω του βαθμού του θα έχει και καθοριστικές αρμοδιότητες. Με λίγα λόγια δηλαδή, ο αξιωματικός που απομακρύνθηκε από την Ασφάλεια Αττικής ως ανίκανος και για «διαρροές» πριν λίγους μήνες, τοποθετείται τώρα, ως στέλεχος, στην Εσωτερική Ασφάλεια του Κράτους, υπηρεσία που απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες και απόλυτη εχεμύθεια.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί, και έχει ιδιαίτερη σημασία, πως η νέα πολιτική της ΕΥΠ, που καθιέρωσε με την ανάληψη των καθηκόντων του ο μέχρι πρότινος διοικητής της Παναγιώτης Κοντολέων, και αποτελούσε Κυβερνητική απόφαση, είναι να απομακρυνθεί σταδιακά όλο το αστυνομικό ή άλλο ένστολο προσωπικό. Με αυτά τα συγκεκριμένα δεδομένα, οι γνωρίζοντες καλά τα παρασκήνια της λεωφόρου Κατεχάκη, σε αστυνομικό αλλά κυρίως σε πολιτικό επίπεδο, κάνουν λόγο για πλήρη ανατροπή της ισορροπίας δυνάμεων στον τομέα «προστασίας του πολίτη». Μια ανατροπή που υπέφωσκε τον τελευταίο καιρό, φαίνεται όμως πως εκδηλώνεται ταχύτατα μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης των τηλεφωνικών υποκλοπών, και όπως όλα δείχνουν, θα ολοκληρωθεί σύντομα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA