Μενού
  • Α-
  • Α+

Την διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης σχετικά με τις καταγγελίες δύο δικηγόρων, που αναφέρουν πως συνελήφθησαν και κακοποιήθηκαν από άνδρες διμοιρίας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, διέταξε σήμερα ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι δύο δικηγόροι, μετά τα μεσάνυχτα της Περασμένης Παρασκευής και ενώ έφυγαν από κατάστημα όπου διασκέδαζαν για τα σπίτι τους, αστυνομικοί των ΜΑΤ τους σταμάτησαν για έλεγχο και χωρίς να τους δώσουν εξήγηση τους ακινητοποίησαν με κεφαλοκλείδωμα, τους πέρασαν χειροπέδες και τους οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.

Οι δύο δικηγόροι είχαν δηλώσει την ιδιότητά τους στους αστυνομικούς από την πρώτη στιγμή και να σημειωθεί πως για τους δικηγόρους δεν επιτρέπεται η αυτόφωρη σύλληψη, εάν έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα, αλλά ακολουθείται άλλη ποινική διαδικασία.

Στην συνέχεια όπως καταγγέλλει ο ένας από τους δύο δικηγόρους και ενώ είχαν προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα, οι αστυνομικοί τον υποχρέωσαν να γδυθεί εντελώς.

Οπως ανέφερε στο ΟΡΕΝ: «Λίγα λεπτά μετά την άφιξή μας στο Α.Τ. Εξαρχείων, με οδήγησαν σε σκοτεινό χώρο και δύο αστυνομικοί μού ζήτησαν να αφαιρέσω τα ρούχα μου. Στην ουσία ο ένας με φακό ερεύνησε τα προσωπικά μου αντικείμενα, ενώ ο άλλος φόρεσε γάντια και μου ζήτησε σιγά σιγά να βγάλω τα ρούχα μου, όπως και προφανώς έκανα. Ουσιαστικά βρέθηκα για κάποια δευτερόλεπτα χωρίς κανένα ρούχο».

Μετά την καταγγελία η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων δύο ημεδαπών σχετικά με περιστατικό που σημειώθηκε πρώτες πρωινές ώρες της 3-9-2022 στην πλατεία Εξαρχείων.»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA