Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με το ατύχημα στο Allou fun park στο Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα, δύο εκ των οποίων σοβαρά.  Σύμφωνα με τις περιγραφές των νεαρών που επέβαιναν στη μοιραία διαδρομή η βάρκα, δεν φρενάρισε καθώς στο σημείο στο οποίο σταματά δεν υπήρχε επαρκές νερό με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί. Η εταιρεία ωστόσο δίνει τη δική της εκδοχή για το συμβάν, καθώς μέσω ανακοινώσεων απαντά πως ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός, ότι η στάθμη του νερού ήταν επαρκής ενώ – όπως αναφέρει – τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Διαβάστε ακόμη: Allou Fun Park: «Θα διερευνηθεί κατά πόσο υπήρχε και ενδεχόμενος δόλος» λέει ο δικηγόρος των θυμάτων

Ο δικηγόρος ενός από τους τραυματίες Παναγιώτης Καρυδομάτης μίλησε για το περιστατικό. «Χθες Τετάρτη, πήγα στο νοσοκομείο για να δω τον εντολέα μου, όταν βρισκόταν σε κατάσταση που να μπορούσε να αντιληφθεί τι γίνεται. Είχε προηγηθεί ένα εξιτήριο που του χορηγήθηκε, βγήκε από το νοσοκομείο, έδωσε μία συνέντευξη και μετά ένιωσε μια αδιαθεσία, έκανε εμετό είχε και ζαλάδες, και κρίθηκε αναγκαία η επανεισαγωγή του. Μπήκα στο νοσοκομείο και μίλησα μαζί του, μου περιέγραψε το περιστατικό», ανέφερε αρχικά.

«Αντιλαμβάνεται λοιπόν ο νεαρός και οι φίλοι του ότι το τρενάκι κατηφορίζει χωρίς να έχει κάποιου είδους ανάσχεση ή τροχοπέδηση, και αντιλαμβάνεται ότι το τρενάκι δεν σταματάει εκεί στη στροφή και τους εκτοξεύει με την φορά και την άμεση και απότομη αλλαγή θέσης που παίρνει. Τους εκτοξεύει σαν «σφαίρες» εκτός του βαγονέτου», συμπλήρωσε ο κ. Καρυδομάτης. «Το ζητούμενο ήταν ότι οι επιβάτες του βαγονέτου, δεν έχουν κάποιου είδους ζώνες ή μπάρες για να τους κρατήσουν καθηλωμένους στα καθίσματα, και κρατιούνται μόνο από κάποιες χειρολαβές». 

Τι είπαν στους αστυνομικούς

«Άκουσα τον ισχυρισμό των υπευθύνων, ωστόσο εμείς δεν αποδεχόμαστε τον ισχυρισμό. Είναι προσχηματική αυτή η δικαιολογία. Είναι «μεγάλα» παιδιά, είναι νέοι άνθρωποι, με αρκετή καλή σωματοδομή, δεν είναι ελαφριά παιδάκια, που απλώς ήθελαν να παίξουν ή να κάνουν κάποιον άστοχο χειρισμό. Δεν είναι δυνατόν να σηκωθούν όρθιοι με αυτή τη φόρα», συμπλήρωσε.

«Είναι ενδεχομένως, αστοχία του υλικού και αμέλεια. Είναι ένα και μοναδικό δεδομένο, ότι όλα υποτίθεται έχουν ελεγχθεί. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που το νερό πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως ανάσχεση, λένε οι αστυνομικοί που πήγαν πρώτοι στο σημείο ότι οι μηχανικοί του λούνα παρκ, παραδέχθηκαν ότι δεν ήταν επαρκές το νερό, αυτό ωστόσο δεν έχει κατατεθεί επίσημα. Η πρώτη κουβέντα συνήθως που λέμε υπό το καθεστώς του φόβου και του άγχους είναι συνήθως και η αληθινή και είναι αυτό που αναζητούμε.

Οι ίδιοι οι τεχνικοί του πάρκου, λένε ότι τα έλεγξαν όλα μετά το συμβάν. Ποιος το έλεγξε; Ζητάμε να αναλάβει ένας πραγματογνώμονας ανεξάρτητος, διορισμένος, έχει ήδη επιμεληθεί ο διοικητής του ΑΤ Ρέντη, με την άμεση επέμβασή του, και περιμένουμε τι θα γίνει», κατέληξε ο δικηγόρος του ενός εκ των τραυματιών, Παναγιώτης Καρυδομάτης.

«Θα διερευνηθεί κατά πόσο υπήρχε και ενδεχόμενος δόλος»

Όπως είπε ο Βασίλης Καπερνάρος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έχει μιλήσει με τους γονείς των νεαρών που τραυματίστηκαν, καθώς οι ίδιοι βρίσκονται ακόμα στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον κ. Καπερνάρο το αστυνομικό τμήμα Ρέντη ακόμα δεν έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες. Σήμερα θα ξεκινήσουν οι έρευνες γι΄ αυτό το παρ΄ ολίγον δυστύχημα, όπως είπε καταλογίζοντας ευθύνες στο λούνα παρκ για το ατύχημα. Ο γνωστός δικηγόρος χαρακτήρισε «πάγια» τη δικαιολογία των υπευθύνων του λούνα παρκ ότι «κάτι συνέβη την τελευταία στιγμή».

Τόνισε ακόμα ότι θα διοριστούν πραγματογνώμονες, ενώ όπως ανέφερε από την πλευρά τους έχουν έτοιμο τεχνικό σύμβουλο ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα. Ο κ. Καπερνάρος θεωρεί πως «οπωσδήποτε υπήρχε βλάβη, θα δούμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούσε», ενώ τόνισε ότι μιλάμε για «βαριές σωματικές βλάβες» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να διερευνηθεί κατά πόσο υπήρχε και ενδεχόμενος δόλος».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA