ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/09/2022 08:13

Συνελήφθη ο άνδρας που κρέμασε σημαίες στον Παρθενώνα

Συνελήφθη ο άνδρας που σκαρφάλωσε στις σκαλωσιές μπροστά από τον Παρθενώνα και κρέμασε σημαίες - Ο άνδρας κατάφερε να ξεφύγει της προσοχής των φρουρών και να σκαρφαλώσει ενώ στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, ένας διαπραγματευτής, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Συνελήφθη ο άνδρας που κρέμασε σημαίες στον Παρθενώνα
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Συνελήφθη ο άνδρας που σκαρφάλωσε στις σκαλωσιές μπροστά από τον Παρθενώνα και κρέμασε σημαίες. Ο άνδρας κατάφερε να ξεφύγει της προσοχής των φρουρών και να σκαρφαλώσει ενώ στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, ένας διαπραγματευτής, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Διαβάστε ακόμη: Κόρινθος: Πήγε στη βάφτιση της εγγονής του και πέθανε

Ο άγνωστος κατόρθωσε να διαφύγει της προσοχής των φυλάκων περίπου στις 12:00 το μεσημέρι και να σκαρφαλώσει στην κορυφή του Παρθενώνα, στο Δυτικό Αέτωμα, να κρεμάσει διάφορα πανό και σημαίες, κάνοντας βόλτες στην κορυφή του μνημείου. Επί τόπου έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού και προσπαθούσαν να τον πείσουν να κατέβει με ασφάλεια για τον ίδιο και το μνημείο, αλλά και να λύσουν το μυστήριο του πώς ανέβηκε πάνω σε ένα από τα πιο ιερά και προβεβλημένα μνημεία του κόσμου.

Video Loading...

Δεν είναι σαφές τι ακριβώς έγραφαν τα πανό, αν και κάποια σύμβολα παραπέμπουν στην Μακεδονία. Μαρτυρίες ανέφεραν ότι ήθελε να μιλήσει με τους κυβερνώντες για ζητήματα της Βόρειας Μακεδονίας. Τελικά, όπως προαναφέρθηκε, λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ, πείστηκε να κατέβει και τελικώς συνελήφθη.

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΣΥΛΛΗΨΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ