Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνελήφθη ο άνδρας που σκαρφάλωσε στις σκαλωσιές μπροστά από τον Παρθενώνα και κρέμασε σημαίες. Ο άνδρας κατάφερε να ξεφύγει της προσοχής των φρουρών και να σκαρφαλώσει ενώ στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, ένας διαπραγματευτής, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Διαβάστε ακόμη: Κόρινθος: Πήγε στη βάφτιση της εγγονής του και πέθανε

Ο άγνωστος κατόρθωσε να διαφύγει της προσοχής των φυλάκων περίπου στις 12:00 το μεσημέρι και να σκαρφαλώσει στην κορυφή του Παρθενώνα, στο Δυτικό Αέτωμα, να κρεμάσει διάφορα πανό και σημαίες, κάνοντας βόλτες στην κορυφή του μνημείου. Επί τόπου έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού και προσπαθούσαν να τον πείσουν να κατέβει με ασφάλεια για τον ίδιο και το μνημείο, αλλά και να λύσουν το μυστήριο του πώς ανέβηκε πάνω σε ένα από τα πιο ιερά και προβεβλημένα μνημεία του κόσμου.

Δεν είναι σαφές τι ακριβώς έγραφαν τα πανό, αν και κάποια σύμβολα παραπέμπουν στην Μακεδονία. Μαρτυρίες ανέφεραν ότι ήθελε να μιλήσει με τους κυβερνώντες για ζητήματα της Βόρειας Μακεδονίας. Τελικά, όπως προαναφέρθηκε, λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ, πείστηκε να κατέβει και τελικώς συνελήφθη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA