Επεισόδια σημειώθηκαν σε πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας μετά τις σκηνές χάους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), τα ξημερώματα του Σαββάτου. Το συλλαλητήριο στην Αθήνα ξεκίνησε από τα Προπύλαια, ενώ λίγη ώρα αφότου οξύνθηκε το κλίμα, έπεσαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης, χημικά ενώ έγινε και χρήση αύρας από την αστυνομία.
Διαβάστε ακόμη: Επεισόδια στο ΑΠΘ - Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Απαντά στην αστυνομία για τα χημικά στη συναυλία
«Κάνουμε ξεκάθαρο πως η ένταση που η ΝΔ επιδιώκει θα της γυρίσει μπούμερανγκ. Όποιος νοσταλγεί τις πιο μαύρες μέρες της νεοελληνικής ιστορίας θα έχει την κατάληξη που του αρμόζει» ανέφεραν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές στο κάλεσμά τους. Ταυτόχρονα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη.
ΚΝΕ: Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε η πορεία φοιτητών
«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε πορεία φοιτητών σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό φοιτητών. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν με δακρυγόνα, γκλομπ και με την αστυνομική αύρα (!!!) να εμποδίσουν τη διαδήλωση των φοιτητών» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΚΝΕ και τονίζει καταλήγοντας: «Η τρομοκρατία, ο αυταρχισμός, η απαγόρευση των διαδηλώσεων δε θα περάσουν! Καλούμε τους φοιτητές να δυναμώσουν τον αγώνα για τις σπουδές και τη ζωή που έχουν ανάγκη. Να μην επιτρέψουν την ένταση της κρατικής καταστολής και την αντιλαϊκή πολιτική, που πάνε χέρι-χέρι. Η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά θα φάει τα μούτρα της, όπως έγινε και με την απόπειρα εγκατάστασης της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές».



- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.