Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις έρευνες που γίνονται εδώ και αρκετά 24ωρα για τον εντοπισμό της 48χρονης Ευρυδίκης, συμμετέχει και ο ίδιος ο σύζυγός της, ο οποίος αν και αρνείται να μιλήσει στα ΜΜΕ που βρίσκονται στη λίμνη Κρεμαστών στην Ευρυτανία, αγωνιά και προσπαθεί να συμβάλλει στις προσπάθειες της Αστυνομίας, την Πυροσβεστικής, αλλά και της ΕΜΑΚ. Ωστόσο, εναντίον του έχουν προκύψει αρκετές κατηγορίες, όπως αυτή του ξυλοδαρμού της γυναίκας του που συνεχίζει να αγνοείται από την περασμένη Πέμπτη. 

Διαβάστε ακόμη: Πόρισμα - καταπέλτης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τον «θαυματοποιό» παπά Λουπασάκη στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού

Μάλιστα, ο Διοικητής του νοσοκομείου Καρπενησίου, Δημήτρης Καρατσίκης, μιλώντας στην κάμερα του Alpha και την εκπομπή Tlife, επιβεβαίωσε ότι η γυναίκα βρέθηκε στο νοσοκομείο λίγα 24ωρα πριν την εξαφάνισή της με εικόνα που παρέπεμπε σε ξυλοδαρμό: «Η γυναίκα ήρθε στο νοσοκομείο και της περιέθαλψαν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς από την εικόνα της και μόνο είχε εμφανή τραύματα, μώλωπες και διάφορα άλλα θλαστικά τραύματα που επιβεβαιώθηκαν από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε. Δεν έχω κάποια άλλη πληροφορία, δεν γνωρίζω τι μεσολάβησε τα επόμενα 24ωρα μέχρι την εξαφάνισή της», δήλωσε ο διοικητής του τοπικού νοσοκομείου. Ο σύζυγός της συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, έγινε το δικαστήριο με προσωρινή απόφαση περιοριστικών μέτρων.

Η περιουσία που έλαβε από τη μητέρα της

Στο μεταξύ, μια νέα σοβαρή πληροφορία έδωσε η πεθερά της αγνοούμενης και μητέρα του άνδρα που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της 48χρονης, η οποία μετά την καταγγελία της είχε οδηγήσει στη σύλληψη του άνδρα της και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης, χωρίς ωστόσο να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες. 

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, η πεθερά της Ευριδίκης, είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν γνώριζα πολλές λεπτομέρειες για την προσωπική ζωή του ζευγαριού. Μένω σε άλλο χωριό και βλεπόμασταν κάποιες Κυριακές, όπου τρώγαμε όλοι μαζί και έδειχναν αγαπημένοι. Δεν μου είχε πει ποτέ κανένας ότι υπήρχαν προβλήματα, αντιθέτως ξέρω πως δεν είχαν κανένα οικονομικό θέμα. Μάλιστα η Ευριδίκη πήγαινε όπου ήθελε, βουνό, νησί, θάλασσα. Είχε την άνεση. Αλλωστε πριν από λίγο καιρό, η μαμά της κληρονόμησε μεγάλη περιουσία και από όσο ξέρω είχε μοιράσει στα παιδιά της και στην Ευριδίκη και στα άλλα της παιδιά ένα σεβαστό ποσό, αλλά δεν γνωρίζω να πω με ακρίβεια». Πάντως, ο ίδιος ο σύζυγος αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του με την εξαφάνιση της συζύγου του. Σημειώνεται πως το ζευγάρι φέρεται να είχε περιουσιακές διαφορές.

Η εικόνα του συζύγου στις έρευνες

Αξίζει να σημειωθεί πως ο σύζυγος της 48χρονης από την πρώτη στιγμή είναι μαζί με τον γιο του στο σημείο που γίνονται οι έρευνες. Οι δυο τους παρακολουθούν τις έρευνες και ο σύζυγος συνομιλεί συνεχώς με τους άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, αλλά εξακολουθεί να αποφεύγει τα τηλεοπτικά συνεργεία και δεν δηλώνει ότι δεν θέλει να έρθει σε επαφή με τους δημοσιογράφους. Παραμένει σιωπηλός και αρκετά μέτρα αποστασιοποιημένος, παρακολουθεί στενά τις έρευνες και δεν είναι λίγες οι φορές που πετάχτηκε από το αυτοκίνητό του όταν βγήκαν δύτες από τη λίμνη, όμως παραμένει ιδιαίτερα θλιμμένος, καθώς δεν έχουν βρεθεί ακόμη κάποια θετικά στοιχεία. 

Συνεχίζονται οι προσπάθειες

Για μια ακόμη ημέρα αγνοούνται τα ίχνη της Ευρυδίκης και σήμερα ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος ερευνών από τη μονάδα υποβρύχιων αποστολών του Λιμενικού που βρίσκεται στη λίμνη κάτω από τη γέφυρα της Τατάρνας, όπου η γυναίκα άφησε το αυτοκίνητό της, το κινητό τηλέφωνο, τα παπούτσια και ένα ιδιόχειρο σημείωμα. Η γυναίκα φέρεται να έπεσε από τη γέφυρα μέσα στη λίμνη. Χθες ειδικό μηχάνημα Sonar του Ερυθρού Σταυρού εντόπισε ένα στίγμα που προσομοίαζε σε ανθρώπινο σώμα, ωστόσο οι δύτες που πλησίασαν στο σημείο εντόπισαν μονάχα έναν κορμό δέντρου.

«Να προσέχεις το παιδί» έγραφε μεταξύ άλλων το σημείωμα που βρέθηκε στο αυτοκίνητο της 48χρονης Ευρυδίκης που αγνοείται στην Ευρυτανία και συγκεκριμένα στη λίμνη Κρεμαστών. Η γυναίκα που αγνοείται από την Πέμπτη είχε καταγγείλει πως είχε πέσει θέμα ενδοοικογενειακής βίας ενώ σύμφωνα με φίλη της -η οποία δήλωσε και την εξαφάνισή της- είχε εκφράσει την πρόθεσή της να θέσει τέλος στη ζωή της.

Ο πύραρχος, Στέργιος Φυσέκης, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα mega» σχετικά με τις εξελίξεις των ερευνών. «Το sonar της δεύτερης βάρκας της ΕΜΑΚ, “χτένισε” χθες όλη την περιοχή και δεν μπόρεσε να βρει κάτι στο σημείο που υποδείξανε» ανέφερε ο κ. Φυσέκης. Τόνισε πως η λίμνη έχει μεγάλη ιδιαιτερότητα, ο πυθμένας του είναι κλιμακωτός που σημαίνει πως το βάθος του δεν είναι ίδιο σε όλα τα σημεία και επίσης υπάρχουν πολλά αντικείμενα μέσα. «Οι έρευνες συνεχίζονται από ‘κει που είχαν μείνει χθες, δηλαδή οι δύτες φτάσανε χθες ως ένα σημείο, σήμερα θα συνεχίσουν πιο βαθιά. Εκτιμάται πως το βάθος είναι στα 72 μέτρα και όχι στα 90 που είχε αρχικά εκτιμηθεί» εξήγησε.

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας, στη δική του τοποθέτηση ανέφερε πως η Αστυνομία έχει κάνει έρευνες 2 με 2μιση χιλιόμετρα περιμετρικά, όσο θα μπορούσε να είχε φτάσει η 48χρονη ούσα ξυπόλητη, καθώς υπενθυμίζεται πως είχε αφήσει τα παπούτσια της στο αυτοκίνητο. «Στη συγκεκριμένη περίπτωση καταδεικνύεται πως έχει πέσει από τη γέφυρα στη λίμνη. Η λίμνη των Κρεμαστών έγινε μόνο και μόνο για να γίνει το φράγμα του Αχελώου, αυτό μας δίνει πως η λίμνη είναι ακίνητη, δεν έχει ρεύματα, είναι πολύ βαθιά και ο βυθός της είναι ίζημα και συν τις άλλοις έχει μηδέν ορατότητα» εξήγησε ο κ. Μπαλάσκας. Σημείωσε πως εάν το σώμα πέσει και καταπλακωθεί από το ίζημα δεν μπορεί να φανεί και λόγω του βάθους αλλά και της μηδενικής ορατότητας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA