Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ηταν τρελός» είπε ο πατέρας του παιδοκτόνου, γυναικοκτόνου και αυτόχειρα στη Λεκάνη Καβάλας. Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τον γιό του, αλλά και πώς είχε ακούσει ότι η 30χρονη ήθελε να φύγει στη Γερμανία με το 10 μηνών μωράκι. «Δεν ξέρω τι έγινε. Δεν ήταν παντρεμένοι. Δεν είχα παρτίδες με τον γιο μου. Μόνος μου είμαι, είμαι 86 χρονών. Για να σκοτώσεις ένα παιδί και να αυτοκτονήσεις, είσαι τρελός. Με πήρε ο εγγονός μου τηλέφωνο που μένει στην Καβάλα και με ρώτησε αν ξέρω τίποτα. Μου είπε “κάτι έκανε ο πατέρας μου”. Μετά μου είπαν ότι σκότωσε το μωρό και το κορίτσι. Δεν καταλαβαίνω τίποτα. Κάποιος μου είπε ότι ήθελε να φύγει για τη Γερμανία η κοπέλα».

Διαβάστε ακόμη: Καβάλα: «Αν φύγεις, θα σε σκοτώσω» φώναζε ο αυτόχειρας πριν δολοφονήσει τη σύζυγο και το παιδί του

Ο 56χρονος κτηνοτρόφος σκότωσε την εν διαστάσει σύντροφό του και το 10 μηνών παιδί τους ενώ στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα σε στάβλο ιδιοκτησίας του. Ο άνθρωπος που πήρε τηλέφωνο ο αυτόχειρας λίγο πριν συμβούν όλα, ήταν ο ξάδελφός του, στον οποίο είπε να πάει από τον στάβλο. Η 29χρονη πριν μπει στο αυτοκίνητο του 56χρονου με το μωρό τους, ειδοποίησε μία γειτόνισσα, πως αν δεν την δει να επιστρέφει σύντομα σπίτι της, να αρχίσει να την ψάχνει.

«Το πρωί, όταν πήγα στον στάβλο για να βγάλω τα ζώα, άκουσα δύο πυροβολισμούς. Νόμιζα ήταν από κυνήγι. Συνέχισα και σε πέντε λεπτά με παίρνει τηλέφωνο. Μου λέει “ξάδερφε, έλα στο μαντρί”. Του λέω “θες βοήθεια; Κάτι;”. Μου λέει “έλα στο μαντρί”. Σε 2 - 3 λεπτά ακούω τον τρίτο πυροβολισμό. Τους βρήκα και τους τρεις νεκρούς στον στάβλο», είπε ο Χαράλαμπος Καστανίδης, ξάδερφος του 56χρονου.

Καβάλα: Η γνωριμία του ζευγαριού 

Η γυναίκα είχε έρθει στην Καβάλα πριν 6 χρόνια από τη Γερμανία προκειμένου να κάνει διπλωματική εργασία πάνω στους ανθρώπους της υπαίθρου. Στο χωριό Λεκάνη, από όπου ήταν οι παππούδες της, έμεινε και γνώρισε τον 56χρονο κτηνοτρόφο. Οι δυο τους έμειναν μαζί και απέκτησαν το αγοράκι. «Δεν ήταν παντρεμένος με την κοπέλα, αλλά το μωρό το είχανε αναγνωρισμένο. Μετά όταν έκανε αυτή το παιδί του ανακοίνωσε “χωρίζουμε” και μετά κόντρα στην κόντρα όλοι μαζί», δήλωσε η νύφη του 56χρονου.

Της είχε πει πως θα τη σκοτώσει 

Η 29χρονη είχε αναφέρει πως ο κτηνοτρόφος όχι μόνο γινόταν βίαιος απέναντί της, αλλά την είχε προειδοποιήσει κιόλας πως θα σκοτώσει τόσο εκείνη, όσο και το 10 μηνών αγοράκι τους. «Αυτό το οποίο μου διαβίβασε η εντολέας μου είναι ότι και άλλη φορά είχε ξεστομίσει φραστικά βέβαια απειλές γιατί είχε μία καραμπίνα ως κτηνοτρόφος ότι και θα τη σκοτώσει και θα σκοτώσει και το μωρό και θα αυτοκτονήσει», ανέφερε ο Μάρκος Αποστολίδης, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.  Ο κτηνοτρόφος που είχε ήδη ένα διαζύγιο και δύο παιδιά, είχε εμμονή πως θα φύγει μακριά του η 29χρονη και δεν θα ξαναδεί το παιδί τους. Εκείνη όμως τις επόμενες μέρες, θα έμπαινε στο καινούριο σπίτι που νοίκιασε στο ίδιο χωριό. «Αυτός φοβότανε μήπως πάρει το μωρό και φύγει μόνιμα στη Γερμανία κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση γιατί μάλιστα η κοπέλα νοίκιασε σπίτι στο χωρίο και τώρα τον Οκτώβρη θα έμπαινε στο σπίτι για να μείνουν στο ίδιο χωριό», πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος. «Είχαμε καλές σχέσεις και με την κοπέλα εχθές ήρθε στο σπίτι μου το βράδυ με το μωρό, παίξαμε, κάναμε… Το μωρό το λατρεύαμε. Είχε έρθει με το μωρό γιατί πολλές φορές της έλεγα: "Αννούλα ξέρεις το μωρό το αγαπάμε", ήξερε ότι το αγαπάμε πάρα πολύ. Πού να ήξερα τι θα γίνει το πρωί…», δήλωσε η νύφη του δράστη.

«Τέσσερα χρόνια δούλευε σαν βόδι γι' αυτόν»

«Δεν το πιστεύω ακόμη, είχε εμπιστοσύνη σε όλον τον κόσμο. Άκουγε τα καλά τα λόγια, ήταν πολύ καλό κορίτσι, το καλύτερο που υπάρχει… Της έλεγα μην πας, μην πας σε αυτόν στο χωριό» είπε η μητέρα της 30χρονης στον ALPHA. Όπως είπε, η γνωριμία μεταξύ της κόρης της και του αυτόχειρα έγινε όταν εκείνη θέλησε να βγάλει ένα βιβλίο για το πώς ζουν οι άνθρωποι στο χωριό Λεκάνη της Καβάλας: «Τη ρώτησα πώς έμπλεξε μαζί του και μου είπε ότι μου έπιανε το χέρι και πηγαίναμε βόλτα. Της έλεγε γλυκά λόγια, αυτά που ήθελε να ακούσει αλλά τώρα τελευταία είχε καταλάβει πως αυτό δεν ήταν αγάπη αλλά ήταν μία τοξική σχέση. Την έκανε ό,τι ήθελε. Τη ρωτούσα αν είναι ευτυχισμένη και εκείνη φοβόταν να πει την αλήθεια. Ντρεπόταν. Τέσσερα χρόνια δούλευε σαν βόδι γι' αυτόν, δεν είδε ούτε ένα σεντ. Χρεώθηκε κιόλας γι’ αυτόν». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA