Μενού
ΟΠΚΕ στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου
(Eurokinissi)
  • Α-
  • Α+

Ολο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δράση της συμμορίας της Πολυτεχνειούπολης που είχε ως καταφύγιο τη φοιτητική εστία στην περιοχή του Ζωγράφου. Μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις του αστυνομικού συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλου, νέα στοιχεία προκύπτουν, σύμφωνα με τα οποία τα μέλη της σπείρας φέρονται να καλούσαν κακοποιούς από την Αλβανία να μείνουν στις εστίες για να τις χρησιμοποιούν ως ορμητήριο.

Συγκεκριμένα, ηγετικά μέλη της σπείρας που είχαν έδρα την Πολυτεχνειούπολη, απηύθυναν προσκλητήριο σε νεαρούς ομοεθνείς τους από την Αλβανία, να έρθουν στην Ελλάδα και να προχωρούν σε εγκληματικές ενέργειες με την ασφάλεια της φοιτητικής εστίας όπου θα διέμεναν. Οι πληροφορίες αυτές συγκεντρώθηκαν από έρευνα που είχε πραγματοποιήσει τον περασμένο Ιούλιο η ΕΛ.ΑΣ, μετά τη σύλληψη 26χρονου αλλοδαπού για έξι ληστείες σε πρατήρια καυσίμων, σουπερμάρκετ, περίπτερα, στις περιοχές Παπάγου, Γλυφάδα και Παλαιού Φαλήρου, αλλά και για μια κλοπή μοτοσυκλέτας και άλλα αδικήματα.

Εστελναν λεφτά στον βομβιστή του Παπαδήμου

Ενοπλες ληστείες, ξυλοδαρμοί, διακίνηση ναρκωτικών και ένα πάρτι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που επέτρεπε στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να κάνουν διακοπές σε πανάκριβα ξενοδοχεία και να στέλνουν εμβάσματα σε πρόσωπα που ήθελαν να έχουν από κοντά και να χρησιμοποιούν. Ενα από αυτά, όπως αποκαλύπτεται, ήταν ο βομβιστής του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου. Ο νεαρός αντιεξουσιαστής έβλεπε κάθε μήνα να μπαίνουν σε τραπεζικό του λογαριασμό χρήματα, με τους αστυνομικούς να συγκεντρώνουν στοιχεία και να φτάνουν μετά από χρόνια, στην άκρη του νήματος.

Αυτά αποκαλύπτει -μεταξύ άλλων- το αποκλειστικό ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη, Βασίλη Λαμπρόπουλου, στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» που κυκλοφορεί. Όπως λοιπόν παρουσιάζει «Το Βήμα», στις 15 Νοεμβρίου 2018 κρίσιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε σαφή ενημέρωση της ηγεσίας της για ύποπτους συσχετισμούς κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού με αιματηρές επιθέσεις στον πανεπιστημιακό χώρο στου Ζωγράφου.

Η έρευνα αυτή ξεκίνησε μετά τη διαπίστωση ότι δραστήριος αντιεξουσιαστής που είχε κατηγορηθεί για την αποστολή δέματος-βόμβα που τραυμάτισε μέσα στο αυτοκίνητό του στην οδό Μάρνη, στις 25 Μαΐου 2017, τον Λουκά Παπαδήμο, λάμβανε στον τραπεζικό λογαριασμό του χρηματικά ποσά. Συγκεκριμένα, 14 άτομα προχωρούσαν, μετά από εντολές και μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού και από αλλού, σε καταθέσεις στον λογαριασμό του νεαρού αντιεξουσιαστή.

Ενας εξ αυτών των Αλβανών χρηματοδοτών φέρεται ότι ήταν αυτός που συνελήφθη ως αρχηγός της «βάσης» της μαφίας στου Ζωγράφου και εκείνος που επιχείρησε να τραυματίσει με κατσαβίδι τη νεαρή αστυνομικό! Ο δεύτερος είχε συλληφθεί το 2020 για την απαγωγή του γιου δημοσιογράφου που εξελίχθηκε, μετά από ομηρεία εντός της Πολυτεχνειούπολης, σε ληστεία στο οικογενειακό σπίτι του. Επίσης, ο ίδιος αλλοδαπός είχε κατηγορηθεί για επιδρομές σε γραφεία καθηγητών και σε εργαστήρια του Πανεπιστημίου με κλοπές εξοπλισμού της τάξης των 200.0000 ευρώ.

Από το 2018 η έρευνα

Επίσης, όπως αποκαλύπτει το «Το Βήμα της Κυριακής» για τις συμμορίες, με έδρα τους πανεπιστημιακούς χώρους του Ζωγράφου οι οποίες εξαρθρώθηκαν από την τωρινή έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. υπήρχαν πολυσέλιδα ενημερωτικά εσωτερικά σημειώματα από τον Νοέμβριο του 2018, που κατέγραφαν τη δράση τους, χωρίς να υπάρξει καμιά απολύτως αντίδραση.

Στη συγκεκριμένη απόρρητη ενημέρωση που έφθασε τότε στην ηγεσία της αστυνομίας καταγράφονταν οι διασυνδέσεις των αλλοδαπών ποινικών της φοιτητικής εστίας με βαρυποινίτες στις φυλακές Κορυδαλλού που συμμετείχαν σε φονικές συμμορίες ληστών με καλάσνικοφ, περιγράφοντας πόρτα-πόρτα τι συνέβαινε στα διαμερίσματα της φοιτητικής εστίας που κατοικοέδρευαν οι κακοποιοί. Ακόμη φαίνεται ότι είχαν χαρτογραφηθεί οι ομάδες… περιφρούρησης της «μαφίας» στους πανεπιστημιακούς χώρους, όπως και οι πελάτες για αγορά ναρκωτικών ουσιών που συνέρρεαν στις εστίες του Ζωγράφου. Χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική αντίδραση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA