Μενού
  • Α-
  • Α+

«Είμαι συντετριμμένη. Μου έχει καταστρέψει τη ζωή. Δεν θέλω να φανώ υπερβολική αλλά είναι σαν ένας βιασμός», δηλώνει ένα από τα 141 θύματα του revenge porn. Η γυναίκα είδε τον εαυτό της σε ένα από τα αρχεία που διακινήθηκαν στο διαδίκτυο και ανέφερε πως «δεν μπορώ να  περιγράψω το συναίσθημα πραγματικά γιατί είναι και κάποια βίντεο που είχα συναινέσει για ιδιωτική χρήση και κάποια που δεν τα γνώριζα καν». 

Διαβάστε ακόμη: Revenge porn - Πάτρα: «Κατέβηκε» ο server με τα αρχεία των 141 γυναικών

«Κάποιες φίλες μου – δύο συγκεκριμένα – το είδαν το βίντεο, με ενημέρωσαν. Και από εκεί και πέρα ξεκίνησε ο Γολγοθάς μου. Έχουν διαρρεύσει αυτά τα βίντεο και στο εξωτερικό», είπε η γυναίκα. Μόλις αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, η ίδια επικοινώνησε άμεσα με τον πρώην της ζητώντας του να κατέβει το επίμαχο υλικό. Αντ’ αυτού τον διασυρμό διαδέχτηκαν οι απειλές: «Άρχισε να μου λέει ”έλα να βρεθούμε να τα πούμε από κοντά”. Μεταξύ σοβαρού και αστείου ”πόσα μου δίνεις να τα κατεβάσω” και εγώ να είμαι σε έξαλλη κατάσταση. Γι’ αυτό σας είπα έμμεσοι εκβιασμοί».

Η γυναίκα απευθύνθηκε σε δικηγόρο και έχασε τα ίχνη του πρώην συντρόφου της. Ομως οι απειλές δεν σταμάτησαν: «δύο συγγενικά του πρόσωπα με πήραν τηλέφωνο εκ μέρους για να μου πουν ότι ο τάδε θα ήθελε να βρεθείτε και είχαν το θράσος να μου πουν ότι αυτά δεν είναι ωραία πράγματα το ότι εγώ δηλαδή που απευθύνθηκα σε δικηγόρο δεν είναι ωραία πράγματα ενώ αυτά που έκανε ο συγγενής του είναι πάρα πολύ ωραία και να βρούμε μια μέση λύση».

«Παραιτήθηκα από τη δουλειά μου»

Η νεαρή γυναίκα αναγκάστηκε να παραιτηθεί ακόμη και από τη δουλειά της καθώς, όπως λέει, στην κλειστή κοινωνία της Πάτρας η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου με το επίμαχο υλικό διακινείται από κινητό σε κινητό: «Το γνωρίζουν στην δουλειά γιατί είναι και μικρός ο κύκλος εδώ όπως καταλαβαίνετε. Εγώ παραιτήθηκα την Παρασκευή γιατί δεν μπορούσα αυτή την κατάσταση. Οπότε έχω μείνει και χωρίς δουλειά».

«Θέλει χρηματικό ποσό για να το κατεβάσω εγώ. Είναι κύκλωμα. Δεν ξέρω αν είναι μόνος ή πενήντα από πίσω – δεν με ενδιαφέρει γιατί η Δικαιοσύνη θα το βρει. Αλλά σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουνε και σίγουρα έχουν βγάλει πάρα πολλά χρήματα», είπε η γυναίκα που μέσω του δικηγόρου της προσπαθεί να εντοπίσει τον δράστη. Ο δικηγόρος του θύματος, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος ανέφερε στο Live News: «Είναι τέραστια τα χρηματικά οφέλη που αποκομίζουν οι επιτήδειοι». Είναι ένα κύκλωμα που αποτελείται και από άντρες και από γυναίκες που μετέρχονταν και βασανιστικούς μεθόδους σε βάρος κάποιος θυμάτων ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος, ενώ για το θύμα που εκπροσωπεί τόνισε ότι ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να κυκλοφορήσει έξω.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA