Μενού
  • Α-
  • Α+

Τρομακτικά γεγονότα συνέβησαν στο ΕΠΑΛ του Αιγάλεω, πέρα από όσα δυσάρεστα μπορεί να συνηθίζουν να γίνονται σε σχολεία της χώρας. Ετσι, ένας 16χρονος μαθητής ήρθε στα χέρια με τον διευθυντή του και αφού αρχικά υπήρξε φραστική επίθεση κατά του εκπαιδευτικού στη συνέχεια οι τόνοι ανέβηκαν με τον καθηγητή και τον ανήλικο νεαρό να έρχονται στα χέρια, να τραυματίζονται και οι δύο και να ανταλλάσσουν μηνήσεις! Ακραία γεγονότα είχαν συμβεί ξανά στο ίδιο σχολείο και μάλιστα πριν από περίπου ένα χρόνο κυκλοφόρησε βίντεο στο διαδίκτυο με σοβαρά επεισόδια μεταξύ μαθητών.

Διαβάστε ακόμη: Ακρόπολη: Αυτοκτονία η πτώση της γυναίκας – Εκανε τον σταυρό της και πήδηξε

Αυτή τη φορά, όμως, τα πράγματα ξέφυγαν πέρα από κάθε προηγούμενο. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Διδασκόντων θα συνεδρίαζε για την απομάκρυνση του μαθητή και αλλαγής περιβάλλοντος λόγω συνεχών επεισοδίων που δημιουργούσε. Ο μαθητής γνωρίζοντας την πιθανότητα να εγκριθεί η οριστική αποβολή του, πήγε νωρίς το πρωί στην είσοδο του σχολείου και μαζί με παρουσία δικηγόρου και ένα φίλο του προσπάθησε να κάνει κατάληψη. Οταν έφτασε ο διευθυντής θέλησε να αποτρέψει τον νεαρό από την κατάληψη και αμέσως δημιουργήθηκε ένταση. Τα πνεύματα άναψαν όταν ο μαθητής φέρεται να εξύβρισε τον διευθυντή και μάλιστα του άρπαξε το κινητό για να τον αναγκάσει να απομακρυνθεί από την κεντρική είσοδο του σχολείου. Τότε, ο καθηγητής κυνήγησε τον νεαρό, και σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών του έκανε κεφαλοκλείδωμα για να πάρει πίσω το κινητό του, ο 16χρονος του κατάφερε κάποια χτυπήματα, ενώ στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες μαρτυρίες, ο μαθητής έκοψε το χέρι του ρίχνοντας μπουνιά σε μια τζαμαρία. 

Από το Α.Τ. στο νοσοκομείο

Στο σχολείο κλήθηκαν αστυνομικοί, με τον διευθυντή να πηγαίνει σε αστυνομικό τμήμα για να δώσει κατάθεση, ενώ παράλληλα εξετάστηκε και από ιατροδικαστή προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα χτυπήματα που δέχτηκε και να καταθέσει μήνυση κατά του μαθητή. Στο νοσοκομείο για ράμματα κατέληξε και ο μαθητής, λόγω της σοβαρότητας του τραύματος που είχε, ενώ όπως έγινε γνωστό και η οικογένεια του μαθητή θα καταθέσει μήνυση κατά του διευθυντή του σχολείου. Ο 16χρονος έκανε μαγνητική στο νοσοκομείο της Νίκαιας με τους συμμαθητές του, να παραμένουν ανάστατοι από τα όσα έγιναν μπροστά στα μάτια τους. Μάλιστα λίγο αργότερα μεταφέρθηκε και στο ΚΑΤ λόγω της σοβαρότητας του τραύματος.

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Β' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, Θοδωρής Κοτσονόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή Live News, επιβεβαίωσε το περιστατικό και τόνισε: «Από πέρσι το συγκεκριμένο σχολείο είχε σοβαρό πρόβλημα με τις συμπεριφορές μαθητών και κάποια επεισόδια που είχαν δημιουργηθεί καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Από όσο έχω πληροφορηθεί έχουν χτυπήσει τόσο ο μαθητής, όσο και ο διευθυντής. Το βέβαιο είναι ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στα σχολεία και εμείς ως σωματείο θα ζητήσουμε από την ΕΛΜΕ την προστασία όλων των μελών μας».  

Το κακό προηγούμενο...

Τον περασμένο Δεκέμβριο, τα πράγματα είχαν ξεφύγει ενώ το σχολείο λειτουργούσε κανονικά. Τότε σύμφωνα με πληροφορίες, το επεισόδιο ξεκίνησε όταν καθηγητής έκανε παρατήρηση σε μαθήτρια. Συμμαθητές της αντέδρασαν και πολύ γρήγορα σε διάδρομο του ΕΠΑΛ ήρθαν στα χέρια μαθητές και καθηγητές, σε μια συμπλοκή που καταγράφηκε γεμάτη ύβρεις, χτυπήματα και εικόνες ντροπής για ένα σχολείο της χώρας. Μετά το επεισόδιο, ο καθηγητής που είχε κάνει την αρχική παρατήρηση απομακρύνθηκε από το ΕΠΑΛ και οι τόνοι για λίγες μέρες έπεσαν. Το πρωινό επεισόδιο έχει αναστατώσει γονείς και καθηγητές του ΕΠΑΛ στο Αιγάλεω που κατά διαστήματα αδυνατούν να ελέγξουν την κατάσταση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA