Μενού
  • Α-
  • Α+

Στελέχη της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος περισυνέλεξαν έξι νεκρούς μετανάστες από τη θαλάσσια περιοχή Διακόφτι στα Κύθηρα. Πρόκειται για τους άτυχους μετανάστες που επέβαιναν στο ιστιοφόρο σκάφος, το οποίο τα ξημερώματα της Πέμπτης συγκρούστηκε στα βράχια και ημιβυθίστηκε ενώ στη συνέχεια καταστράφηκε ολοσχερώς. Από το ναυάγιο είχαν διασωθεί από δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας και εθελοντών, 80 άτομα και συγκεκριμένα 18 ανήλικοι, 7 γυναίκες και 55 άνδρες.

Στο σημείο βρίσκονται συνεχώς από την ημέρα του ναυαγίου δυνάμεις του Λιμενικού με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού και κλιμάκιο της 1ης ΕΜΑΚ αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων ήταν αδύνατη, καθώς στο σημείο έπνεαν άνεμοι έως 10 μποφόρ. Όπως έγινε γνωστό, στο ιστιοφόρο κατά δήλωση των μεταναστών επέβαιναν συνολικά 95 άτομα ενώ συνεχίζουν να αγνοούνται ακόμα 9 άτομα. Οι έρευνες στο σημείο συνεχίζονται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Πάντως, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός Σύριου, που φέρεται να είναι ο διακινητής αυτών των αθώων ψυχών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA