Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε μια ερευνητική σκυταλοδρομία ηλεκτρονικών ιχνών, ανάλυσης δεδομένων και αστυνομικής έρευνας έχει εξελιχθεί η προσπάθεια των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, να αποκαλύψουν τις ταυτότητες όλων όσοι βίασαν το 12χρονο κορίτσι από τα Σεπόλια. Οι συμπληρωματικές καταθέσεις της μικρής κοπέλας, που ελήφθησαν με μεγάλη δυσκολία και με την βοήθεια παιδοψυχολόγου, κατέδειξαν ότι ο Ηλίας Μίχος είχε στήσει ένα πολυπλόκαμο δίκτυο φρίκης για το ανήλικο παιδί, το οποίο πουλούσε σε παιδοβιαστές όχι μόνο μέσω διαδικτύου αλλά και σε οίκο ανοχής.

Διαβάστε ακόμη: Σεπόλια: Η ΕΛ.ΑΣ. βγάζει στη «σέντρα» τη μητέρα της 12χρονης και «δίνει» νέο sms – «φωτιά» για την 37χρονη

Ετσι τώρα οι έρευνες των αστυνομικών εξελίσσονται σε δύο μέτωπα, από τα οποία προσπαθούν να αντλήσουν όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες για να εκδοθούν από την Ανακρίτρια εντάλματα σύλληψης. Από την μία πλευρά είναι η διαδικτυακή πλατφόρμα γνωριμιών blindchat στην οποία ο Μίχος είχε δημιουργήσει προφίλ της ανήλικης με γυμνές φωτογραφίες της και «προσκαλούσε» ο ίδιος παιδόφιλους σε ραντεβού που έκλεινε στην περιοχή των Σεπολίων.

Στοιχεία και αναγνώριση για 7-10 άτομα

Οι ειδικοί ερευνητές της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, έχοντας στην διάθεσή τους το συγκεκριμένο προφίλ από το κινητό της 12χρονης, ταυτοποιούν μέσω των τηλεφωνικών αριθμών ή των email που χρησιμοποίησαν τους χρήστες που μίλησαν με το κορίτσι και έκλεισαν ραντεβού μαζί της. Στη συνέχεια συσχετίζουν αυτές τις επαφές με μηνύματα σε εφαρμογές επικοινωνίας των κινητών τηλεφώνων του Μίχου και της 12χρονης από τα οποία προκύπτουν τα τελικά ραντεβού της φρίκης. Τελευταίο ερευνητικό στάδιο, και δυσκολότερο, η αναγνώριση αυτών των ανδρών από την ίδια την ανήλικη, από φωτογραφίες των ταυτοτήτων τους που της επιδεικνύονται.

Με αυτό τον τρόπο στάλθηκαν στην Ανακρίτρια τα στοιχεία των τριών βιαστών του 12χρονου κοριτσιού οι οποίοι συνελήφθησαν βάσει ενταλμάτων και αναμένεται να απολογηθούν. Οι ψηφιακές αυτές έρευνες συνεχίζονται ασταμάτητα στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και τα στελέχη του Ανηλίκων αναμένουν βάσει των όσων τους έχει καταθέσει η μικρούλα, να έχουν σύντομα στοιχεία και αναγνώριση για τουλάχιστον επτά με δέκα ακόμη άτομα.

Ταυτοποιούν τον «μεσάζοντα» στον οίκο ανοχής

Στην άλλη πλευρά τώρα, άλλες ομάδες αστυνομικών της Ασφάλειας, χτενίζουν τους οίκους ανοχής σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να βρουν ένα άλλο πλοκάμι του δικτύου που είχε στήσει ο Μίχος για να «πουλά» το ανήλικο παιδί. Στην περίπτωση αυτή οι βιαστές δεν έχουν αφήσει κανένα ηλεκτρονικό ίχνος αφού φαίνεται πως πρόκειται για προσωπικές γνωριμίες του 53χρονου.

Τα ζητούμενα για του αστυνομικούς είναι δύο: να εντοπίσουν με βεβαιότητα εκατό τοις εκατό τον συγκεκριμένο οίκο ανοχής και στην συνέχεια τον άνδρα που σύμφωνα με την κατάθεση της 12χρονης τους υποδεχόταν στα φρικτά ραντεβού, και στην συνέχεια τους βιαστές της. Για το δεύτερο έχουν προχωρήσει και σε μια εκτεταμένη και σε βάθος χρόνου ανάλυση των επικοινωνιών του Ηλία Μίχου, με οποιοδήποτε μέσο, αφού εκτιμούν πως έτσι επικοινωνούσε με τους παιδόφιλους από τον Απρίλιο και μετά, οπότε και έριξε το κορίτσι στη φωλιά των λύκων...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA