Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο τελικό στάδιο για τη σύλληψη και των άλλων επτά από τους έντεκα βιαστές της 12χρονης κοπέλας από τα Σεπόλια, φαίνεται ότι μπαίνει η κύρια ανάκριση για τη φρικτή αυτή υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Τρίτης αναμένεται να μεταφερθεί στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων το κορίτσι προκειμένου με τη βοήθεια παιδοψυχολόγου και ενός ειδικού ερωτηματολόγιου που έχει συνταχθεί, βάση του πρωτοκόλλου που ισχύει για την εξέταση ανηλίκων, να αναγνωρίσει από φωτογραφίες και άλλους τουλάχιστον επτά άνδρες με τους οποίους συναντήθηκε και τη βίασαν έναντι χρημάτων που στη συνέχεια παρέδωσε στον Ηλία Μίχο.

Πρόκειται για τους υπόλοιπους από τους έντεκα τους οποίους η 12χρονη είχε αναφέρει από την πρώτη της κατάθεση, τους άνδρες δηλαδή με τους οποίους συναντήθηκε μετά από ραντεβού που έκλεισε ο Μίχος, ξεκινώντας από επικοινωνίες στην πλατφόρμα γνωριμιών blindchat και συνεχίζοντας με προσωπικές επικοινωνίες μέσω των εφαρμογών Viber και WhatsApp.

Όλο αυτό το διάστημα στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών γινόταν η ψηφιακή σε πρώτη φάση και η φυσική σε δεύτερη, της ταυτοποίησης των ανδρών αυτών, ταυτοποίηση η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί με την αναγνώρισή τους από το θύμα, δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση την 12χρονη κοπέλα, έτσι ώστε η Ανακρίτρια να μπορεί πλέον να εκδώσει εντάλματα σύλληψης και να προχωρήσει σε προφυλακίσεις, όπως έγινε με τους τέσσερις μέχρι σήμερα συλληφθέντες. Οι τέσσερις με πρώτον τον 42χρονο Γιάννη Σοφιανίδη, που συνελήφθη μαζί με τον Ηλία Μίχο, είχαν αναγνωριστεί από το κορίτσι σε προηγούμενες καταθέσεις της, αφού πρώτα ταυτοποιήθηκαν από τα ψηφιακά τους ίχνη αλλά και τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποίησαν για τις εφαρμογές επικοινωνίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η διαδικασία αυτή φαίνεται πως ολοκληρώθηκε και για τους άλλους επτά που είχε αρχικά αναφέρει η 12χρονη, και οι οποίοι τη βίασαν σε ραντεβού που έκλεινε ο Μίχος στο ίδιο σημείο κοντά στο μετρό των Σεπολίων, μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Οι παιδοψυχολόγοι και οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων είχαν κρίνει πως δεν έπρεπε να πιεστεί άλλο το μικρό κορίτσι, και να καταθέτει κάθε φορά που υπήρχε η ταυτοποίηση δράστη από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, γιατί κάτι τέτοιο εγκυμονούσε κινδύνους και για την ήδη τραυματισμένη ψυχολογική της κατάσταση, αλλά υπήρχε και περίπτωση το παιδάκι να «κλειδώσει» και να μην μπορεί να συνεργαστεί με τους αστυνομικούς. Ετσι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αξιωματικοί του Ανηλίκων περίμεναν να συγκεντρωθούν στοιχεία και για τους επτά υπόπτους και τώρα πλέον θα καλέσουν την 12χρονη να τους αναγνωρίσει από φωτογραφίες τους.

Όταν ολοκληρωθεί η ποινική δίωξη όσων βίασαν το παιδί σε ραντεβού που έκλεινε για αυτό τον λόγο ο Ηλίας Μίχος, οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν για την ταυτοποίηση του οίκου ανοχής στον οποίο ο Μίχος οδηγούσε το κοριτσάκι για να το βιάζουν εκεί άγνωστοι ακόμη παιδόφιλοι, για τους οποίους σε τρίτο χρόνο θα γίνει νέα αστυνομική έρευνα για τα ταυτοποιηθούν ένας προς έναν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA