Μενού
  • Α-
  • Α+

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, οπλοφορία και οπλοκατοχή άσκησε ο εισαγγελέας στον 14χρονο από την Μάνδρα που πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο αδελφό του την Πέμπτη το βράδυ. Ο 14χρονος, που υποστηρίζει ότι κατά λάθος χτύπησε τον αδελφό του, οδηγείται αυτή την ώρα στον ανακριτή ανηλίκων. Ο πατέρας του ανήλικου αφέθηκε ελεύθερος και θα διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχει τελέσει τα αδικήματα της παραμέλησης ανηλίκου και της οπλοκατοχής.

Ακολούθως ο νεαρός, οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας, από την οποία ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη το πρωί.

Διαβάστε ακόμη: Καιρός - Κακοκαιρία «Eva»: Μέτωπο καταιγίδων μήκους 900 χιλιομέτρων πλησιάζει τη Δυτική Ελλάδα

Τι έδειξε το πόρισμα των ιατροδικαστών

Νωρίτερα, διαμπερές τραύμα στον αυχένα και πυροβολισμό από χαμηλό ύψος έδειξε το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον θάνατο του 17χρονου από καραμπίνα στη Μάνδρα. Οι εμπειρογνώμονες καταλήγουν ότι το πόρισμα συνάδει με όσα κατέθεσε ο 14χρονος αδερφός του θύματος, ο οποίος οδηγήθηκε νωρίτερα στον εισαγγελέα.  Ο ανήλικος, ο οποίος ομολόγησε χθες μόνο προφορικά ότι πυροβόλησε κατά λάθος και σκότωσε τον 17χρονο αδερφό του στην περιοχή της Μάνδρας, συνοδευόταν στην Ευελπίδων από τον πατέρα του, που κατηγορείται για οπλοκατοχή και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Το πόρισμα των ιατροδικαστών δεν επιβεβαιώνει ίχνη κακοποίησης στον 17χρονο που έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με το «Χαμόγελο του παιδιού», δύο φορές τα τελευταία χρόνια υπήρξαν καταγγελίες για κακοποίηση των παιδιών από τον πατέρα και παραμέληση από τους γονείς. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι τον Ιούνιο του 2021 είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία που ανέφερε ότι τα οχτώ παιδιά της οικογένειας υφίσταντο σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και παραμέληση και από τους δύο γονείς.  Ο πολύτεκνος πατέρας φέρεται να αρνείται κάθε κατηγορία. Ωστόσο η αναφορά εστάλη στην Εισαγγελία και τον περασμένο Απρίλιο το «Χαμόγελο του Παιδιού» δέχτηκε και δεύτερη καταγγελία για κακοποίηση και παραμέληση, ενώ αναφερόταν ότι τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA