Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία μαστίζεται από διαδοχικές υποθέσεις παιδεραστίας, όπως αυτή των Σεπολίων και των Πετραλώνων, μόνο σοκ και απορίες μπορεί να δημιουργήσει η είδηση της αποφυλάκισης του 47χρονου σήμερα, βιαστή με το λευκό βαν, ο οποίος ενώ τον Μάρτιο του 2015 είχε καταδικαστεί με ισόβια και ποινή 26 χρόνων φυλάκισης και χρηματική ποινή 120.000 ευρώ για βιασμούς δύο παιδιών το 2014 και το 2015 αντίστοιχα και την απόπειρα άλλου ενός, σήμερα, κυκλοφορεί νόμιμα ελεύθερος! Εχοντας εκτίσει σχεδόν 7 χρόνια από την ποινή του, κάνοντας χρήση του νόμου που προβλέπει ότι έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής και έχοντας άριστη διαγωγή κατά τα χρόνια σωφρονισμού του μπορεί να αποφυλακιστεί.

Διαβάστε ακόμη: Ανατολική Αττική: Ελεύθερος στα 6 χρόνια ο «βιαστής με το λευκό βαν» - Ανησυχία στην περιοχή

Ο συγκεκριμένος παιδοβιαστής που είχε δράσει στα δυτικά προάστια και τον Κορυδαλλό, μπορεί να μην συμπλήρωσε στην πράξη τα 3/5 της ποινής του, όμως, κάνοντας χρήση του «ευεργετικού υπολογισμού», τα λεγόμενα «μεροκάματα» μέσα στη φυλακή, κατάφερε να «ρίξει» την ποινή του μόλις στα 7 χρόνια και μάλιστα αφέθηκε ελεύθερος με το γράμμα του νόμου. «Ο νόμος Παρασκευόπουλου που ψηφίστηκε το 2015 είχε ως στόχο την αποσυμφόρηση των φυλακών και μάλιστα χωρίς κανένα κριτήριο έβγαιναν έξω» εξήγησε στην εκπομπή Live News του MEGA, η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά. Ωστόσο, σε μία χρονική συγκυρία, όπου τα σκάνδαλα με τους παιδοβιαστές έχουν προκαλέσει τρόμο σε παιδιά και γονείς, η μητέρα του παιδιού που σώθηκε την τελευταία στιγμή από τα χέρια του βιαστή, μόνο ταραχή θα μπορούσε να νιώθει, όπως είπε η ίδια στην εκπομπή:

«Πώς μπορούμε να αισθανόμαστε εμείς σήμερα ακούγοντας ότι ο παραλίγο βιαστής του παιδιού μας, αυτό που άρπαξε το παιδί μας, το έβαλε στο βαν του και προσπάθησε να το βιάσει, ότι ενώ με βάση την αρχική ποινή έπρεπε να είναι στη φυλακή για άλλα 20 χρόνια, εκείνος κυκλοφορεί ελεύθερος. Αισθανόμαστε τρόμο και ταραχή, φοβόμαστε ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να επανέλθει στη ζωή μας με κάποιο τρόπο», είπε αρχικά η μητέρα του 21χρονου σήμερα παιδιού, το οποίο στα 13 του βίωσε τον τρόμο:

«Το παιδί έχει γίνει ένα ολόκληρο παλικάρι σήμερα, αλλά ποιος μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι έχει ξεπεράσει το ψυχολογικό σοκ που βίωσε σε μια τόσο τρυφερή ηλικία; Χρειάστηκε χρόνια για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του και σήμερα μπορεί να δει κάπου τυχαία στον δρόμο τον άνθρωπο που του έκανε αυτό το κακό. Δεν μπορεί να λέγεται δικαιοσύνη αυτό», λέει χαρακτηριστικά η μητέρα του παιδιού που γλίτωσε την τελευταία στιγμή χάρη στην παρέμβαση της αστυνομίας. Όσο επικίνδυνος ήταν, τιμωρήθηκε και μπήκε στη φυλακή, τόσο επικίνδυνος βγαίνει», ήταν η ατάκα της μητέρας που... καθηλώνει για τη σκληρή πραγματικότητα που καλείται να βιώσει η ίδια και το παιδί της. 

Σφακιανάκης: «Ψάρευε μόνο αγοράκια»

Εξάλλου, όπως είπε στο MEGA ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI, ο οποίος οργάνωσε την έρευνα και σύλληψη του άνδρα, «η επιχείρηση σύλληψής του ήταν μια από τις πιο σημαντικές στην καριέρα μου. Το αρμόδιο τμήμα κατά της παιδοφιλίας, δούλεψε όπως έπρεπε». Και συμπλήρωσε: «Ο συγκεκριμένος, ψάρευε μόνο αγοράκια και το κοριτσάκι που ήταν στον δρόμο και του άρεσε, το κούρεψε και μετά έκανε τις κακόβουλες πράξεις του». Ο κ. Σφακιανάκης τόνισε πως καθοριστική στη σύλληψη του παιδοβιαστή ήταν η βοήθεια της μητέρας του 13χρονου, η οποία και αποκάλυψε από την πρώτη στιγμή τι συνέβη.

Τον Μάρτιο του 2015 ο τότε 40χρονος παιδοβιαστής είχε προσεγγίσει το 13χρονο αγόρι μέσω Facebook. Τα μηνύματα που αντάλλασσαν έπεσαν άμεσα στην αντίληψη των γονέων. Τότε σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κλείστηκε ένα ραντεβού στο οποίο ο 40χρονος θα περίμενε στο λευκό βαν που είχε διαμορφώσει ειδικά για τις αρρωστημένες πράξεις του τον 13χρονο και έτσι συνελήφθη.

Είχε μετατρέψει το βαν σε κολαστήριο για παιδιά 

Σε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 26 ετών (εκτιτέα τα 25 έτη) και χρηματική ποινή 120.000 ευρώ κατά συγχώνευση καταδικάστηκε ομόφωνα ο 40χρονος - τότε- άνδρας, ο οποίος τον Μάρτιο του 2015 είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω -κυριολεκτικά δευτερόλεπτα- πριν βιάσει ένα αγόρι. Ο ίδιος εθεάθη όταν επιβίβαζε τον 13χρόνο στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του για να το αποπλανήσει. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας κήρυξε-ομόφωνα-ένοχο τον κατηγορούμενο για τον βιασμό και αποπλάνηση και μιας 14χρόνης, τον βιασμό ενός 15χρόνου και την απόπειρα αποπλάνησης του 13χρόνου. Επίσης κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της προσέλκυσης ανηλίκου μέσω Διαδικτύου και για προμήθεια και κατοχή πορνογραφικού υλικού. Ο εισαγγελέας στην αγόρευση του είχε ζητήσει την καταδίκη του για τον βιασμό της 14χρονης που έγινε στο σπίτι του στο Περιστέρι τον Αύγουστο του 2014, καθώς για την απόπειρα αποπλάνησης του 13χρονου αγοριού το οποίο επιχείρησε να επιβιβάσει στο ειδικά διαμορφωμένο βανάκι του στον Κορυδαλλό, όταν και συνελήφθη.

Παράλληλα είχε ζητήσει τη μετατροπή του αδικήματος του βιασμού σε βάρος 15χρονου αγοριού στη Ναύπακτο σε παρά φύσει ασέλγεια με ανήλικο, πρόταση που δεν υιοθετήθηκε από το Δικαστήριο. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι βίασε τα παιδιά υποστηρίζοντας ότι τα δύο ανήλικα συνευρέθηκαν ερωτικά μαζί του με τη θέλησή τους!

Ειδικά για τον 13χρονο τον οποίο επιβίβασε στο βαν είπε «γνωριστήκαμε σε «δωμάτιο» του Facebook για gay. Μου είπε να βρεθούμε στον Κορυδαλλό, μου είπε ότι είχε πρόβλημα και ότι τον κορόιδευαν οι φίλοι του. Του είπα να τα πούμε από κοντά, ότι είναι πολύ μικρός, αλλά μου απάντησε ότι ήδη έχει κάνει κάποια πράγματα (σσ: ερωτικά)». Αναφερόμενος στα βίντεο που εντοπίστηκαν σε σκληρό δίσκο στο σπίτι του, ισχυρίστηκε ότι είναι από προσωπικές στιγμές του και ότι κανένα από τα πρόσωπα που εμφανίζονται σε αυτά δεν είναι ανήλικο. 

Ο βιασμός της 14χρονης

Το 2014, ο 47χρονος σήμερα παιδοβιαστής άρπαξε ένα κοριτσάκι μόλις 14 ετών από τον δρόμο, το βίασε μέσα στο λευκό βαν, του έκοψε το μαλλιά και στη συνέχεια το εγκατέλειψε στον δρόμο. «Τη μέρα που έγινε το κακό, μας ειδοποίησαν και πήγαμε στη ΓΑΔΑ. Βλέπω την κόρη μου και δεν την γνώρισα. Ένα άγριο πλάσμα ήταν, φοβισμένο, με κομμένα μαλλιά σαν αγορίστικα. Είχε πολύ μακριά μαλλιά μέχρι τη μέση κι αυτός της τα έκοψε, τόσο κοντά, να μοιάζει με αγόρι. Όλα έγιναν έναν πρωί πριν πάει στο σχολείο που σταμάτησε στον φούρνο να πάρει μία τυρόπιτα. Η ώρα πέρναγε και δεν την βρίσκαμε πουθενά. Από το δρόμο την άρπαξε με το αυτοκίνητό του. Ζήσαμε μεγάλο εφιάλτη. Η μικρή δεν μιλούσε, δεν μας γνώριζε, είχε πάθει σοκ. Θέλω να τιμωρηθεί αυτός ο άνθρωπος, που έκανε τέτοια ζημιά στο παιδί μου και την οικογένειά μου» αναφέρει η μητέρα της 14χρονης.

Το 14χρονο κορίτσι βρέθηκε να περιπλανιέται σε άθλια κατάσταση από πλήρωμα της Άμεσης Δράσης, εξετάστηκε έπειτα από ιατροδικαστή και διαπιστώθηκε ο βιασμός του. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του όμως εξακολουθούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος, μέχρι οι γονείς του 13χρονου αγοριού το 2015 να τον παγιδεύσουν.

«Δεν ξέρω δεν αντιλήφθηκα τίποτα εγώ. Δεν ξέρω με πόσα παιδιά την ημέρα έδινε ραντεβού, αν είναι δυνατόν. Το βαν του διαμορφωμένο ήταν, είχε βάλει μέσα κάτι χαρτόνια και μία κουβέρτα», δηλώνει ο πατέρας του παιδοβιαστή που είναι ξανά ελεύθερος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA