Μενού
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την πρωτοφανή καταγγελία που έγινε από 7χρονο, που ισχυρίστηκε ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από 14χρονο στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μόλις ενημερώθηκε για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, έδωσε εντολή να γίνει άμεσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), τη στιγμή που τον έφηβο φέρεται να καταγγέλλει και ένα 13χρονο κορίτσι. Οι επιθέσεις έγιναν, σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, στο προαύλιο του νοσοκομείου ενώ τα παιδιά ενημέρωσαν τις μητέρες τους. Σημειώνεται πως τόσο ο 7χρονος όσο και ο 14χρονος φιλοξενούνται προσωρινά με εισαγγελική εντολή στην Παθολογική του νοσοκομείου αφού έχουν απομακρυνθεί από τις οικογενειακές εστίες. Ωστόσο ο 7χρονος και η 13χρονη είναι μαζί με τις μητέρες τους. 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο 7χρονος στη μητέρα του, ο 14χρονος τον στρίμωξε στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου προχώρησε σε ασελγείς πράξεις εις βάρος του, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για βιασμό η παρενόχληση. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα αργότερα το ίδιο βράδυ να εισβάλει στο νοσοκομείο ένας άνδρας, προσποιούμενος τον πατέρα του 7χρονου, ο οποίος, αφού έδειρε τον φύλακα και μπήκε στο κτίριο, βρήκε τον 14χρονο φερόμενο ως δράστη και τον ξυλοκόπησε άγρια. Ο άνδρας, ο οποίος αποδείχτηκε τελικά νονός του 7χρονου, κατάφερε να εξαφανιστεί από το σημείο πριν φτάσει η αστυνομία.

Καταγγελία και από 13χρονη

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Ασφάλειας που χειρίζονται την υπόθεση, μια 13χρονη η οποία επίσης φιλοξενείτε στο «Παίδων» κατήγγειλε και τη δική της σεξουαλική κακοποίηση από τον 14χρονο, καταγγελίες που μαζί με του 7χρονου εξετάζονται.

«Αρρωστα παιδιά νοσηλεύονται σε ράντζα γιατί φιλοξενούνται παιδιά με εισαγγελική εντολή»

Μιλώντας στο MEGA ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, έκανε λόγο για τραγικά περιστατικά, «που όμως είχαμε επισημάνει ότι θα συμβούν. Δεν έχει καμία ευθύνη το νοσοκομείο, τα παιδιά θα έπρεπε να βρίσκονται σε προνοιακές μονάδες». Όπως κατήγγειλε ο κ. Γιαννάκος, τα νοσοκομεία που με εισαγγελική εντολή αναγκάζονται να φιλοξενούν παιδιά, καταλήγουν να τα κρατούν για μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα άλλα παιδιά που καταφεύγουν εκεί με προβλήματα υγείας, να νοσηλεύονται σε ράντζα. «Τα παιδιά που φιλοξενούνται πολύ καιρό λειτουργούν ως ομάδες και εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά». Ο κ. Γιαννάκος επιβεβαίωσε τα γεγονότα, όπως του μεταφέρθηκαν από τους εργαζομένους στο «Παίδων», σημειώνοντας ότι το νοσοκομείο δε φέρει καμία ευθύνη. Η έρευνα συνεχίζεται τόσο για τον εντοπισμό του νονού του 7χρονου που ξυλοκόπησε τον 14χρονο και τον φύλακα του νοσοκομείου, όσο και για το περαστικό με τους ανηλίκους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA