Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγάλη είναι η συμμετοχή στην πορεία που πραγματοποιείται για την επέτειο της εξέγερσης της 17ης Νοεμβρίου στο Πολυτεχνείο. Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο κόσμος έχει ξεπεράσει τα επίπεδα της αντίστοιχης πορείας το 2021, ενώ γίνεται λόγος για παρουσία ακόμη και περισσοτέρων από 20.000 ανθρώπων στους δρόμους της Αθήνας. Ενδεικτική είναι η στιγμή που αποτυπώθηκε από τις κάμερες με φοιτητές να τραγουδούν το «πότε θα κάνει ξαστεριά» προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκομένους.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πορεία, στην κεφαλή της οποίας προπορεύτηκε η αιματοβαμμένη σημαία και κατέληξε στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, με τους παρευρισκομένους να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο. Έπειτα, ξεκίνησαν οι πορείες των φοιτητικών παρατάξεων, ενώ νωρίτερα σημειώθηκαν εντάσεις στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στην πορεία της Θεσσαλονίκης, καταγράφηκαν επεισόδια με μολότοφ σε αστυνομικούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA