Μενού
  • Α-
  • Α+

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου. Μαρτυρία του 19χρονου στον Βόλο «καίει» υψηλόβαθμο πρόσωπο στην ΜΚΟ, καταγγέλοντας σεξουαλική κακοποίηση, ανάρμοστη συμπεριφορά και απειλές. Ο 19χρονος, σύμφωνα με τον ALPHA, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα όσα φέρεται να έζησε και «φωτογραφίζει» πρόσωπο υπεράνω υποψίας, το οποίο τον υποχρέωνε σε ασελγείς πράξεις με τη φράση «Με έχεις ανάγκη...». Σύμφωνα με την καταγγελία, το υψηλόβαθμο πρόσωπο της ΜΚΟ τον έπαιρνε μαζί του σε διάφορα ταξίδια που έκανε στην Ελλάδα και τον υποχρέωνε να πηγαίνει στον ιδιωτικό του χώρο (σ.σ. διαμέρισμα που νοικιαζόταν από τη δομή για να μένει προσωρινά) προκειμένου να τον παρενοχλήσει σεξουαλικά.

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: Ερευνα για 3 καταγγελίες ασέλγειας και 4 ξυλοδαρμού - Πρόσωπο υπεράνω υποψίας στο κάδρο

Ο19χρονος περιέγραψε ενώπιον των Αρχών πως έμενε μαζί με τον αδερφό και τη μητέρα του σε δομή της «Κιβωτού», όταν τον πλησίασε ο κατηγορούμενος. «Αποφάσισα να μιλήσω γιατί δεν άντεξα άλλο, εκτός από την ασέλγεια, τον υποτιμητικό και προσβλητικό του τρόπο» είπε χαρακτηριστικά. Ο νεαρός ισχυρίστηκε πως ο άνδρας που τον πλησίασε όταν ήταν 16 ετών και ασελγούσε εις βάρος του τον απειλούσε, «με είχε υποχείριό του». «Με απειλούσε και μου έλεγε “με έχεις ανάγκη και δεν πρόκειται να πεις ποτέ τίποτα. Αν δεν ήμουν εγώ εσύ η μάνα και αδερφός σου δεν θα είχατε σπίτι”», ανέφερε χαρακτηριστικά.  «Με απομόνωνε σε δικό του χώρο» και ασελγούσε, ισχυρίζεται ο 19χρονος και κατήγγειλε πως «μετά μου έλεγε να καθαρίσω τις τουαλέτες». «Ασελγούσε εις βάρος μου και μου ζητούσε να του κάνω τα ίδια», κατάθεσε ο νεαρός. Ο τότε 16χρονος και τώρα 19χρονος υποστηρίζει πως αποφάσισε να μιλήσει, καθώς δεν άντεχε άλλο την προσβλητική συμπεριφορά του συγκεκριμένου ανθρώπου.

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: Ερευνα για 3 καταγγελίες ασέλγειας και 4 ξυλοδαρμού - Πρόσωπο υπεράνω υποψίας στο κάδρο

Κιβωτός του Κόσμου: Καταγγελίες για άλλες δομές 

Στο μεταξύ, πληροφορίες του ALPHA αναφέρουν πως η Αστυνομία έχει πληροφορίες ότι υπάρχουν καταγγελίες και για άλλα σπίτια της δομής. Συγκεκριμένα, σε δομή της Ηπείρου φέρεται να υπήρχαν ξυλοδαρμοί αλλά και προσβλητικές συμπεριφορές σε παιδιά. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι φίλος παιδιών από την «Κιβωτό» είπε πως έχει ακούσει «και άλλα πολλά με τα χρόνια, για παρενοχλήσεις γενικά στα παιδιά» και κατήγγειλε «κακοποιήσεις». «Έχω ακούσει άσχημα πράγματα για τους εργαζόμενους αλλά και για τον ίδιο τον πάτερ. Γενικά για κακοποιητικές συμπεριφορές στα παιδιά», «για πολλές φωνές και χαστούκια σε παιδιά», αναφέρει ο νεαρός και συμπληρώνει: «Μου τα είπαν γνωστοί που ήταν εδώ παλιά για λίγο και μεγαλώνοντας έφυγαν».

Κιβωτός του Κόσμου: Η πρώτη αντίδραση από την Ιερά Σύνοδο

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, δήλωσε πως η Κιβωτός του Κόσμου δεν υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και όταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών επιχείρησε να βοηθήσει ο πατέρας Αντώνιος αρνήθηκε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA