Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες τροφίμων σε δομές της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου», ενώ όσο περνούν οι ημέρες φαίνεται πως ανοίγουν όλο και περισσότερα στόματα. Μάλιστα, η δικογραφία που επέστρεψε στα χέρια του εισαγγελέα Ανηλίκων που αναλαμβάνει εκ νέου την υπόθεση φέρεται να περιλαμβάνει πλέον δύο καταθέσεις. Η πρώτη είναι η μαρτυρία ενός 19χρονου που καταγγέλλει όχι μόνο λεκτική, αλλά και σωματική κακοποίηση, ενώ η δεύτερη κατάθεση έχει ως μάρτυρα έναν ανήλικο, ο οποίος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης με θύμα άλλο παιδί. Αξίζει να σημειωθεί πως η κατάθεσή του συμπληρώνει τη μαρτυρία του 19χρονου ως προς τον δράστη πίσω από την κακοποίηση.

«Με κλείδωσε στην αποθήκη και με χτύπησε»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ ένας 15χρονος που φιλοξενούνταν σε πρώτη φάση στον Βόλο και πλέον στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων κλήθηκε χθες, Παρασκευή (18/11) από τον εισαγγελέα προκειμένου να συνεισφέρει στις έρευνες. Την ίδια ώρα, νέες σοκαριστικές μαρτυρίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, ένας άλλος φιλοξενούμενος -18χρονος σήμερα- στην «Κιβωτό του Κόσμου» στην Πωγωνιανή προέβη σε καταγγελίες σχετικά με τη δομή, στην οποία βρισκόταν όταν ήταν 13 ετών.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, στέλεχος της δομής τον είχε χτυπήσει για ασήμαντη -όπως ανέφερε- αφορμή, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, το συγκεκριμένο στέλεχος είχε χτυπήσει και άλλα παιδιά. Οπως υποστήριξε, ο άνθρωπος αυτός τον κλείδωσε σε αποθήκη και τον χτύπησε ζητώντας του να παραδεχτεί ότι κάπνιζε. Αντίθετα, ο 18χρονος μιλά με τα καλύτερα λόγια για τους παιδαγωγούς που εργάζονταν στη δομή της Πωγωνιανής. Οι συνθήκες διαβίωσης αλλά και το φαγητό στη δομή της Πωγωνιανής ήταν σε υψηλό επίπεδο, σύμφωνα με τον 18χρονο, ο οποίος όμως ανέφερε πως δύο στελέχη της «Κιβωτού του Κόσμου» είχαν την ευχέρεια να μετακινούνται από δομή σε δομή και είναι αυτοί που καταγγέλλονται πως χτύπησαν παιδιά.

Για τις κατηγορίες της ασέλγειας, ο 18χρονος δήλωσε πως δεν έχει γνώση για σχετικά περιστατικά. Οι καταγγελίες του 18χρονου που μίλησε στην ΕΡΤ, αφορούν και στη δομή του Βόλου, όπου το ίδιο το στέλεχος που καταγγέλλεται για βιαιοπραγία στην Πωγωνιανή, είχε μεταβεί μετά από μια κλοπή που είχε σημειωθεί εκεί. Σύμφωνα πάντα με τον 18χρονο, στη δομή του Βόλου άνθρωποι που εργάζονταν εκεί έμπαιναν νύχτα στα δωμάτια και χτυπούσαν τα παιδιά, ζητώντας τους να ομολογήσουν ποιος έκανε την κλοπή. Η έρευνα της Αστυνομίας δεν κατέληξε σε προσδιορισμό υπόπτων για την κλοπή. Ο 18χρονος δήλωσε πως είναι πρόθυμος να καταθέσει όσα γνωρίζει, αν κληθεί από τον Εισαγγελέα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA