Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πρεσβυτέρα «έκαψε» τον πατέρα Αντώνιο, σημειώνει ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, με αφορμή τα όσα δήλωσε η ίδια σε τηλεοπτική της εμφάνιση, με φόντο το «τσουνάμι» των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμούς στην «Κιβωτό του Κόσμου»«Τον έκαψε, τον έκαψε με όλη την συμπεριφορά της και τον λόγο της. Στο απόσπασμα φαίνεται αγχωμένη, ενοχοποιημένη και απολογητική, τον έκαψε», ανέφερε συγκεκριμένα ο ψυχίατρος στην εκπομπή του Alpha «Super Κατερίνα».

Διαβάστε ακόμα: Κιβωτός του Κόσμου: Καταγγελία που συνδέεται με τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια

Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας στην ΕΡΤ την περασμένη Παρασκευή, η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, που βρισκόταν στο πλευρό του πατέρα Αντώνιου εξέφρασε την αγανάκτηση και τη λύπη της ίδιας και του διοικητικού συμβουλίου της ΜΚΟ, «γιατί το θέμα πήρε φοβερές διαστάσεις, χωρίς εμείς να γνωρίζουμε κάτι. Την καταγγελία τη μάθαμε ξαφνικά χθες το μεσημέρι από τα κανάλια. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν συμφέροντα που θέλουν να χτυπήσουν το έργο μας. Πιστεύουμε ότι τα παιδιά αυτά καθοδηγούνται από κάπου».

Η ίδια δήλωσε βέβαιη πως πίσω από την όλη υπόθεση κρύβονται συμφέροντα, ενώ είπε πως «φυσικά, θεωρούμε ότι τα παιδιά που έκαναν τις καταγγελίες, πιθανότητα, να είναι υποκινούμενα από κάποιον». Τόνισε πως πρόκειται για «ψέματα και συκοφαντίες» πως «κανείς δεν μπορεί να τα αποδεχθεί».

«Όλος αυτός ο διασυρμός είναι απαράδεκτος. Είμαστε δύο άνθρωποι που έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας 25 χρόνια με τόσα παιδιά και δεν είπε κανείς τίποτα» ισχυρίστηκε η πρεσβυτέρα μεταξύ άλλων.

«Ξήλωσαν» τη διοίκηση της «Κιβωτού»

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, την άμεση αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου. Στο ΔΣ της ΜΚΟ πρόεδρος είναι η πρεσβυτέρα. Στην Κιβωτό του Κόσμου φιλοξενούνται 135 παιδιά, ενώ μαζί με τους συνοδούς ο αριθμός φτάνει τους 400. «Η πρώτη μας έγνοια είναι τα παιδιά» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Οπως είπε ο Γιάννης Οικονόμου, βάσει νόμου, η προσωρινή διοίκηση που θα ορισθεί μπορεί να βρίσκεται στο «τιμόνι» της οργάνωσης για έναν χρόνο.

«Θα ξεκινήσω με ένα δυσάρεστο ζήτημα. Τα αποτρόπαια περιστατικά εις βάρος ανηλίκων. Οι καταγγελίες είναι σοβαρές για αυτά τα παιδιά που βρέθηκαν εκτός οικογενειακής εστίας. Χρειάζεται να γίνει πλήρη διερεύνηση. Δεν χρειάζεται αδιαφορία, κωλυσιεργία και βιαστικά συμπεράσματα. Εφόσον υπάρχουν εγκληματικές πράξεις οι υπαίτιοι θα βρεθούν στη δικαιοσύνη» ανέφερε ο κ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Πλέον η υπόθεση «βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης» και «η προσοχή όλων μας είναι στην ασφάλεια των παιδιών που διαμένουν στην Κιβωτό».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως «η δομή λειτουργούσε κατά 95% με χορηγίες ιδιωτών και ενδεχομένως να υπάρχει ένας κλονισμός στη σχέση αυτή. Η κυβέρνηση οφείλει να μην διακινδυνεύσει την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της δομής όσον αφορά τα παιδιά. Αυτό με τις παρούσες συνθήκες η κυβέρνηση αξιολογεί ότι δεν μπορεί να γίνει και γι' αυτό με τις διατάξεις του 2022 ελήφθη η απόφαση. Διευκρίνισε, επίσης, ότι η απόφαση αυτή αφορά μόνο τη συγκεκριμένη δομή και όχι γενικά τις αντίστοιχες δομές. Πέραν του πατέρα Αντωνίου, η Κιβωτός του Κόσμου διοικείται από ένα επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου προΐστατο η πρεσβύτερα, Σταματία Γεωργαντή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA