Μενού
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», καθώς οι αρχές ερευνούν μία ακόμα δομή της ΜΚΟ στην Αττική, μετά από καταγγελίες γονιών και υπαλλήλου για κακοποιήσεις από εργαζόμενους. Πρόκειται για δομή φιλοξενίας παιδιών με ειδικές ανάγκες, όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Διαβάστε ακόμα: Κιβωτός του Κόσμου - Σούρας: Η πρεσβυτέρα «έκαψε» τον πατέρα Αντώνιο

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος στην εκπομπή Live News του Mega, στο φως της δημοσιότητας έρχονται καταθέσεις γονιών και πιθανότατα ενός υπαλλήλου (πιθανότατα οδηγός) που κάνουν λόγο για κακοποίηση παιδιών ΑμεΑ. Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ οι καταθέσεις έγιναν στη Γενική Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αθηνών στις αρχές του καλοκαιριού και μιλούν για κακομεταχείριση, κακοποίηση και εγκατάλειψη των εν λόγω παιδιών.

«Το συγκεκριμένο κέντρο δέχεται καθημερινά περίπου 70 παιδιά» ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης, και αυτή τη στιγμή η ελληνική Αστυνομία έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα. Σημειώνεται επίσης πως πέρα από τις καταθέσεις, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους και άλλα στοιχεία, όπως φωτογραφίες.

Πάνω από 10 καταγγελίες για την Κιβωτό στον Συνήγορο του Πολίτη

Την ίδια ώρα, περισσότερες από 10 είναι οι καταγγελίες που έχουν γίνει στον Συνήγορο του Πολίτη για την «Κιβωτό του Κόσμου» και μελετώνται ήδη από τους δυο Εισαγγελείς ανηλίκων, Αικατερίνη Κοπελάκη και  Δάφνη - Κυριακή Τσιχλή που ανέλαβαν την ποινική προκαταρκτική έρευνα. Οι καταγγελίες αφορούν κυρίως κακοποίηση, σωματικές τιμωρίες, καταναγκαστική εργασία και απομόνωση παιδιών από το σχολείο και έφτασαν στην δικαιοσύνη περί τα τέλη Αυγούστου μέσω δύο emails του Συνηγόρου χωρίς ωστόσο σε αυτά να γίνεται άμεση αναφορά από παθόντα σε σεξουαλική κακοποίηση.

Στόχος της Εισαγγελίας είναι η έρευνα να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς και για αυτό ήδη οι πρώτοι μάρτυρες που έχουν διαμείνει στις δομές αλλά και εργαζόμενοι σε αυτές αναμένεται να αρχίσουν να καταθέτουν από αύριο Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσά τους βρίσκεται και μάρτυρας που κατοικεί στο εξωτερικό και έχει δηλώσει ότι θέλει να καταθέσει στην εισαγγελία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA