Μενού
  • Α-
  • Α+

«Φύλλο και φτερό» αναμένεται να κάνουν τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου» τα κλιμάκια της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, της Οικονομικής Αστυνομίας, αλλά και ορκωτοί λογιστές. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο φως έρχεται νέα μαρτυρία πρώην φιλοξενούμενου για συστηματικούς ξυλοδαρμούς, αλλά και η διαπίστωση πως τακτική των ιθυνόντων της ΜΚΟ ήταν οι βαπτίσεις παιδιών που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα.

Διαβάστε ακόμα: Κιβωτός του Κόσμου: Κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας με εντολή Θεοδωρικάκου

Αναλυτικά, στο μικροσκόπιο της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος μπαίνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πρώην επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και στενών συνεργατών τους για τυχόν παράνομο πλουτισμό. Ερευνώνται οι φορολογικές τους δηλώσεις, για κινητή και ακίνητη περιουσία, με πρώτο ερευνώμενο αδίκημα αυτό της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της δομής. Την ίδια ώρα, συγκλονίζει πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού», ο οποίος, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις», αναφέρθηκε σε ξυλοδαρμούς και εκφοβισμό. «Τα παιδιά έχουν φάει ξύλο, ο αδελφός μου έχει φάει ξύλο από παιδαγωγό. Επειδή κούναγε μια σακούλα, έφαγε σφαλιάρα, ενώ επειδή κάπνιζε χασίς στο σχολείο έφαγε ξύλο και τραμπούκισμα, ενώ του έκοψαν και το σχολείο από τα 15», είπε μεταξύ άλλων ο πρώην φιλοξενούμενος.

Ταυτόχρονα, σε ελέγχους που έγιναν το τελευταίο διάστημα στην ΜΚΟ αποκαλύφθηκαν βαφτίσεις παιδιών ακόμα και εφηβικής ηλικίας, τα οποία μάλιστα είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα. Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε πως «εδώ υπάρχει ένα θέμα και θα κληθεί πάλι η “Κιβωτός” να απαντήσει ποια είναι η νομική βάση και γιατί γινόταν αυτό και να αποδείξει, εάν αυτό ίσχυε και πόσο ίσχυε, σε τι βαθμό».

Στο ίδιο πλαίσιο και με φόντο το πλήθος καταγγελιών πρώην φιλοξενούμενων, το νέο Δ.Σ. της «Κιβωτού του Κόσμου» εργάζεται για την εύρυθμη λειτουργία των δομών για την προστασία των παιδιών. Για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα θα υπάρξει συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών και έγκριτο δικηγορικό γραφείο, όπως έκανε γνωστό με σχετική γραπτή ανακοίνωση το νέο προσωρινό Δ.Σ. Εντωμεταξύ, από το πρωί γονείς, των οποίων τα παιδιά φιλοξενούνται με εισαγγελική εντολή στην “Κιβωτό του Κόσμου”, βρέθηκαν στη δομή του Κολωνού ζητώντας να δουν τα παιδιά τους. «Θέλουμε εισαγγελική απόφαση, θέλουμε εισαγγελική παραγγελία. Μας είπαν ότι είναι εδώ (τα παιδιά), αρνούνται να μας τα δείξουν, να τους δούμε για 5-10-15 λεπτά, είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Σύρων Ελλάδος.

Η έρευνα των εισαγγελέων Ανηλίκων για τα τέσσερα πρόσωπα που έχουν μπει στο κάδρο των ερευνών, συνεχίζεται, με καταθέσεις καταθέσεις φιλοξενούμενων και εργαζομένων στην Κιβωτό του Κόσμου, ενώ την ίδια ώρα, αιφνιδιαστική επίσκεψη στη δομή Καλαμάτας πραγματοποίησε ο κοινωνικός σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA