Μενού
  • Α-
  • Α+

Kλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας τοποθετείται στην «Κιβωτό του Κόσμου», με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου. Σκοπός είναι να διερευνηθούν σε βάθος τα οικονομικά στοιχεία των δομών, όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3. Εξάλλου, η ΜΚΟ βρίσκεται μετά τη «χιονοστιβάδα» αποκαλύψεων για κακοποιήσεις παιδιών, στο «μικροσκόπιο» της Αρχής για Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Διαβάστε ακόμα: Κιβωτός του Κόσμου: Ετήσιο πλεόνασμα 1.000.000 ευρώ - Οι μεζονέτες του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης προχωρά σε έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων του ιδρυτή της Οργάνωσης, στενών συγγενών του και τρίτων προσώπων που θα διαπιστωθεί ότι ασχολούνταν με τη διαχείριση των οικονομικών της Κιβωτού. Αυτό που θα διερευνηθεί είναι αν τα συγκεκριμένα πρόσωπα οικειοποιήθηκαν χρήματα της «Κιβωτού του Κόσμου» που προέρχονται από χορηγίες, επιχορηγήσεις ή απλούς πολίτες. Επιπλέον θα ανοιχθούν τραπεζικοί λογαριασμοί των υπό διερεύνηση προσώπων και θα ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας, προκειμένου, να διαπιστωθεί εάν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα στις φορολογικές τους δηλώσεις κι εάν μέρος της περιουσίας τους αποκτήθηκε από εγκληματικές πράξεις, με πρώτο ενδεχόμενο αδίκημα την υπεξαίρεση από τα ταμεία της δομής. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι στο τέλος κάθε χρόνου ο απολογισμός έδειχνε ένα πλεόνασμα της τάξης των 500.000 - 1.000.000 ευρώ παρά τις παρακλήσεις των δομών για επιπλέον δωρεές για να καλυφθούν τρέχοντα έξοδα. 

Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε λίγες ώρες από την ανάληψη της διοίκησης της «Κιβωτού», το νέο Δ.Σ. εξέδωσε ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται η έναρξη της διαδικασίας οικονομικών ελέγχων από διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών, αλλά και έγκριτο δικηγορικό γραφείο. Μετά τις καταγγελίες που ξέσπασαν γύρω από την οικονομική διαχείριση της ΜΚΟ, αλλά και την εμπλοκή της Αρχής για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ήταν... μονόδρομος για τη νέα διοίκηση του Οργανισμού να ξεκινήσει ακριβώς από εκεί το έργο της. Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ως πρώτο μέλημα η προστασία των παιδιών και ότι η Κιβωτός θα συνεργαστεί με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA