Μενού
  • Α-
  • Α+

Την έντονη αντίδραση του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη προκάλεσε η κατάθεση της Λένας Δροσάκη που συνεχίζεται σήμερα, Παρασκευή (25/11), για δεύτερη ημέρα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. «Τόσο καιρό με προκαλούν για να έχω αυτή την αντίδραση. Δεν έχω μιλήσει δυο χρόνια. Προκαλούν το οξύθυμο του χαρακτήρα μου. Θέλουν να δουν αντίδραση» είπε ο ηθοποιός μετά από ένταση που δημιουργήθηκε στη δικαστική αίθουσα. Αιτία αυτής της αντίδρασης ήταν η ερώτηση προς τη Λένα Δροσακη για το εάν έχει ακούσει ποτέ για βιασμό άλλης κοπέλας από τον Φιλιππίδη, με τη μάρτυρα να περιγράφει μια περίπτωση, διευκρινίζοντας όμως στη συνέχεια ότι δε μιλά για βιασμό και δεν μπορεί να πει το όνομα.

  • Προεδρος: Νομικά δε γίνεται αυτό. Αν γνωρίζεται κάτι πρέπει να λέτε ονόματα, αλλιώς λέτε δεν γνωρίζω.
  • Δροσακη: Συγγνώμη δεν ήξερα…

Τότε, πετάχτηκε όρθιος ο Πέτρος Φιλιππιδης και φώναζε «Συγγνώμη; Συγγνώμη;;;» με την Ελπίδα Νίνου να τον ηρεμεί και να κάθεται αμέσως μετά στην καρέκλα, ενώ στη συνέχεια ζήτησε να κάνει μια δήλωση, λέγοντας ότι τον προκαλούν.

Αγριος τσακωμός των δικηγόρων

Μεγάλη ένταση επικράτησε από την αρχή της ημέρας στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, καθώς οι δικηγόροι των δύο πλευρών ήρθαν σε ευθεία αντιπαράθεση με αποτέλεσμα να αποχωρήσει η Εδρα και να εισβάλει η Αστυνομία για να επιβάλει την τάξη. Αφορμή στάθηκε η ατάκα του δικηγόρου του Φιλιππίδη, Μιχάλη Δημητρακόπουλου κατά την εξέταση της Ελένης Δροσάκη, περί «ερωτόλογων» που έστελνε ο Φιλιππίδης στην ηθοποιό. Εκεί ήρθε η έκρηξη του δικηγόρου της κυρίας Δροσάκη, Χάρη Σαλούστρου, ο οποίος είπε ότι η άλλη πλευρά διαστρεβλώνει συνεχώς τα γεγονότα, και ήταν «προστυχόλογα» όλα αυτά που έστελνε ο Φιλιππίδης στην καταγγέλλουσα.

Οι δύο δικηγόροι άρχισαν να επιτίθενται ο ένας στον άλλον με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, χτυπώντας τα χέρια τους στα έδρανα, με την Εδρα να διακόπτει τη διαδικασία και να αποχωρεί από την αίθουσα. Εκείνη τη στιγμή εισέβαλε η Αστυνομία για να επιβάλει την τάξη και να συνεχιστεί η δίκη. Ο κ. Δημητρακόπουλος σε έξαλλη κατάσταση απειλούσε ότι αν δεν πάρει πίσω τα λόγια του ο κ. Σαλούστρος θα ζητήσει από το δικαστήριο τη σύλληψή του.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η κατάθεση της Λένας Δροσάκη, η οποία συνεχίζει να κάνει αναφορά σε σειρά κακοποιητικών συμπεριφορών που βίωσε κατά τη γνωριμία της με τον κατηγορούμενο ήδη από το 2007, όταν τη γνώρισε ως φοιτήτρια θεατρικής σχολής και την παρενοχλούσε τηλεφωνικά, έως το 2018, κατά τη διάρκεια της παράστασης «Εγκλημα στο Οριαν Εξπρές», την οποία σκηνοθετούσε και όπως η ίδια κατέθεσε, της φερόταν με τον χειρότερο τρόπο.

«Αρχισε να φωνάζει “όταν μιλάω εγώ δεν μιλάει κανείς” και με ρωτούσε “τι έγινε μωράκι μου;” Μπροστά σε άλλους ηθοποιούς, έλεγε “μωρό μου άμα σε στείλω στην Καβάλα θα δεις τι έχεις να πάθεις”. Μια άλλη φορά γελάσαμε εγώ με ένα συνάδελφο και έγινε κι άλλη έκρηξη, ότι δεν τον σεβόμαστε, ότι τον προσβάλλουμε. Τότε μπόρεσα για πρώτη φορά να του πω ότι θέλω σεβασμό... Εκρηξη χειρότερη τότε, με τις χειρότερες βρισιές... “Σήκω φύγε αν δε σ’ αρέσει... δεν θα βρεις δουλειά ξανά...”».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA