Μενού
kibotos-toy-kosmoy
Κιβωτός του Κόσμου, κακοποίηση | Shutterstock / NDP Photos
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου καθώς την επόμενη εβδομάδα αρχίζει ένας νέος κύκλος καταθέσεων με πρόσωπα «κλειδιά» που θα φέρουν σημαντικές αποκαλύψεις. Συγκεκριμένα, από την Δευτέρα στόχος των εισαγγελέων ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση είναι να μπορέσει έστω το ένα από τα τρία παιδιά που φέρονται να έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση να βρεθεί ενώπιόν τους και να καταθέσει. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα μέχρι τα τέλη του Δεκεμβρίου, καθώς πρόκειται για ένα ευαίσθητο θέμα που αφορά μία ΜΚΟ για παιδιά.

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: Μυθική περιουσία με ακίνητα, δωρεές, αγορές και πωλήσεις σαν άλλη Real Estate

«Θα πέσετε από τα σύννεφα με ό,τι βγει στο φως»

Σημειώνεται ότι στο «μικροσκόπιο» έχουν τεθεί ο πατέρας Αντώνιος για κακουργηματική πράξη, καθώς και τρία άτομα για σωματική κακοποίηση. Ωστόσο, από την πλευρά του, ο πατέρας Αντώνιος μετά από τον σάλο που έχει ξεσπάσει εναντίον του φαίνεται πώς προσπαθεί να περάσει στην αντεπίθεση. Ο ίδιος έστειλε αυτό το μήνυμα «αντεπίθεσης» μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, καθώς πέρα από την ισχυρή ομάδα νομικών που έχει αναλάβει την εκπροσώπησή του, αλλά και της πρεσβυτέρας, ουσιαστικά προανήγγειλε «σεισμό» από αποκαλύψεις που θα κάνει ο ίδιος σχετικά με την πλεκτάνη που έχουν στήσει κάποιοι εναντίον του. 

https://streamable.com/2odrza

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του του Star, ενώ πέρασαν 50 δικηγόροι από τη δομή για να αναλάβουν τελικά 3 από αυτούς... εγκρίθηκαν. Ελάχιστοι όμως μίλησαν με τον πατέρα Αντώνιο, ο οποίος φέρεται να υποστηρίζει: «Καμία ασέλγεια δεν υπάρχει σε κανένα παιδί. Θα απαντήσω σε όλα. Θα πέσετε από τα σύννεφα με ό,τι βγει στο φως. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του». Ωστόσο, οι νομικοί ζητούν στοιχεία για να μπορέσουν να αντικρούσουν τις κατηγορίες.

Τι φοβούνται οι νομικοί για τον πατέρα Αντώνιο

Η αντεπίθεση του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας σε όσους τους κατηγορούν θα αρχίσει με τα βαφτιστήρια που θα τονίζουν τα καλά που έχει κάνει η δομή. Ο πατέρας Αντώνιος ό,τι είναι να πει θα το πει στο δικαστήριο, αν κληθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπορτάζ, τη νομική ομάδα δε φοβίζουν κατηγορίες για ασέλγεια και για κακοποιήσεις και θεωρούν ότι δεν θα σταθούν στο δικαστήριο. Η αγωνία τους είναι μεγάλη για τον οικονομικό έλεγχο και τι θα δείξει αυτός. Και αυτό γιατί εάν εντοπίσουν οι έλεγχοι πάνω από 120.000 ευρώ σε υπεξαίρεση ή φοροδιαφυγή, τότε το αδίκημα θα είναι κακούργημα!

Ελεύθερη η υπεύθυνη της δομής στην Καλαμάτα

Στο μεταξύ, ελεύθερη με προφορική εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε η υπεύθυνη διοικητική υπάλληλος της δομής της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα, η οποία είχε συλληφθεί για οπλοκατοχή ως υπεύθυνη της δομής, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι Αρχές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ κατά τη σημερινή έρευνα των αστυνομικών, στα πλαίσιο της αναζήτησης στοιχείων - εγγράφων για τη λειτουργία της δομής εντοπίστηκε όπλο - το οποίο υπέδειξε η ίδια- σε ένα κλειδωμένο συρτάρι. Η τωρινή υπάλληλος της δομής υποστήριξε πως δεν είναι δικό της και πως το είχε εκεί ο προηγούμενος εργαζόμενος.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν την υπάλληλο για παράνομη οπλοκατοχή και την οδήγησαν ενώπιον του Εισαγγελέα. Η συγκεκριμένη υπάλληλος μαζί με μία ακόμα συνάδελφό της είχαν προσαχθεί κατά τη σημερινή έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν στοιχεία και κατάσχεσαν οικονομικά βιβλία, τα οποία θα αξιοποιηθούν από τον αρμόδιο εισαγγελέα για τη διερεύνηση της οικονομικής διαχείρισης της Κιβωτού του Κόσμου.

«Δεν φεύγω από εδώ, αυτό είναι το σπίτι μου»

Μια διαφορετική τακτική από όσες είχε επιδείξει μέχρι τώρα παρουσίασε σήμερα η πρεσβυτέρα σε συνάντηση που είχε με τα μέλη του νέου Δ.Σ. της Κιβωτού του Κόσμου. Ενώ λοιπόν η ίδια, αλλά και ο πατέρας Αντώνιος ήταν σχεδόν εξαφανισμένοι, λέγοντας ότι φιλοξενούνται σε σπίτι μέλους του πρώην Δ.Σ. της ΜΚΟ, εκείνη αποφάσισε να πάει ξανά στη δομή και μάλιστα να... καλωσορίσει τα νέα μέλη όταν τα υποδέχτηκε, όπως θα έπραττε κάθε καλή σπιτονοικοκυρά. «Καλημέρα σας, καλώς ήρθατε», φέρεται να τους είπε, στεκόμενη στην κεντρική είσοδο του κτιρίου και όταν εκείνοι τη ρώτησαν τι κάνει εκεί, αφού σύμφωνα με το νόμο δεν έχει πια δικαίωμα να βρίσκεται μέσα σε δομή της Κιβωτού, εκείνη τους απάντησε: «Εγώ δεν φεύγω από εδώ, αυτό είναι το σπίτι μου. Δεν έχω πού να πάω»!

Μάλιστα φέρεται να επικαλέστηκε και το πρόβλημα των παιδιών της, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Πρέπει να φροντίσω τα παιδιά μου. Κάπου πρέπει να τα μεγαλώσω. Πού θα τα ζήσω, στο δρόμο;». Ηταν φανερό ότι η κυρία Σταματία Γεωργαντή έπαιζε έναν... ρόλο μπροστά στα νέα μέλη του Δ.Σ. και θέλησε κατά κάποιο τρόπο από τη μία να δείξει ότι δεν έχει λόγους να κρύβεται και από την άλλη, ότι όλα όσα καταγγέλλονται εναντίον της ίδιας και του πατέρα Αντώνιου για πλούσιο βίο με τεράστια ποσά που διαχειρίζονταν ετησίως και πανάκριβα ακίνητα δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με την οικογένειά της.

Ψάχνει όμως για νέα κατοικία

Αντίθετα, όμως, από όσα είπε στα μέλη του νέου Δ.Σ., η ίδια φέρεται πως αναζητά νέα κατοικία, σύμφωνα τουλάχιστον με αίτημά της σε γνωστή πλατφόρμα ακινήτων! Η πρεσβυτέρα φέρεται την τελευταία εβδομάδα να έχει έρθει σε επαφή με μεσίτες προκειμένου να αγοράσει διαμέρισμα. Σημειώνεται πως τα εν λόγω αιτήματα για εύρεση σπιτιού έγιναν σε γνωστή πλατφόρμα ακινήτων, την Κυριακή 20/11/22 και τη Δευτέρα 21/11/22.

Σύμφωνα με στοιχεία η πρεσβυτέρα έχει δηλώσει πως αναζητά διαμέρισμα 60 τ.μ στο κέντρο και τα νότια προάστια και διαθέτει 150.000 ευρώ. Μάλιστα, η πρεσβυτέρα φέρεται πως έχει δώσει το σταθερό τηλέφωνο της «Κιβωτού» καθώς προκειμένου να γίνει δεκτό το αίτημα στην πλατφόρμα πρέπει να καταχωρηθεί ένα σταθερό ή κινητό τηλέφωνο. Στην περίπτωση υποβολής σταθερού τηλεφώνου η πλατφόρμα καλεί στο νούμερο για να δώσει έναν κωδικό ασφαλείας για την τελική καταχώρηση του αιτήματος, πράγμα που όπως φαίνεται τελικά συνέβη.

Κιβωτός του Κόσμου: Χωρισμένα σε «στρατόπεδα» τα παιδιά

Η σοβαρότατη καταγγελία για ασέλγεια έχει χωρίσει τα παιδιά της Κιβωτού σε δύο στρατόπεδα. Ορισμένοι ζητούν να χυθεί «φως» και να δικαιωθεί ο 19χρονος, που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση, ενώ η άλλη πλευρά στηρίζει ανοιχτά τον πατέρα Αντώνιο και την «Κιβωτό του Κόσμου». Μια κοπέλα που ζει αυτή τη στιγμή στη δομή της Κιβωτού στη Χίο «έσπασε» τη σιωπή της για πρώτη φορά και μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Όπως είπε, αμφισβητεί την αξιοπιστία του 19χρονου που φέρεται να έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από υψηλόβαθμο στέλεχος της δομής.

«Είμαι ακόμα στην Κιβωτό, είμαι 18 χρονών. Αυτό το άτομο το γνώριζα, αλλά δε μιλούσαμε. Όλα αυτά που λένε είναι ψέματα... Δεν ξέρω αν ζηλεύουν ή αν θέλουν να κερδίσουν κάτι, βλέπουν κάτι καλό και θέλουν να το χαλάσουν», είπε το κορίτσι και πρόσθεσε: Στην Κιβωτό είμαι 10 χρόνια και ποτέ δεν έχω δει κάτι τέτοιο. Ο πατέρας Αντώνιος είναι για μένα πατέρας μου.Φίλοι του 19χρονου τον υπερασπίζονται ανοιχτά, όπως ο Πάνος, που έμενε στη δομή του Κολωνού. «Με τον 19χρονο ήμασταν πόσα χρόνια φίλοι, τα λέγαμε όλα, ό,τι και αν συνέβαινε. Με είχε πάρει σε βόλτα και μιλούσαμε μόνοι μας, χωρίς να ήταν κανείς εκεί πέρα και μου τα είπε όλα αυτά. Ότι κάποιος τον ειχε αγγίξει κάπως...», υποστήριξε το παιδί μιλώντας στο Star.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA